Michigan, de Wolverine State (“veelvraat-staat”), de afkorting is MI. Naast The Wolverine State worden ook bijnamen zoals The Great Lakes State, The Automotive State, en Water-Winter Wonderland gebruikt. De grootste stad in Michigan is Detroit, de hoofdstad is echter Lansing. De staat Michigan beslaat 250.941 km², waarvan 147.255 km² land. Het bevindt zich in de regio van de Grote Meren die een natuurlijke grens vormen met Canada. De naam Michigan is een verfransing van het woord mishigama uit de Ojibwe-taal, wat “groot water” of “groot meer” betekent.

Michigan staat op de achtste plaats van de lijst met dichtst bevolkte staten in de Verenigde Staten. De staat grenst aan vier van de vijf Grote Meren en het Saint Clairmeer. Het is qua landoppervlakte de grootste staat ten oosten van de Mississippi. Op 26 januari 1837 werd Michigan formeel, als 26de, een staat van de Verenigde Staten. Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog behoorde ze tot de kant van de Unie.

Isle Royale National Park

In het ontzettend grote meer Lake Superior ligt het eiland Isle Royale in de noordwest hoek. Isle Royale is het grootste van alle eilanden die hier liggen. Het park omvat dit eiland en wat omliggende eilanden met een totale oppervlakte van 2315 vierkante kilometer. Het eiland is omgeven door meer dan tweehonderd kleine eilandjes en is zelf ontstaan uit vulkanen, ijs en water. De oude rotsen, meer dan één miljard jaar oud, en de lavabeddingen zijn door watererosie gevormd tot dalen en ruggen die samen de ruggengraat van dit eiland zijn.

Een van deze ruggen strekt zich uit over de volle lengte van het eiland: Greenstone Ridge. De laatste ijstijd heeft ervoor gezorgd dat er veel meren, stromen en inhammen zijn in dit park, vol met wilde dieren en nog met ongerepte natuur. Wegen lopen er niet door het park en een bezoek eraan is alleen mogelijk met een watervliegtuig of een boot.

Michigan - Isle Royale National Park

Auto’s worden in het geheel niet toegelaten op het eiland. Er is namelijk niet meer dan 260 km aan voetpaden en verder niets. Vervoersmogelijkheden zijn de benen, een boot of kano en watervliegtuigen. Het eiland bestaat uit nogal dichte vegetatie en met klem wordt afgeraden de gebaande paden te verlaten. Tijdens een bezoek aan het park is het raadzaam geen persoonlijke bezittingen en/of proviand onbeheerd achter te laten want de eekhoorns en vossen zorgen er binnen de kortste keren voor dat men wat van die spullen zal missen.

Het park is geopend vanaf half mei tot en met half oktober. De temperatuur in het park komt zelden boven de 27 graden en de avonden zijn koel. Dichte tot zeer dichte mist is een veel voorkomend gebeuren in de lente en ook onweer is dan een normaal verschijnsel.

De vlag van Michigan

Michigan

 

Extra informatie

  • Staatsleus Wolverine State
  • Staatsbloem Apple blossom
  • Staatsboom White pine
  • Staatsvogel Robin
  • Staatsinsect geen


Michigan – The Wolverine State

Leestijd: 3 min