Een ESTA aanvraag is niet moeilijk. Echter soms kunnen de vragen de gesteld worden niet helemaal duidelijk zijn of loopt u vast in de procedure. USA4ALL biedt u hulp bij het aanvragen van uw Esta! Doorloop de procedure stap voor stap en uw ESTA aanvraag is kinderspel! De angst om iets fout te doen of verkeerd in te vullen is bij sommige groot. Dit is niet nodig en als u onderstaande stappen doorloopt dan heeft u de Esta aanvraag in een mum van tijd doorlopen.

Voor het aanvragen van een ESTA gebruikt u de officiële site van de Amerikaanse overheid. Er bestaan steeds meer bedrijfjes die de aanvraag voor u tegen meerprijs kunnen doen, u kunt dan vaak ook met Ideal betalen, wat bij de Amerikaanse overheid (nog) niet mogelijk is. U heeft een Credit Card of Paypal nodig. U kunt ook elders een Esta aanvragen. De meeste van deze ESTA bedrijven zijn betrouwbaar, echter er bestaan er ook een aantal die op uw geld en persoonsgegevens uit zijn. Daarom adviseert USA4ALL uw Esta aanvraag altijd via de officiële website van de Amerikaanse overheid te voltooien. Hier onder leest u hoe u stap voor stap uw ESTA aanvraag kunt doen. 
Update: Sinds korte tijd is de interface/vormgeving van de officiële pagina van het aanvragen van een ESTA veranderd. De inhoud en volgorde is echter ongewijzigd gebleven, u kunt dus dus stappen hieronder zoals beschreven volgen en uitvoeren.

 

ESTA aanvraag / Nieuwe aanvraag

 

ESTA aanvragen

 

U kiest voor een nieuwe aanvraag, de volgende stap is een individuele aanvraag of een groepsaanvraag. Als u met meerdere personen reist en u hebt allen een nieuwe ESTA nodig dan kan een groepsaanvraag erg handig zijn. U kunt dan, na de aanvraag, in een keer alle gegevens opvragen en inzien. Alvorens een aanvraag te kunnen doen dient u, in stap 1 van 6,  akkoord te gaan met de Veiligheidskennisgeving. 

 

Hierna volgen de vrijwaringen en de Travel Promotion Act (TPA) of 2009, ook hiervan dient u kennis te nemen en akkoord te gaan. Zodra u bij beiden “Ja, ik heb de informatie gelezen en begrepen en stem in met deze voorwaarden.” heeft aangevinkt gaat u verder met het invoeren van de persoonsgegevens.

 

Aanvrager-informatie invoeren

 

Hulp bij uw Esta aanvraag - Voorbeeld PaspoortU kunt eventueel uw paspoort uploaden of vul zelf uw gegevens is. Als u gebruik maakt van de paspoort upload neemt het systeem automatisch de gegevens van uw paspoort over. U dient een goede leesbare scan te hebben om fouten te voorkomen. Het systeem vraagt om de Machine-leesbare zone (MRZ) bovenaan te plaatsen. U kunt met behulp van knoppen de MRZ selecteren. Zorg dus dat deze volledig zichtbaar is. De foto en overige gegevens heeft het systeem niet nodig.

 

Een getrouwde vrouw dient alleen de meisjesnaam als achternaam in te vullen. Deze staat dik gedrukt in het paspoort. Je moet dus e/v (echtgenote van) niet overnemen uit het paspoort.

 

Let op , Controleer altijd uw gegevens indien u gebruik maakt van paspoort upload. 

 

Geen O in Nederlands paspoort

 

Kloppen de gegevens? kies dan “AAN MIJN AANVRAAG TOEVOEGEN” Er wordt gevraagd of u bekend staat onder andere namen of aliassen? Nee of ja, zo ja vul ook hier de juiste gegevens in. De volgende stap is het invullen van uw overige persoonsgegevens. Het Nationaal identificatienummer is uw BSN nummer. Is aan u ooit door enig ander land een paspoort of nationaal identiteitsbewijs afgegeven om te reizen? Dit is een verplichte vraag. Nee of ja, zo ja vul ook hier de juiste gegevens in. Heeft u dus een dubbele nationaliteit, dan dient u deze vraag met ja te beantwoorden.

 

Bent u momenteel een staatsburger of ingezetene van enig ander land?

 

Deze vraag roept bij de bezoekers van USA4ALL veel vragen op. Heeft u de Nederlandse / Belgische Nationaliteit en nooit een andere nationaliteit gehad, Vul hier dan nee in.  Heeft u een zogenaamd dubbel paspoort? Dan dient u dit hier aan de geven.

 

Hulp bij uw Esta aanvraag - Staatsburgerschap

 

Bent u lid van het CBP Global Entry-programma?

 

Het CBP heeft het Glabal Entry-programma bedacht om reizigers die de Verenigde Staten willen betreden sneller te laten binnenkomen. Leden van het Global Entry Program kunnen de VS betreden middels elektronische zuilen die op een aantal luchthavens in de VS staan om de lange wachtrijen te vermijden.

