“Completely addicted, al mijn ervaringen en herinneringen zijn super, maar moeilijk om te omschrijven, ik hou van het land,  de vriendelijkheid, de beleefdheid, de hulpvaardigheid, het voelt als thuiskomen , het ruikt zelfs vertrouwd als ik een supermarkt binnen loop.” met deze uitspraak maken we kennis met Ingrid Vogels. Volledig Amerika verslaafd dus.

Ingrid Vogels - Witte Huis- verslaafdDe Tilburgse Ingrid Vogels (58) reist al enige jaren naar de Verenigde Staten, soms gaan haar twee volwassen zonen Thomas en Martijn ook mee op reis. 1981 was het jaar dat Ingrid voor het eerst kennis maakte met de Verenigde Staten, samen met haar toenmalige partner, zwager en schoonzus naar Florida.

“Wij hadden een condo gehuurd in Englewood, vlakbij Venice aan de Golf van Mexico en van daaruit trips gemaakt, met weliswaar een weekend Miami met overnachting. Je gelooft het niet, maar dat viel ons toen reuze tegen! Jaren later ben ik met mijn kinderen toch weer naar  Florida geweest en wij daar een supervakantie gehad, Miami Beach is opnieuw een bezoek waard.”

Hoe vul je jouw vakantie in?

“Wij reizen vaak met de auto, ofschoon de laatste vakantie hebben wij ook gebruik van de Capitol Limited (Amtrak van DC naar Chicago, 17,5 uur in de trein). Boeken doen wij zelf, met hulp van het Amerika Forum en de besloten USA4ALL Faceboekgroep. Wij zijn al info aan het verzamelen voor onze komende reis naar het Diepe Zuiden incl. de steden Dallas, Houston en San Antonio.”

“Het wordt mijn negende keer U.S.A.,  tweemaal New York, eenmaal Atlanta, tweemaal Zuid Westen, waarvan vijf weken in San Diego vanwege een cursus (alleen gereist), tweemaal Florida en afgelopen mei/juni een trip in mijn eentje naar DC –Chicago-Virginia-Pennsylvania.”

Ingrid Vogels - Completely addicted to the States!-02

Heb je een tip voor andere Amerika reizigers? “Jazeker! Om lange afstanden te overbruggen en weinig of geen drop-off kosten te hebben is een treinreis een alternatief om zeker eens te bekijken, heerlijk relaxt reizen en als je op tijd boekt kunnen de prijzen meevallen. Als je alleen reist kan je een stoel reserveren of een slaapcabine voor als je met een gezin gaat. Ga je met een andere vervoersmiddel, probeer dan niet in al te korte tijd te veel te plannen, kom liever een keer terug!”

Nog meer bijzondere dingen tijdens je reizen meegemaakt? “Ik heb bezoeken gebracht/rondleidingen gedaan in het Witte Huis, het Capitol en het Pentagon, alles zelf geregeld, een bijzondere ervaring om als Nederlandse daar toch rond te lopen! Mocht iemand hulp nodig hebben om dit ook te willen doen, ik kan je wegwijs maken met de formulieren welke ik heb ingestuurd om het te laten slagen. Ik ben overigens blij dat ik nog tijdens Obama’s jaren in het witte huis ben geweest.”

Meer Amerika

Waar moet men absoluut geweest zijn in de USA? “Moeilijk”, zegt Ingrid. “Er zijn, zoveel plaatsen, staten en gebieden de moeite waard. Mijn voorkeur gaat uit naar New York, dat moet je af kunnen strepen op je to-do lijstje! Maar een rondreis door het Zuid-Westen mag ook niet ontbreken. Voor zon en strand moet je in Florida zijn. Zoals ik als eerder zei: Ik heb vijf weken 5 weken in San Diego gewoond dit was ook een toppertje!

Ingrid houdt zich buiten het plannen van reizen bezig met  het verzamelen magneten voor op de afzuigkap en het sparen van  kleine snowballs. Wil je meer over Ingrid haar avonturen lezen? Bezoek dan haar reisblog: www.flyingtothewest.waarbenjij.nu

Ingrid Vogels - Coronado hotel

ik hou van het land,  de vriendelijkheid, de beleefdheid, de hulpvaardigheid, het voelt als thuiskomen

Ingrid Vogels – Completely addicted to the States!

 Ingrid Vogels – Completely addicted to the States!

Leestijd: 3 min