Naast Universal Studio Florida ligt Islands of Adventure, geopend in 1999. Kijk voor de actuele toegangsprijs op de website van Universal. Kijk ook voor de combinaties bij Universal en bijvoorbeeld Seaworld als u meerdere parken wilt bezoeken dan kunt u een stuk namelijk voordeliger uit zijn.

Islands of Adventure is een park boordevol technische snufjes op het gebied van attractieparken. Het bestaat uit 6 thema-eilanden. Je komt binnen in het Port Of Entry, waarbij de fraaie architectuur onmiddellijk opvalt. De aandachttrekker bij de ingang is natuurlijk de wat bouwvallig aandoende vuurtoren. In het Port Of Entry bevinden zich voornamelijk winkels en eetgelegenheden. Aan het einde van dit toegangsgedeelte kun je kiezen uit linksom of rechtsom rond het meer.

Loop naar rechts en je valt gelijk binnen in het kleurrijke Seuss Landing. De boekjes van Seuss zijn bij ons niet zo bekend, maar in de VS des te meer. In dit kinderparadijs zitten leuke eetgelegenheden, attracties en winkels, allemaal afgestemd op kinderen. Attracties als The Cat In The Hat (een wilde ride) en One Fish, Two Fish, Red Fish, Blue Fish (daar kun je nat worden) en de Caro-seuss-el (ouderwetse draaimolen in fraaie kleuren) zijn natuurlijk ook leuk voor volwassenen die weer even kind willen zijn.

De attractie If I Ran The Zoo is echt alleen voor de kids. Er is ook  een show, buiten, getiteld A Something For Everyone. Na dit kleurrijke gebeuren verzeil je vanzelf in The Lost Continent. Ook hier valt de fraaie fantasierijke architectuur weer op. Je moet doorgaans lang wachten voordat je de “loopattractie” Escape From The Lost City in kunt, maar dan is het ook de moeite waard. Water en vuur in een verrassende wandeling. The Eight Voyages Of Sindbad is de show in een fraai theater met een even zo fraai decor. Een spectaculaire attractie is de dubbele achtbaan Dueling Dragons. Als je van vele malen over de kop gaan houdt is dit een must. Je hebt de vuurrit (rode baan) en de ijsrit (blauwe baan) en de echte liefhebbers doen ze allebei om en om. Verder hier nog een kinderachtbaan, The Flying Unicorn en leuke winkels.

In 2010 werd Harry Potter and the Forbidden Journey geopend. Dit is een deels darkride, deels robocoaster en deels walkthrough. In 2016 opent de attractie ook in Universal Studios Hollywood. De attractie bevindt zich in het themagedeelte Wizarding World of Harry Potter. In dit themagebied staat alles in het teken van de boekenreeks van Harry Potter.

De attractie heeft twee prijzen mogen ontvangen sinds de opening. In 2010 werd de attractie door de website themeparkinsider uitgeroepen tot beste nieuwe attractie van 2010 en in 2011 ontving de attractie een Golden Ticket Award van de website Amusement Today voor de beste darkride.

In Jurassic Park en hoor je de dino’s al om je heen! Het Discovery Center is  het educatieve gedeelte en in de Triceratops Encounter kun je een “levende” dino aanschouwen en zelfs strelen. In Camp Jurassic kunnen de kinderen klimmen, nat worden, spelen en een ritje maken met de Pterandon Flyers. Het echte werk vindt plaats in de Jurassic Park River Adventure. Een boottocht langs allerlei dino’s en een ontmoeting met een echt gigantisch groot dinomonster. Pas op, je maakt een behoorlijke plons en je kunt nat worden.

Popeye & Bluto's Bilge-Rat Barges

Na het passeren van de uitgang van Jurassic Park wandel je Toon Lagoon binnen, het stripparadijs met 2 zeer vochtige attracties, Dudley Do-Right’s Ripsaw Falls (heel leuk, maar doorweekt) en Popeye & Bluto’s Bilge-Rat Barges (ook leuk, maar gegarandeerd nat voor de hele dag). Ook een tweetal straatshows, Toon Trolley Character Meet And Greet en Bullwinkle For President.

De aankleding van dit gedeelte van het park is ook weer zeer aantrekkelijk: je komt ogen tekort, vooral als je op de details gaat letten.

Marvel Super Hero Island

In Marvel Super Hero Island zit o.a. ‘s werelds beste ride, The Amazing Adventures Of Spiderman. Deze 3D-ride combineert alle moderne technieken en zorgen voor een avontuur, dat je vele malen wil zien. Indien de normale wachtrijen te groot zijn, kijk dan of de “single-ingang” open is. Hier kun je niet naast je partner zitten, maar word je als “opvul” gebruikt. Scheelt heel veel tijd ! Verder een spectaculaire achtbaan, de Incredible Hulk Coaster, Doctor Doom’s Fearfall (een vrije val-attractie) en de Storm Force Accelatron. De openingstijden van Islands lopen parallel met die van buurman Universal. Net als Universal Studios heeft Islands ook de Express-Pass voor bijna alle attracties.

 

 

 

 

 Islands Of Adventure – Florida – Een bijzonder leuk pretpark!

Leestijd: 4 min