Nationale Parken

National Park ServiceGedurende de 19e eeuw ontstond de gedachte om gebieden met bijzonder natuurschoon onder speciale bescherming te plaatsen. In het jaar 1872 wees het Amerikaanse congres Yellowstone, in de staat Wyoming, aan als het eerste nationale park van Amerika (en van de wereld). Inmiddels zijn er ruim 50 nationale parken in het land. Een groot deel daarvan bevindt zich in het westen.  Voor het bezoek aan meerdere nationale parken kan een National Park pass een uitkomst zijn.

Op de website van USA4ALL vind u uitgebreide beschrijvingen van de Nationale Parken. Natuurlijk kan het voorkomen dat bepaalde situaties die we beschrijven in de loop van de tijd veranderen. Er kunnen bijvoorbeeld wegen worden afgesloten, nieuwe trails worden aangelegd, er kan een shuttlebussysteem worden opgezet, enzovoort.

We doen ons best om zo goed mogelijk geïnformeerd te blijven, maar helaas is het vanuit Nederland niet mogelijk alle informatie helemaal up-to-date te houden. Daarom doen we een beroep op de bezoekers van deze site. Heb je pas een of meer van de beschreven parken bezocht, of ga je er binnenkort heen? Laat het ons dan aub weten als je tekortkomingen of fouten aantreft. Aanvullende informatie is altijd heel erg welkom.

Voor een makkelijk overzicht van alle digitale kaarten van de Nationale Parken in de VS kunt u deze website bezoeken. Makkelijk om mee te plannen, waar ligt het Visitor Centre, waar is de campground, wat zijn de afstanden, waar liggen de wandelroutes, etc.

 

Amerika-Info-USA4ALL

Welkom bij USA4ALL!

Actie!

 


Maak kans op: een USASIM kaart!

Meld u aan voor de nieuwsbrief en u maakt automatisch kans!

U bent aangemeld! Er is een bevestigingsmail aan u verzonden, controleer uw e-mail en eventueel uw spambox.