Op deze pagina bieden wij informatie over het boeken van Disney hotels in Orlando op het Walt Disney World terrein, zonder gebruik te maken van de diensten van een Nederlands, dan wel Europees reisbureau. Het gaat hier om de accommodaties die eigendom zijn van Walt Disney World. Op het Walt Disney World terrein bevinden zich ook enkele hotels die eigendom zijn van andere hotelketens. Deze hotels worden hier niet behandeld.

De informatie die is opgenomen in dit overzicht is geen officiële informatie van Walt Disney World. Daarom kunnen er geen rechten aan worden ontleend. Aangezien er van tijd tot tijd wijzigingen plaats kunnen vinden, kan het voorkomen dat sommige informatie over de Disney hotels verouderd is.

Het boeken van Disney hotels in Orlando

Walt Disney World resorts

Er bestaan binnen Walt Disney World vier typen resorts. Dit zijn de Value Resorts, de Moderate Resorts, de Deluxe Resorts en de ’’Home away from home’’-resorts. Daarnaast is er ook een grote camping. Het Fort Wilderness resort.

Value Resorts

 • Disney’s All Star Movies Resort (1920 kamers)
 • Disney’s All Star Music Resort (1920 kamers)
 • Disney’s All star Sports Resort (1920 kamers)
 • Disney’s Pop Century Classic Years Resort (2880 kamers)

 

Disney - Mickey Mouse

Deze Value Resorts zijn de voordeligste resorts van Disney.vHet betreft hier grootschalige resorts. De All Star Resorts liggen alle drie naast elkaar. Tezamen hebben de drie All Star Resorts 5760 kamers.  De hotelkamers in de Value Resorts beschikken over een standaard basisinrichting. Op de meeste kamers staan er twee tweepersoonsbedden. Elke kamer heeft een bad-douche combinatie en toilet. Er zijn een aantal in vorm gethematiseerde zwembaden aanwezig. Per resort is er een souvenir winkel, een game-area, een groot foodcourt en een bar aanwezig. In deze resorts is er geen roomservice beschikbaar, maar er kan wel gebruik gemaakt worden van een pizza bezorgdienst. De Value Resorts kenmerken zich de aanwezige thematisering in de vorm van ’’Larger then Life Icons’’. Kleurrijke grote opvallende zaken volgens het thema van het resort.

Moderate Resorts

 • Disney’s Carribean Beach Resort (2112 kamers)
 • Disney’s Coronado Springs Resort (1967 kamers)
 • Disney’s Port Orleans Riverside Resort (2048 kamers)
 • Disney’s Port Orleans French Quarter Resort (1008 kamers)

 

De moderate resorts zijn een goed alternatief voor degenen die de prijs van een Deluxe resort te veel van het goede vinden, maar toch behoefte hebben aan een wat ruimere hotelkamer, wat meer voorzieningen en een meer gevarieerde bouwstijl. De Port Orleans Resorts liggen bij elkaar. De andere twee zijn afzonderlijk gesitueerd. Bovenop de voorzieningen in de Value resorts beschikt elk resort naast een foodcourt over een bedieningsrestaurant (één restaurant voor beide Port Orleans resorts), een attractiever zwembad met een waterglijbaan (er zijn verdeeld over het resort ook andere zwembaden), de mogelijkheid om o.a. speedboten, waterfietsen en fietsen te huren.

Er is beperkte roomservice beschikbaar vanaf 16.00 uur ’s middags. Het Coronado Springs Resort is tevens een Convention Resort. Dit wil zeggen dat hier een grote zalen accommodatie aanwezig is voor vergaderingen, beurzen en andere zakelijke evenementen. Om de zakelijke gasten tegemoet te komen is dit het enige moderate resort dat beschikt over een fitness ruimte en een beauty salon. Ook is hier de roomservice uitgebreider dan bij de andere Moderate Resorts. Door de aanwezigheid van zakelijke gasten verblijven er hier minder gezinnen dan bij de andere moderate resorts.

De Moderate Resorts zijn gethematiseerd naar het gebied zoals de naam aangeeft. Het thema komt voornamelijk naar voren in de bouwstijl en de decoraties in de hotelkamers.

