Wat begon als een hobby, heeft buiten een opzienbarende Amerikaanse politieauto een bijzondere vriendschap opgeleverd met het corps van West Palm Beach te Florida. Raymond is de trotse eigenaar van deze Amerikaanse politieauto. “Na 80.000 mijlen zware politiedienst is de auto naar Nederland gekomen. De lak was zo slecht dat de auto grotendeels moest worden overgespoten. Technisch was hij echter al perfect omdat er zeer veel onderhoud aan is verricht. Veel is al tijdens de politiejaren vervangen. Zo is er een aantal keer een verbogen stalen velg gewisseld en is de versnellingsbak compleet vervangen voor een nieuwe bij 70.000 mijl. Inmiddels is de auto weer helemaal operationeel MET alle politieapparatuur werkend. Zoeklampen, zwaailichten, sirene, laptop: alles werkt.” zegt Raymond trots.

“Ik keek veel films toen ik jong was, en ik dacht: ‘Ik wil een van die auto’s hebben!’

Sneeuw

In de wintertijd plaatste Raymond een foto van zijn auto in de sneeuw op Facebook. Dit werd opgemerkt door de Amerikaanse media. Hoe kon het zo zijn dat een West Palm beach auto in de sneeuw staat. In de Zuidelijkste staat van de Verenigde Staten valt immers geen sneeuw. Men vroeg zich af of dit echt was of photoshop. Blijkt dat het een gewone eenvoudige, maar bijzondere vriendschap, is tussen West Palm Beach politie en een Nederlandse familie aan de andere kant van de wereld.

Amerikaanse politieauto in sneeuw

Vrienden

“Toen ik de auto kocht, wilde ik een replica van de West Palm Beach politie auto’s te maken en heb ik contact opgenomen met de politie en ze waren erg vriendelijk,” zegt Raymond. “Je verwacht niet dat je zo’n warm welkom krijgt en direct vrienden maakt”. Raymond had met zijn familie al een aantal vakanties doorgebracht in Florida. Ze ontwikkelde een speciale band met de lokale politie. “Ze gaven ons een rondleiding, van bijna twee uur,” zegt Raymond. “Maar, de parkeergarage … daar was ik het meest in geïnteresseerd”, voegt hij lachend toe.

American Police car

Sergeant Joseph Herb, die hielp bij het geven van de rondleiding was vereerd. “Van alle politiediensten het in het hele land, pikt hij West Palm Beach. Het geeft ons en onze politie-afdeling een beetje bekendheid.”, liet hij trots weten aan de Amerikaanse Media.

Crown Victoria

Raymond heeft de stickers speciaal laten maken voor de voormalige Amerikaanse politie-auto en hij bestelde een Florida nummerplaat op eBay om het af te maken. “Het is een Crown Victoria een auto die je bijna nooit te zien in Nederland,” zegt Raymond. “De meeste mensen, ze weten niet eens wat voor soort merk of model het is. Er rijden ongeveer twintig Crown Victorias in Nederland.”  The Crown Victoria word gebruikt bij duizenden politie-afdelingen in de Verenigde Staten, maar worden steeds zeldzamer.

Evenementen

De auto van Raymond is populair. Andre Hazes jr. heeft de politieauto gebruikt in een van zijn videoclips: “Ik haal alles uit het leven” “Het is uitermate zeldzaam om er een in Nederland tegen te komen. Daarom wordt de auto voornamelijk ingezet voor goede doelen zoals de Droomautodag, truckruns en andere evenementen voor (zieke) kinderen.”, laat Raymond tot slot weten.

Meer info op de website van Raymond: https://www.amerikaansepolitieauto.nl/

Amerikaanse politieautoAmerikaanse politieauto in Nederland – De droom van Raymond!

Leestijd: 3 min