t

Veel gestelde vragen

Voordat u uw vraag instuurt, kijkt u dan eerst even naar onze veelgestelde vragen (FAQ). Veel vragen worden hier al beantwoord! Klik op de vraag (het plusje rechtsboven bij de vraag) om het antwoord te lezen. Uiteraard kunt u ook zoeken binnen deze website. Bekijk hier de mogelijkheden om binnen deze site te zoeken!
Kan ik een offerte aanvragen?
USA4ALL heeft het u gemakkelijk gemaakt want u hoeft niet meer langer te zoeken op het internet naar de diverse reisaanbieders. Wij nemen u het zoekwerk uit handen door u een opsomming te geven van diverse aanbieders. En sommige aanbieders hebben zelfs een offerteformulier bij ons online gezet zodat u direct een vrijblijvende offerte van uw droomreis kunt laten opmaken. Bekijk de reisorganisaties gespecialiseerd in reizen naar Amerika!

Ik ga binnenkort naar de Vs en mag ”maar” 90 dagen blijven, Als ik voor een paar dagen naar bv. Aruba ga en weer opnieuw naar de USA, kan ik dan opnieuw 90 dagen blijven?
De website van het consulaat meldt hier het volgende over:   What if I want to stay in Mexico, Canada, Bermuda or the islands of the Caribbean?  May I still use the Visa Waiver Program? If your ticket terminates in Mexico, Canada, Bermuda or the islands of the Caribbean, you must be a legal resident of the area in order to qualify for visa free travel. If you are not and your stay will extend beyond 90 days from the date on which you first entered the United States, you will require a visa.   Nee, het mag dus niet! Echter als je eerst weer naar huis reist kan je na een korte periode weer terug de USA. Verwacht wel vragen van de Amerikaanse douane. Als iemand met een zekere regelmaat “snel” wederom inreist, wordt dit vaak aangemerkt als ” verdacht”.
Mag je een Nationale Parkpas (door)verkopen?

Nee, de America the Beautiful Pass, ook bekend als de Nationale Parkpas, is niet overdraagbaar en mag niet worden doorverkocht. De pas is strikt bedoeld voor gebruik door de persoon wiens naam is vermeld op de pas, samen met inzittenden van het voertuig. Het is niet toegestaan om de pas door te geven of te verkopen aan anderen.

Bij aanschaf wordt meestal de naam van de hoofdgebruiker op de pas vermeld, en deze persoon moet aanwezig zijn bij het gebruik van de pas. Parkwachters kunnen vragen om identificatie om ervoor te zorgen dat de pas op legitieme wijze wordt gebruikt.

Als je van plan bent de parken te bezoeken met een groep waarin meerdere mensen de pas willen gebruiken, kan het verstandig zijn om afzonderlijke passen aan te schaffen of de reguliere toegangsprijzen te betalen. Op die manier voorkom je problemen met de naleving van de regels en voorschriften met betrekking tot het gebruik van de pas.

Ik was op doorreis bij mijn eerste ESTA aanvraag, deze is nog geldig. Echter nu wil ik de VS in, kan dat?
De officiële website, zegt dit:

Indien nodig kunt u op een goedgekeurde vergunning de volgende informatie bijwerken: adres gedurende verblijf in de Verenigde Staten en email-adres. Om toegang te krijgen tot uw reisvergunning dient u uw aanvraag-nummer te verschaffen, alsmede uw paspoortnummer en geboortedatum. Als u genoodzaakt bent om andere informatie op het formulier te wijzigen, moet u een nieuwe aanvraag voor een reisvergunning in dienen.

Zwart-Wit gezien, dien je dus een nieuwe ESTA aan te vragen. Echter ESTA is een inreis-toestemming, geen toelatingstoestemming, dat bepaald de immigrations. Bovenstaande is dus niet erg duidelijk. Wil je het zekere voor het onzekere, dan zit er niets anders op dan een nieuwe ESTA aanvragen.