Deluxe Resorts

 • Disney’s Animal Kingdom Lodge Resort (1293 kamers)
 • Disney’s Beach Club Resort (580 kamers)
 • Disney’s Board Walk Inn Resort (378 kamers)
 • Disney’s Contamporary Resort (1041 kamers)
 • Disney’s Grand Floridian Resort (900 kamers)
 • Disney’s Polynesian Resort (853 kamers)
 • Disney’s Wilderness Lodge (728 kamers)
 • Disney’s Yacht Club Resort (634 kamers)

 

De aanduiding Deluxe geeft al aan wat je van deze resorts mag verwachten. In deze resorts nog ruimere kamers en nog meer voorzieningen. Uiteraard is de prijs er ook naar. Er zijn diverse kamerprijzen die verschillen per resort en per soort kamer. Prijzen zijn er vanaf $199 voor een standaardkamer in het goedkoopste boekingsseizoen. Sommige suites gaan voor meer dan $1000 per nacht.

Als extra’s beschikken de Deluxe Resorts bijvoorbeeld over meerdere souvenirwinkels, meerdere bedieningsrestaurants (waaronder de beste restaurants in heel Disneyworld), uitgebreide roomservice, valet parking, sauna en beauty salon, hele mooie zwembaden. Eigenlijk alle voorzieningen die je van een vier of vijf sterrenhotel mag verwachten.

Hoewel de Deluxe Resorts geen kleine hotels zijn, zijn ze wel minder grootschalig dan Value en Moderate resorts. Deluxe resorts zijn ook de enige resorts waar de kamerdeuren uitkomen op een gang. Bij de Value en Moderate resorts komen de kamerdeuren uit op een buitengalerij. De verschillende Deluxe resorts hebben allemaal hun eigen thema wat tot in de puntjes is uitgewerkt.

’’Home Away from Home’’-resorts

 • Disney’s Beach Club Villa’s
 • Disney’s Board Walk Villa’s
 • Disney’s Fort Wilderness Villa’s
 • Disney’s Old Key West Villa’s
 • Disney’s Saratoga Springs Resort & Spa
 • Disney’s Wilderness Lodge Villa’s

 

Deze Disney Resorts bestaan uit villa’s met een of meerdere slaapkamers waarbij men ook de beschikking heeft over een keukenunit. Een aantal villa’s maakt onderdeel uit van een Deluxe Resort. De Fort Wilderness Villa’s bevinden zich op de grote Disney camping. Bij de ’’Home away from Home’’-resorts bevinden zich ook kleine supermarkten, zodat men producten kan kopen als men zelf voor het eten wil zorgen. Prijzen per nacht zijn er behoorlijk, maar de accommodatie is er dan ook naar.

Wat zijn de boeking seizoenen voor Disney hotels?

Walt Disney World hanteert een viertal boeking seizoenen. Van goedkoop naar duur zijn dit het Value Season, Regular Season, Peak Season en Holiday Season.

 • Het Value Season loopt van 1 januari t/m begin februari, van eind augustus t/m september en van november t/m half december.
 • Het Regular Season loopt van de week na pasen tot eind augustus.
 • Het Peak Season loopt van midden februari t/m de week na pasen en in de maand oktober. Holiday Season betreft de laatste twee weken van december.

 

Dit is een globale indeling, exacte datums kunnen per jaar wat afwijken. Voor sommige Deluxe resorts is de indeling zelfs helemaal anders.

Disney

Waar kan ik deze resorts rechtstreeks bij Disney boeken?

Dit kan telefonisch op nummer 00-1-407-934-7639. Disney hotels kunnen geboekt worden via de website van Disneyworld.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Vanuit Nederland en of Europa is er eigenlijk maar een soort betalingsmogelijkheid: de creditcard.

Wat zijn de boekings- en annuleringsvoorwaarden?

Dit hangt er vanaf via welke reserveringsafdeling wordt geboekt. Er zijn binnen Walt Disney World namelijk twee semi- geïntegreerde reserveringsafdelingen. Beide reserveringsafdelingen maken voor het boeken van Disney accommodatie gebruik van hetzelfde reserveringssysteem en maken gebruik van hetzelfde call center. Elke reserveringsmedewerker heeft de mogelijkheid om voor beide reserveringsafdelingen hotelkamers aan te bieden.

