Johan Sidiras (Tilburg) had van jongs af aan de wens om naar de VS te reizen (beïnvloed door tv en film), samen met zijn broer Dimitri (43 & 45 jaar jong), maakte hij zijn droom werkelijkheid met een rondreis vanaf San Francisco via Higway 1 naar Los Angeles en Las Vegas, en weer terug naar San Francisco. Inmiddels hebben ze de oversteek al zeven keer gemaakt in staat de volgende in de planning.

De liefde is er en gaat maar niet weg…….

Er gaat voor de broers van Griekse afkomst geen dag voorbij zonder te denken aan en te dromen over de VS. “Ik wil er altijd naartoe reizen en er altijd verblijven. Zodra er een programma op tv is waar maar even de VS wordt getoond of vernoemd, ben ik één en al oor! Tevens houd ik van het Amerikaanse eten, de auto’s, de fifties look, de muziek….. ja, de liefde is er, en gaat maar niet weg 😉 ” zegt Johan vol overtuiging.

Johan Sidiras - Johan-Sidiras

Johan & Dimitri hebben iets met Amerikaans eten..

 

Verkijk je niet op de afstanden!

Johan: “We boeken bij voorkeur alles zelf, via internet. We doen wel inspiratie op via forums en diverse websites van reisorganisaties en liefhebbers. De huurauto, het liefst een SUV en Amerikaans model heeft absoluut onze voorkeur. We hebben veel al miles gereden en veel gezien, maar ook veel overgeslagen. Tijd te kort.”

Je zegt tijd te kort? Hadden jullie zoveel gepland dan? “Uhm ja, Verkijk je niet op de afstanden! Je bent bijna altijd langer onderweg dan je dacht, er is ook zoveel te zien onderweg. Probeer gewoon niet alles te zien of te doen in één reis, bewaar ook wat voor een volgende keer, Take your time!” is het advies van de broers Sidiras.

Johan Sidiras

Johan Sidiras met broer Dimitri

Hebben jullie een reistip voor andere Amerika vakantiegangers? “Plan ahead” houd de diverse aanbieders van losse tickets, hotels en auto’s/campers goed in de gaten! Het loont zich om zelf alles los te boeken en geduldig te zijn, er komen altijd wel goede aanbiedingen! We vragen Johan waar men absoluut moet zijn geweest in de USA; “Een National Park!, zeker weten! Onze favoriet: Arches National Park in Utah. Maar ook, Las Vegas! “Over the top” maar echt Amerikaans, het entertainment, de lichtjes, de keus aan eten & drinken, de sfeer & de mensen!”

Een wedstrijd bij wonen, maar dan meer voor de sfeer dan voor de sport

Hoe zit het met de Amerikaanse politiek? “Dat is iets wat ik wel graag volg, maar waar ik me steeds weer over verbaas. Ik kan me maar niet vinden in het, in mijn ogen, niet-sociale systeem van de Amerikaanse politiek. “Bernie Sanders for president!” 😉 “ Op de vraag of Amerikaanse sport wel hoog op het lijstje van Johan staat, antwoord hij; “Nee, niet echt. Wel zou ik een keer een wedstrijd bij willen wonen, maar dan meer voor de sfeer dan voor de sport.”

Johan en Dimitri hebben zwak voor Amerikaanse BBQ- en hot sauces.”Dus in de koffer gaan vooral flesjes saus mee terug naar NL!” roept Johan bevestigend. Verder nemen ze vooral magneetjes voor op de koelkast mee naar huis. We kunnen dis met een gerust hart stellen dat de broers verslaafd zijn aan Amerika en alles wat daarbij hoort. Desondanks hebben ze nog wel een vraag voor andere Amerika reizigers: “Wij hebben altijd in hotels/motels geslapen, zijn er mensen die ervaringen hebben met het huren van een woning/appartement in bijv. NY, LA, SF?“

Johan Sidiras – De liefde is er en gaat maar niet weg…….De liefde is er en gaat maar niet weg……. – Johan Sidiras

Leestijd: 3 min