In Amerika kijken ze er weken naar uit: Black Friday. Dit is de vrijdag na Thanksgiving (De vierde donderdag in november) waarop Amerikanen massaal op jacht gaan naar de meest bizarre aanbiedingen.Bijna iedereen heeft die dag ook vrij (met uitzondering van personeel in de detailhandel, gezondheidszorg en banksector), en daardoor gaan er veel mensen winkelen. De naam Black Friday komt eigenlijk uit de Amerikaanse stad Philadelphia, sinds 1965, om te verwijzen naar de enorme verkeersdrukte in en rond die stad op de dag na Thanksgiving.

Black Friday

Black Friday wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstinkopen. Er zijn veel speciale aanbiedingen, Alles wordt op alles gezet om mensen naar de winkels te trekken. Sommige winkels openen al om drie uur ’s nachts hun deuren. Je zou denken dat de meeste mensen dan nog op bed liggen, maar niets is minder waar; om die tijd staan er al rijen kopers buiten te wachten om de laaggeprijsde, beperkt voorradige artikelen te bemachtigen. Op Black Friday is het vrijwel onmogelijk om een parkeerplaats te vinden bij de grote winkelcentra. Het klink belachelijk, maar sommige aanbiedingen zijn zo scherp dat mensen hun auto al een week van tevoren parkeren om gegarandeerd een plaats te hebben.

Cyber Monday

Cyber Monday is eigenlijk de tegenhanger van Black Friday. Cyber Monday is verzonnen als een marketingterm voor de maandag na Thanksgiving. Het is bedacht door marketingbureaus om de internetverkopen te stimuleren. Cyber Monday is een internationale marketingterm geworden, die gebruikt wordt door online-winkels ook buiten de Verenigde Staten.

Cyber MondayBlack Friday – Koopjes jagen na Thanksgiving!

Leestijd: 2 min