Het betreft hier de volgende reserverings-afdelingen

CRO (Central Room Reservations). Via deze afdeling kan Disney accommodatie worden geboekt en kunnen Disney tickets worden besteld. De boekingsvoorwaarden zijn als volgt. Bij reservering wordt de kamerprijs voor een nacht incl. tax verlangd om de reservering te garanderen. De rest van het te betalen bedrag wordt tijdens het inchecken in rekening gebracht. Als men niet later dan 6 dagen tevoren annuleert wordt het volledige bedrag dat als deposit reeds via de creditcard is betaald via dezelfde creditcard teruggeboekt. Als er later wordt geannuleerd zijn de annuleringskosten de prijs van een nacht incl. tax.

WDTC (Walt Disney Travel Company) Ook via deze afdeling kan Disney accommodatie worden geboekt en kan men er terecht voor Disney tickets. Daarnaast kan men hier terecht voor het boeken van vluchten van en naar Orlando, transport vanaf het vliegveld naar het hotel en terug, een huurauto, restaurant coupons. Tevens kan men hier ook hotels van derden boeken, ook buiten het Disney terrein. Deze afdeling werkt altijd via packages, ofwel pakketreizen. Ook als er via deze afdeling alleen een losse hotelkamer wordt geboekt is er sprake van een package. De boeking voorwaarden van deze afdeling zijn als volgt. Meteen na boeking wordt een aanbetaling verlangd van $200. 45 dagen voor aanvang van het verblijf wordt het totaal te betalen bedrag verlangd.
De annuleringskosten zijn altijd $100. Als men later dan 45 dagen van tevoren annuleert zijn de annuleringskosten $200.

Uit het bovenstaande valt op te merken dat de boekingsvoorwaarden van CRO veel voordeliger zijn dan die van de WDTC.
Let op: De medewerkers in het call center van Disneyworld worden gepushed om zoveel mogelijk packages te verkopen via de WDTC. Ook zijn er medewerkers die niet goed op de hoogte zijn van de verschillen in boeking voorwaarden tussen CRO en WDTC. Veel Amerikanen die volgens de CRO voorwaarden willen boeken en dat niet voor elkaar krijgen bellen bijv. nog een keer terug zodat ze een andere medewerker aan de lijn krijgen die meer kennis van zaken heeft.

Zijn er wel eens kortingsacties?

Jazeker. Deze zijn er in de vorm van discount codes. Er zin kortingsacties die iedereen kan boeken, er zijn kortingsacties die enkel beschikbaar zijn voor specifieke doelgroepen zoals mensen die in Florida wonen en jaarkaarthouders van de themaparken. De kortingsacties voor deze specifieke groepen geven meestal de meeste korting. Soms kan het voordelig zijn dat een persoon uit een gezin een jaarkaart aanschaft louter om die jaarkaart er al uit te halen vanwege de korting. Je hoeft geen jaarkaart te hebben op het moment van boeken. Wel moet je een jaarkaart kunnen overleggen tijdens het inchecken. Op het vliegveld van Orlando worden jaarkaarten verkocht in de daar aanwezig Disney store.

Deze kortingsacties zijn er niet het hele jaar door. Ze komen zo nu en dan beschikbaar. Meestal komen ze drie tot anderhalve maand beschikbaar voorafgaand aan de periode van geldigheid. Je kan ze meestal boeken tot en met de dag voorafgaand aan de periode van geldigheid. Vaak zijn er maar een beperkt aantal kamers per resort beschikbaar voor deze kortingsacties, dus wees er snel bij. Deze kortingsacties zijn enkel telefonisch te boeken, niet via de website van Disneyworld. De website MouseSavers is DE website om op te kijken welke discount codes er op dit moment lopen. Houdt de website dus regelmatig in de gaten om als een van de eersten op de hoogte te zijn van nieuwe discount codes.

Wat zijn de voordelen om te kiezen voor een Walt Disney Resort boven een ander hotel?