 

Ouders / Contactinformatie

 

Vul hier de namen van uw ouders in. Ook als deze zijn overleden. Bij uw contactinformatie vult u uw huisadres in. DUS NIET UW VAKANTIE-ADRES, Vervolg met uw telefoonnummer (zonder de voorloop 0, dus 0611…… wordt 61…… (kies de juiste landcode), vervolgd uw mailadres.

 

Sociale Media

 

Op internet en in bijvoorbeeld de besloten USA4ALL Facebookgroep is hier veel om te doen geweest; het feit dat de Amerikanen je Social media profielen (inclusief wachtwoord) willen inzien. Echter, dit is een optioneel invulveld. U hoeft hier (tot nu toe) dus nog niets in te vullen! Tijdens het invullen van de velden ziet u meerdere malen “Aanvraag toevoegen”  Dit betekent dat u per invulveld een extra regel kunt toevoegen/ bijvoorbeeld een extra telefoonnummer.

 

Informatie Werkgever

 

Dit spreekt voor zich. Heeft u geen werk? Zet hier dan “Unemployed” neer.

 

Reisinformatie invullen

 

Stap 3 is het invullen van de reisinformatie. Reist u naar de V.S. op doorreis naar een ander land? Maakt u een tussenlanding in de USA en reist u naar een ander land? Vul hier dan ja in. Eindigt uw reis in de Verenigde Staten, dan vult u hier de contactgegevens in van het eerste adres van uw verblijf. Heeft u geen contactpersoon dan kan dit uiteraard ook de naam van het eerste hotel zijn. Weet u nog niet waar u gaat verblijven, maar wel op welke vliegveld u land? Kies dan het adres van een willekeurig hotel nabij het vliegveld.  Deze gegevens kunt u later wijzigingen. (Ook als u ESTA al is goedgekeurd.)

 

Adres tijdens verblijf in de V.S.

 

Kies voor Zelfde info contactpersoon als v.s. hierboven de gegevens worden dan automatisch overgenomen. De informatie van thuisblijvers vult u in bij nood contactinformatie binnen of buiten de V.S.

 

FormFouten (?)

 

Het kan voorkomen dat bij bij het bevestigen van een pagina deze melding krijgt: Er zijn fouten op deze pagina, zie a.u.b. de met rood aangemerkte onderdelen hieronder. Daarbij leest u ook dit: “ Wij hebben het door u ingevoerde adres automatisch aangepast aan de postale norm. “  Dit betekent vaak dat de tekst is omgezet in Hoofdletters. Als de gegevens kloppen kunt u dit negeren en op volgende klikken rechts onder aan de pagina.

 

Verkiesbaarheidsvragen

 

Voor velen een van de ingewikkeldste onderdelen van het invullen van een ESTA.  Echter heel moeilijk is het niet. Lees de vragen goed. Indien u een van deze vragen met ja dient te beantwoorden, dan moet u mogelijk een visum aanvragen bij de Amerikaanse Ambassade.

 

Lijdt u aan een lichamelijke of geestelijke stoornis; of bent u een gebruiker van of verslaafd aan narcotica; of lijdt u momenteel aan één van de volgende ziektes (besmettelijke ziektes zijn gespecificeerd ingevolge section 361(b) of the Public Health Service Act):

 • Cholera
 • Difterie
 • Tuberculose, besmettelijk
 • Pest
 • Pokken
 • Gele koorts
 • virale hemorragische koorts, met inbegrip van Ebola, Lassa, Marburg, Kongo-krim
 • Ernstige acute ademhalingsstoornissen die overdraagbaar zijn op andere personen en een hoge kans op overlijden bieden
 1. Bent u ooit gearresteerd of veroordeeld voor een misdrijf dat heeft geleid tot ernstige materiële schade of ernstig letsel aan een andere persoon of schade aan een overheidsinstelling?
 2. Bent u ooit gearresteerd of veroordeeld voor een misdrijf dat heeft geleid tot ernstige materiële schade of ernstig letsel aan een andere persoon of schade aan een overheidsinstelling?
 3. Heeft u ooit een wet overtreden in verband met bezit, gebruik of distributie van illegale verdovende middelen?
 4. Bent u van plan om deel te nemen of heeft u ooit deelgenomen aan terroristische handelingen, spionage, sabotage of genocide?
 5. Heeft u zich ooit schuldig gemaakt aan zwendel of zichzelf of anderen vals voorgedaan teneinde een visum voor of toegang tot de Verenigde Staten te verkrijgen of anderen te helpen om zulks te verkrijgen?
 6. Zoekt u momenteel werk in de Verenigde Staten of heeft u vroeger in de Verenigde Staten gewerkt zonder voorafgaande toestemming van de Amerikaanse overheid?
 7. Is u ooit een visum voor de V.S. ontzegd, dat u had aangevraagd met uw huidige of eerdere paspoort, of is u ooit toegang tot de Verenigde Staten geweigerd of heeft u ooit een aanvraag voor toelating op een Amerikaanse aankomsthaven ingetrokken?
 8. Heeft u ooit langer in de Verenigde Staten verbleven dan de door de Amerikaanse overheid aan u toegestane toelatingsperiode?
 9. Bent u in Irak, Syrië, Iran, Soedan, Libië, Somalië of Jemen geweest, of hebt u deze landen bezocht op of na 1 maart 2011?

