17 Mile Drive is een schitterende weg (scenic drive) door Pacific Grove en Pebble Beach op het schiereiland Monterey in Californië. Een groot gedeelte omhelst de Pacifische kust en passeert de beroemde golfbanen en herenhuizen in dit gebied.

Een deel van deze Scenic road dient als de belangrijkste weg door de gated community van Pebble Beach. Het grootste gedeelte van de 17-Mile Drive is eigendom van en wordt geëxploiteerd door de Pebble Beach Corporation. De 17-Mile Drive is een 17-mijl (27 km)-lange prachtige lus met vijf ingangen, waaronder een aan de California State Route 1 en een bij Pacific Grove bij Sunset Drive.

Routebeschrijving

Een deel van het begin van de route door Pacific Grove bevindt zich aan de aan de noordkant en begint op de kruising van Del Monte Blvd en Esplanade Street. Het beroemdste deel van de 17-Mile Drive begint een paar mijl ten zuiden van dit punt. De kruising van Highway 68 (Holman Highway / Sunset Drive) en 17-Mile Drive markeert de ingang van Pebble Beach.

Vanuit de Sunset Drive / Pacific Grove toegang, loopt de weg het binnenland in langs Spanish Bay. Eerst langs de stranden en vervolgens tot in de heuvels aan de kust met schitterende uitzichtpunten. De route wijst zich vanzelf en bevat frequente stopplaatsen langs de route. Als u in een keer doorrijdt duurt de rit ongeveer 20 minuten om Carmel te bereiken. (Het dorpje waar Clint Eastwood ooit burgemeester was).

De uitkijkpunten maken het mogelijk om te stoppen en om mooie foto’s te maken. (Onder aan dit artikel vindt u diverse foto’s van de 17 mile drive ingezonden door de bezoekers van USA4ALL). Of u stapt uit de auto en maakt een mooie wandeling langs de oceaan of tussen de bomen. Bezoekers ontvangen een routekaart die wijst op enkele schilderachtige plekjes. Daarnaast wordt de hoofdroute met een rode stippellijn aangegeven om te voorkomen dat u in de aangrenzende wijk en of straten gaat lopen gluren. Hier zijn de bewoners niet op gesteld.

De 17 mile drive geeft u een kijkje van afstand op de golfbanen Spyglass Hill, Cypress Point en het beroemde Pebble Beach. Na het bereiken van Carmel Way (en de afslag naar Carmel), trekt de 17-Mile Drive in noordoostelijke richting de snelweg (Highway 68). U kunt er daar voor kiezen om de 17-mile drive te verlaten of op de weg te blijven en te genieten van nog hogere vergezichten vanaf de 17 Mile Drive. Sommige bieden uitzicht van meer dan 600 meter boven de zeespiegel. De volledige lus neemt u mee terug naar de Pacific Grove Gate at Sunset Drive – een afstand van 17 mijl.

De enige service punten die open zijn voor het publiek bevinden zich in Pebble Beach (benzinestations, toiletten, restaurants) bij de Inn at Spanish Bay en bij de Lodge at Pebble Beach. Daar vindt u ook veel comfortabele en schilderachtige plekjes om te picknicken. Ook de Golfbanen Spyglass Hill en Poppy Hills beschikken over restaurants die open zijn voor toeristen.

Om toch een kijkje te kunnen nemen (U wijkt dus van de rode stippellijn af) in de Pebble Beach gated community, dient u een toegangsprijs te betalen van US $ 9,75 (juli 2012), met uitzondering van de reizigers die op de fiets komen. Motorfietsen zijn niet toegestaan.

Lone Cypress TreeLone Cypress Tree

Een van de belangrijkste van de landschappelijke bezienswaardigheden is de Lone Cypress Tree (het officiële symbool van Pebble Beach) Deze boom staat al meer dan 250 jaar in z’n helemaal alleen op een rots. Vele kunstenaars gebruiken dit punt van de route als inspiratie voor hun schilderijen.

 

 

Foto’s: Dirk van den Muijsenberg
17 Mile Drive17 Mile Drive – Monterey – Californië – Scenic Drive

Leestijd: 3 min