 • Gratis gebruik van het zeer uitgebreide interne Disney transport bestaande uit bussen, boten en monorails. Dit transportsysteem, wat wel wat weg heeft van het bij ons bekende openbaar vervoer, brengt je vanaf je resort zonder over te stappen naar de themaparken, de waterparken en Downtown Disney. Een kwestie van de juiste bus nemen. Elke bus rijdt om de twintig minuten en afh. van de drukte vaker. Doordat het vervoer binnen de Disney wereld goed is geregeld heb je geen (huur) auto nodig om je te verplaatsen binnen het uitgestrekte Disney World terrein.
 • Gratis parkeren bij alle themaparken. Voor mensen die het prefereren om van de auto gebruik te maken in plaats van het Disney transport. Let op: Meestal ben je met Disney transport sneller bij een van de themaparken dan met de auto. Dit geldt zeker voor het Magic Kingdom themapark. Als je van het ene resort naar het andere wilt, zal het met een auto over het algemeen sneller zijn omdat er bij gebruik van Disney transport in dit geval moet worden overgestapt.
 • Elke dag kunt je in een bepaald themapark een uur eerder naar binnen dan andere bezoekers. Naast je park ticket laat je je room card zien als bewijs dat je hier gebruik van mag maken.
 • Mogelijkheid tot “Magic Hours”  Tijdens Magic Hours zijn de grootste attracties geopend en doordat er een limiet zit op het aantal bezoekers kan je overal meteen doorlopen.Magic Hours zijn er niet altijd, dus als ze er zijn tijdens je verblijf heb je geluk.
 • Als je aankopen doet in de souvenierwinkels in de parken, brengt Disney deze voor haar hotelgasten gratis naar hun resort, waar ze de aankopen later kunnen ophalen in de souvenirwinkel van hun resort.
 • Betalingen die je verricht in de parken, Downtown Disney, in je eigen resort en in andere resorts kunnen geboekt worden op de hotelkamer rekening. Als men van deze mogelijkheid gebruik wil maken dient het resort te beschikken over je creditcard gegevens. Als betaalmiddel geldt in dit geval je room card. Op de dag van uitchecken vindt je ’s morgens een gespecificeerde rekening aan je deur hangen van alle betalingen. Op dat moment kun je beslissen of je deze betalingen van je creditcard laat afschrijven (dan hoef je niets te doen) of op een andere wijze wilt betalen (dit kan je regelen bij de uitcheckbalie).
 • Als men een verblijf op het Disney terrein splitst over meerdere resorts, zorgt Disney gratis voor het transport van je bagage van het ene Disney resort naar het andere.
 • Alle TV’s op de hotelkamers zijn aangesloten op het uitgebreide Disney kabelnetwerk. Naast een uitgebreid zenderaanbod vind je er verschillende Disney kanalen voor de kinderen, twee algemene informatie kanalen over Walt Disney World en een informatiekanaal over het eigen resort.
 • Via de telefoon op de hotelkamer kan gratis worden gebeld met guest services en kan gratis een reservering (Priority Seating) voor een Disney restaurant worden gemaakt. Als je de wekker via de telefoon instelt wordt je gewekt door niemand minder dan Mickey Mouse.
 • In de souvenir winkel van je Disney resort kan je een grote mok of drinkbeker aanschaffen voor ongeveer $15. Gedurende het je hele verblijf op het resort kan deze mok of drinkbeker gratis onbeperkt worden gevuld met diverse dranken, waaronder koffie, thee en diverse frisdranken. Afhankelijk van het aantal malen dat je deze mok of drinkbeker gratis laat vullen, levert dit toch een aardig prijsvoordeel op. Het bijvullen kan alleen gebeuren binnen je eigen Disney resort.
 • Natuurlijk heb je het voordeel dat je de Disney magie niet hoeft te verlaten, je slaapt er namelijk in. Disney staat bekend om zijn uiterst klantvriendelijke service. Dit geldt ook voor de Value resorts. Voor Disney liefhebbers is dit natuurlijk een van de voornaamste redenen om een Disney resort te verkiezen boven een ander hotel.

 

Disney - Frozen

Disneyparken bezoeken?

Goed nu heeft u het boeken van Disney hotels in Orlando onder de knie en wilt u zich gaan vermaken in een van de vele Disneyparken. Wij hebben voor u deze Disney tips op een rijtje gezet voor een pretpark-ervaring!Disney hotels in Orlando – Tips om te boeken!

Leestijd: 11 min