Vliegen naar Amerika

In samenwerking met vliegticket-vergelijker Vliegennaar.nl toont USA4ALL hier dagelijks de allerbeste Ticket Deals voor de top 10 bestemmingen in de VS. Klik op de prijs voor meer informatie over de aanbieding en een overzicht met reisdata waarop je voor deze prijzen kan vliegen naar Amerika!

 

Op dit aanbiedingen overzicht voor vliegtickets Amerika tref je tevens de beste actuele vliegticket-prijzen voor vliegtickets naar meer dan 100 andere luchthavens in de VS.  Je hoeft geen reisdata op te geven om de prijzen te zien. Vliegennaar.nl toont je meteen de beste prijzen van de luchtvaartmaatschappijen en online reisbureaus als je doorklikt naar de stad van je keuze.  Wil jij op vakantie als de vluchtprijs op zijn laagst is? Scrol dan iets naar beneden op de bestemmingspagina van je keuze om de voordeligste vluchtdata te ontdekken.

Goedkoop vliegen naar Amerika? Meteen een flight alert aanmaken!

Er zijn veel verschillende luchtvaartmaatschappijen die naar Amerika vliegen en dat maakt de onderlinge prijsconcurrentie groot. De gemiddelde ticketprijs voor een vlucht naar de Verenigde Staten is het afgelopen jaar dan ook zeker niet gestegen. Toch zijn de onderlinge verschillen vaak groot en loont het zeer zeker de acties van luchtvaartmaatschappijen op de voet te volgen. Wil je het als eerste weten als er nieuwe prijsacties zijn? Maak dan een flight alert voor Amerika aan op deze pagina: vliegen naar Amerika.

Vliegen naar Amerika

Hoe lang is het vliegen naar Amerika?

De VS is een erg groot land en de afstanden tussen bijvoorbeeld de Oost- en Westkust zijn  voor onze begrippen dan ook enorm. De vraag “Hoe lang is het vliegen naar de Verenigde Staten” is dan ook niet zo makkelijk te beantwoorden. Naar New York vlieg je met een beetje wind mee al in 8 uur vanaf Amsterdam. Maar voor een vlucht naar Californië moet je al snel met 12 a 12,5 uur vliegtijd rekening houden.  

Voor je vliegreis naar Amerika: ESTA aanvraag

Inwoners van Nederland en België vallen onder het Visa Waiver Program en mogen, als hun reis niet langer duurt dan 90 dagen, zonder visum naar de Verenigde Staten vliegen. Een uitzondering is er voor iedereen die naar bepaalde risicogebieden zoals Syrië, Jemen, Libië, Soedan, Somalië, Iran en Irak is geweest. Was je na 2011 in het Midden Oosten? Vraag in geval van twijfel advies bij de Amerikaanse ambassade.

In plaats van het aanvragen van een visum is er nu een ESTA aanvraag gekomen. Binnen 72 uur voor het vertrek van je vlucht naar Amerika  moet je Advance Passenger Information (API / APIS) verstrekken aan de Amerikaanse regering. Mocht je dit vergeten dan kan je ter plaatste de toegang tot de Verenigde Staten worden ontzegt. De ESTA aanvraag kan je online indienen op deze url: https://esta.cbp.dhs.gov/esta . Let erop dat je de persoonsgegevens op de ESTA formulieren exact zo invult als dat ze in je paspoort staan.

ESTA voor Amerika blijft 2 jaar geldig

Tip: je ESTA verloopt na 2 jaar. Bewaar de bevestiging van je goedkeuring dus goed. Dan kan je binnen deze periode opnieuw naar de USA vliegen zonder dat je weer om goedkeuring hoeft te vragen. De enige uitzondering op deze regel is wanneer je jouw paspoort binnen die twee jaar moet vervangen. Als je een nieuw paspoort aanvraagt moet je altijd opnieuw een ESTA goedkeuring aanvragen. Meer lezen over ESTA op USA4ALL.

Paspoort

Met een verlopen paspoort kan je niet naar de VS vliegen. Je paspoort moet tenminste geldig zijn tot en met de datum van je terugvlucht. Ook kinderen hebben als ze naar het buitenland reizen hun eigen paspoort nodig. Zelfs je baby heeft een eigen paspoort nodig voor zijn reis naar Amerika. Let op: een noodpaspoort is niet geldig in de VS! Kijk hier voor meer info over de Amerikaanse douane.Vliegen naar Amerika – Dagelijks de beste aanbiedingen!

Leestijd: 4 min