Het groene I-94 formulier zit nog in mijn paspoort.
Als Europeaan hoef je geen visum te hebben voor de Verenigde Staten. Tijdens je vlucht naar Amerika vulde altijd een groen formulier in, de zogenaamde Visa Waiver oftewel visumkwijtschelding. Sinds 12 januari 2009 is dit veranderd en moet je vooraf toestemming vragen via het ESTA systeem.
Kan een toerist zomaar zonder problemen van de V.S. Canada binnenrijden, om een dag later weer de grens over te steken van Canada naar de V.S.?
Als je Canada in gaat geef je het groene visa waiver formulier in je paspoort NIET af. Je gaat even naar binnen bij de Canadese douane, laat de paspoorten zien, geeft even aan dat je enkele dagen in Canada verblijft en je krijgt in alle paspoorten een visum stempel voor 6 maanden. Als je vervolgens Amerika weer ingaat heb je je groene visa waiver nog steeds dus je hoeft niet de hele procedure opnieuw te doen. Na controle mag je normaliter weer doorrijden. Bij het verlaten van Canada hoef je niets in te leveren bij de Canadese grens.
Ik heb medische beperkingen, krijg ik problemen bij de Amerikaanse Douane?
Indien u medische artikelen en/of zaken mee moet nemen op uw reis, voor uw gezondheid, dan kunt u dit aannemelijk maken met een medisch paspoort wat u bij uw apotheek kunt verkrijgen. Daarnaast adviseren wij altijd een Engels geschreven verklaring van uw huisarts of behandelend arts als begeleiding mee te nemen! Lees meer!
Mijn paspoort heeft nog niet de biometrische kenmerken, kan ik hiermee wel naar de USA reizen?
Alle huidige (geldige) paspoorten voldoen aan de gestelde eisen.
Moet ik een formulier invullen voor vertrek / wat is ESTA?
Vanaf 12 januari 2009 is een Elektronische Reistoestemming (ESTA) verplicht voor alle reizigers die naar of via de Verenigde staten reizen. Dit geldt voor alle reizigers die onder het Visa Waiver Programma (VWP) vallen. Op deze pagina kunt u daar alles over lezen.
Wij hebben een Europese gehandicapten parkeerkaart, kunnen wij deze in Amerika ook gebruiken?
Wij hebben vernomen dat als uw invalidenparkeerkaart het internationale symbool bevat (de rolstoel je hem in een aantal staten als zodanig mag gebruiken echter niet langer dan 3 maanden. (Soms zijn hier kosten aan verbonden) Wij adviseren u even te mailen met de verkeersdienst van de staat van waar u op vakantie gaat. Bovendien zijn de voorzieningen voor gehandicapten in Amerika zijn relatief goed! U zult zich geen zorgen hoeven maken.
Ik heb een strafblad, heb ik een visum nodig?
Als je een strafblad hebt kun je mogelijk problemen krijgen als je zonder visum naar de VS gaat. Sommigen nemen het risico en lopen niet tegen de lamp maar dat kan alleen jij bepalen of je dat risico wilt lopen. Zo niet dan dien je contact op te nemen met het Amerikaans consulaat om een visum te verkrijgen! Daar zul je dan duidelijk moeten maken dat je een vredelievend burger bent en nooit meer iets stouts zult doen. Klinkt wat kinderachtig maar helaas werkt het zo wel, kortom jij zult hun moeten overtuigen.
Wat mag je precies aan etenswaar meenemen. Mag gesealde kaas meegenomen worden of koffie of iets dergelijks?
Op onze website vindt u een uitgebreid artikel. Hier wordt duidelijk beschreven wat wel en vooral wat niet is toegestaan om mee te nemen naar de Verenigde Staten.
Wij naar Amerika voor een rondreis met de auto. Hebben wij een internationaal rijbewijs nodig of niet?
Nee, deze is niet verplicht, het is slechts een vertaling van uw NL rijbewijs.