 

Verklaring van Afstand

 

Ik heb gelezen en begrepen dat ik hierbij voor de duur van mijn van ESTA verkregen reisvergunning afstand neem van alle rechten op herziening van of beroep tegen de beslissing van een ambtenaar van de U.S. Customs and Border Protection met betrekking tot mijn toelaatbaarheid of op het aanvechten, anders dan op basis van een asielaanvraag, van uitzettingsprocedures die voortvloeien uit een aanvraag voor toelating onder het Visa Waiver Program.

 

In toevoeging op de bovenstaande verklaring van afstand stem ik erin toe, als voorwaarde voor elke toelating tot de Verenigde Staten onder het Visa Waiver Program, dat de verschaffing van biometrische identificatiemiddelen (met inbegrip van vingerafdrukken en foto’s) gedurende verwerking bij aankomst in de Verenigde Staten mijn afstandsname bevestigt van alle rechten op herziening van of beroep tegen de beslissing van een ambtenaar van de U.S. Customs and Border Protection met betrekking tot mijn toelaatbaarheid of op het aanvechten, anders dan op basis van een asielaanvraag, van uitzettingsprocedures die voortvloeien uit een aanvraag voor toelating onder het Visa Waiver Program.

 

WAARMERKING:*

 

Ik, aanvrager, bevestig bij deze dat ik alle vragen en verklaringen op deze aanvraag heb gelezen, of mij heb doen voorlezen, en alle vragen en verklaringen op deze aanvraag begrijp. De in deze aanvraag verschafte antwoorden en informatie zijn naar mijn beste weten en vertrouwen waarheidsgetrouw en juist.

 

U dient akkoord te gaan met zowel de verklaring van afstand en de waarmerking. Het veld Alleen voor derden vinkt u aan, als u ook uw aanvraag deot voor uw partner, kinderen of andere reisgenoten.

 

CONTROLEER UW AANVRAAG

 

Stap 5 van 6. Ga a.u.b. na of alle informatie correct is, voor u uw aanvraag indient. Als informatie niet correct is, selecteer dan de “Bewerk” optie in de rechterbovenhoek van de controlepagina van de aanvraag. Selecteer “CONFIRMEER EN GA DOOR” als/wanneer alle informatie correct is.

 

Verificatie

 

Gelieve de navolgende informatie, als afgedrukt in uw ESTA-verkiesbare paspoort, nogmaals in te vullen voor verificatie-doeleinden.

 

Hulp bij uw Esta aanvraag - Verificatie

 

Betaal en voltooi uw aanvraag

 

U KUNT DIRECT BETALEN. Doe dit echter uiterlijk binnen een week, anders wordt uw aanvraag verwijderd.  Klik op nu betalen (Rechts onder) en  vergeet niet een vinkje te zetten bij  “vrijwaring”  U kunt hier ook uw aanvraag downloaden en/of afdrukken voor uw eigen administratie. Dit kan ook nog na het voltooien van de betaling of na goedkeuring van uw aanvraag. Sla op zijn minst uw aanvraag-nummer op! Klik eventueel op ‘bijwerken” om uw aanvraag (nogmaals) te doorlopen op onjuistheden.

 

Alles correct ingevuld?

 

Hulp bij uw Esta aanvraag - Vergunning in behandeling

 

Uw ESTA is twee jaar geldig of korter indien de geldigheid van uw paspoort eerder verloopt. U dient dus een nieuwe ESTA aan te vragen als binnen de genoemde twee jaar u uw paspoort vernieuwd. Bij een volgende reis kunt u uw verblijfsgegevens aanpassen.

 

Vergunning goedgekeurd

 

Vaak al na enkele minuten kunt u zien of uw aanvraag is goedgekeurd. U ontvangt geen aparte bevestiging (meer) dat u een ESTA-aanvraag heeft ingediend of bericht omtrent goedkeuring of afwijzing van uw aanvraag. U kunt dit gemakkelijk controleren via de ESTA website. U heeft hiervoor uw aanvraag-nummer nodig. Om een aanvraag terug te halen en de beschikking te vinden, selecteer “Controleer ESTA Status” op het navigatie hoofdmenu of de startpagina. Heeft ondanks ons advies uw aanvraag-nummer niet opgeslagen? Kies dan voor meer hulp, selecteer “Hoe haal ik mijn aanvraag terug?” in de hulpsectie van de Esta website.

 

Gelukt? Dan hopen wij dat u wat heeft gehad aan de hulp bij uw ESTA aanvraag en wensen u heel veel plezier in de Verenigde Staten van Amerika!

 

Hulp bij uw Esta aanvraag - Vergunning Goedgekeurd

 

Extra info

 


Esta aanvraag – Doorloop de procedure stap voor stap!

Leestijd: 14 min