Parkeren Golden Gate bridge; dit is een van die lokale geheimen; je kunt eigenlijk naar de Golden Gate Bridge rijden en er vlakbij parkeren, zonder gedoe, en vaak gratis. Dat verwacht je misschien niet ten opzichte van het parkeren bij andere attracties van San Francisco! Er zijn negen parkeerplaatsen bij de brug aan de San Francisco zijde en twee parkeerplaatsen aan de Marin-zijde.

Golden gate Bridge - San Fracisco - USA4ALL

Zicht op de Golden Gate Bridge vanaf Marshall’s Beach  – (Van Eis Fotografie)

 

Parkeren Golden Gate bridge:

 1. Langdon Court Lot (aka Overlook Lot)
 2. Merchant Road Lot
 3. Employee Lot
 4. Lot D, Lincoln Blvd.
 5. Fort Scott Lot
 6. Welcome Center Visitors’ Lot
 7. Battery East Lot
 8. Hamilton St. Lot, Crissy Field
 9. Fort Point Lots (2)

 

Gratis:

 1. Langdon Court Lot
 2. Merchant Road Lot

 

Beste betaalde plek: 7. Battery East Lot  

 

Belangrijk: .Laat alsjeblieft niets zichtbaar in de auto achter wanneer u deze parkeert. Ook in San Francisco zijn er helaas auto inbraken!

Parkeren Golden Gate Bridge - USA4ALL

Direct zicht op de Golden Gate Bridge vanaf Langdon Court (Van Eis Fotografie)

 

Sommige parkeerplaatsen zijn overbelast en raken snel vol, sommige kosten geld om te kunnen parkeren, één heeft een tijdslimiet, sommige zijn een langere wandeling naar de brug en één is alleen beschikbaar in het weekend. Er is een heel goede: Langdon Court lot, (nummer éen in het rijtje hierboven) die gratis is en meestal veel vrije plekken heeft. In dit artikel beperken wij ons tot deze plek en leggen wij u uit hoe u een zicht, zoals bovenstaande foto’s, op de Golden Gate Bridge kunt krijgen.

Zodra je bij Langdon Court parkeert, heb je eigenlijk al direct een goed zicht op de wereldberoemde rode brug, echter wil je een iconische foto als hierboven maken dan moet je naar Marshall’s Beach, dat is de spot!  Neem de route Batteries to Bluffs vanaf Langdon Court aan de noordkant. Iets minder dan een kwart mijl van Langdon Court kom je op een kruisend pad dat je naar rechts en naar Marshall’s Beach stuurt. Houd er rekening mee dat de hele wandeling helemaal niet zo lang is, maar je moet afdalen en dan trappen beklimmen om terug te komen. Niet moeilijk, alleen veel hoogteverschil. Naar boven kan in de warmte best pittig zijn, dus neem, behalve je camera, zeker een flesje water mee.

Eens op het smalle strand heb je de brug recht voor je en de golven van de Stille Oceaan die links van je hangen en misschien overal om je heen, afhankelijk van het getij. Het is een mooie plek. Vanwege de afzondering is het strand ook een favoriet voor de bezoekende naturist (betekent naakt). Dus dit is misschien niet de plek voor uw kinderen of uzelf. Deze beslissing moet u zelf maken. De omstandigheden op het strand kunnen variëren van warm en rustig tot winderig, mistig en erg koud. En die verandering kan heel snel optreden, wees hier dus voorbereid! Als het tij is, is er een mooi zandstrand. Als het vloed is, word je waarschijnlijk nat.

Als u foto’s maakt, raden wij aan een statief en een camera met een lens van minimaal 50 mm of een zoomlens en een ND- Filter (met neutrale dichtheid voor time-lapse). Het kost misschien wat moeite, maar de mogelijkheid bestaat dat u met een knaller naar huis gaat en er een fantastische ervaring bij hebt!  


Parkeren Golden Gate bridge – De beste spot om te fotograferen!

Leestijd: 8 min