Visa – Emigreren

Bent u momenteel een staatsburger of ingezetene van enig ander land?
In de Engelse Esta is het: Are you now, a citizen or national of any other country?. De vertaling is niet erg duidelijk. Dit doelt meer op dubbele nationaliteit. Als jij alleen een NL paspoort hebt is het dus, Nee.
Ik heb een fout gemaakt in mijn ESTA aanvraag!
Heeft u een fout gemaakt bij het invullen van uw ESTA aanvraag? Bijvoorbeeld een verkeerde paspoortnummer, vervaldatum of informatie over uzelf zoals uw naam, adres etc.? Dan zit er helaas niets anders op dan uw ESTA opnieuw aan te vragen! Uw oorspronkelijke aanvraag wordt ongeldig op het moment dat u opnieuw aanvraagt. En ja, ook de vergoeding voor de ESTA aanvraag moet opnieuw worden voldaan. Enkele informatie die na het voltooien van uw aanvraag wel kunnen worden aangepast: Contactgegevens en de reden voor uw bezoek aan de VS. Lees hier alles over de ESTA AANVRAAG.
Ik wil graag in de VS wonen, wat voor visum heb ik daar voor nodig?
Er is geen visum wat u kunt aanvragen om in de VS te gaan wonen. De enige kans is meedoen met de Green Card lottery en hopen dat u wordt uitgeloot. De kansen om te winnen zijn klein. Eenmaal uitgeloot zijn er nog flink wat onkosten. Of je moet al zoveel geld hebben dat je kunt investeren.
Ik wil graag werken / stage lopen in Amerika, wat moet ik doen?

Je hebt altijd een visum nodig als je wilt werken / stage lopen in de USA. Je dient contact op te nemen met het consulaat. Klik hier voor de juiste adressen.

Let wel; het verkrijgen van een werkvisum is zo goed als onmogelijk. Als er geen directe relatie is met Amerikanen (familie) dan heb je als mogelijkheid een tijdelijk visum te verkrijgen als investeerder. Een investeerder visum kan worden verkregen door het overnemen van een bedrijf met een minimale investering typisch rond de 150k en met de belofte een aantal Amerikanen in te huren. Je visum zou dan goed zijn zolang je het bedrijf actief runt maar moet evengoed worden vernieuwd na vijf jaar.
 
Een andere optie is als je dusdanige specialistische vaardigheden hebt die nodig zijn op de Amerikaanse markt en waarvoor Amerikanen niet beschikbaar zijn. Dat zijn dusdanig specialistische vaardigheden dat het zeer onwaarschijnlijk is dat je deze hebt.
 
Een andere optie is de visa loterij en hopen dat je binnen een aantal jaar wordt ingeloot voor de procedure. Kleine kans maar niet onmogelijk.
 
Het is helaas een droom die moeilijk is te realiseren. (Maar niet onmogelijk!) 
Mag ik werken in de Verenigde Staten?
Nee, zonder visum mag u onder geen beding werken in de Verenigde Staten!

Overige vragen

Kan ik bij u adverteren?
Voor advertentie mogelijkheden neemt u contact op met ons op via het contactformulier. Lees hier meer waarom adverteren bij USA4ALL een goede keuze is!
Verstuurt u artikelen, vlaggen, slingers, poster ander soort promotiemateriaal met betrekking tot de Verenigde Staten etc.

Nee, USA4ALL verstuurd niets per post! Wij hebben voor speciaal voor u een aantal Amerikaanse (feest) Artikelen bij onze partner Bol.bom. Klik hier… 

Kan ik bij u prijzen winnen?
USA4ALL organiseert met regelmaat in samenwerking met een van onze partners acties en/of fotowedstrijden waarbij interessante prijzen zijn te winnen. Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van actie en/of wedstrijden!
Ik ben op zoek naar een persoon in de USA, kunt u mij helpen?
U kunt www.yellowpages.com proberen. Verder hebben wij geen suggesties om iemand te vinden in de USA.
Ik wil foto’s inzenden, kan dat?
Natuurlijk kunt u foto’s inzenden! Op onze site VerenigdeStaten.Info hebben wij een grote verzameling foto’s en zijn altijd op zoek naar meer. Via deze site kunt u ook contact met ons opnemen om foto’s in te sturen.
Ik wil graag met anderen discussiëren over Amerika.
Word lid van onze besloten Facebookgroup of van ons forum op: http://forum.verenigdestaten.info
Ik wil medewerker/redacteur/ columnist worden.
Wij zijn altijd op zoek naar columnisten, redacteurs of mensen die anderzijds iets voor de website(s) van USA4ALL kunnen betekenen. U kunt zich aanmelden via het contactformulier.
Op zoek naar het consulaat of de ambassade?
Usa4all wordt soms verward met bovenstaande instanties. Klik hier voor de juiste adressen.
Hoe kan ik zoeken binnen de website van USA4ALL?
Wij leggen dit haarfijn voor u uit op onderstaande pagina: zoeken binnen de site