Inheemse Amerikanen, Kaintuck-bootsmannen, postkoetsen, overheidsfunctionarissen en soldaten trokken allemaal over de Natchez Trace Parkway en vormden een essentiële schakel tussen het Mississippi-territorium en de jonge Verenigde Staten. Maak tussenstops op de Natchez Trace Parkway en wandel door bossen, cypresso-moerassen en landbouwgrond. Slinger door de met rots bezaaide heuvels van Tennessee, de katoenvelden in Alabama of het platteland van Mississippi.

De Natchez Trace Parkway is 715 kilometer lang. Het kost je op zijn minst twee dagen om deze te rijden. De herfst is een van de beste tijden om de schilderachtige Natchez Trace te bezoeken en het schitterende gebladerte van herfstbladeren te ervaren. De weg verloopt door Mississippi, Alabama en Tennessee, vanaf Natchez tot Nashville. De Natchez Trace Parkway is een aangewezen fietsroute.

Natchez Trace parkway

Meriwether Lewis

Natchez Trace, is een historisch voetpad dat door indianen werd gebruikt.  Europese migranten wisten de weg in de 18e en 19e eeuw ook goed te gebruiken. U heeft misschien wel eens gehoord van Meriwether Lewis (een van de verkenners van de Lewis & Clark Expeditions). 1809 was het jaar waarin hij stierf, op de Natchez Trace. Tegenwoordig kunnen mensen genieten van niet alleen een mooie rit, maar ook wandelen, fietsen, paardrijden en kamperen langs de parkway.

Tennessee

Als je vanuit Alabama  noordoostwaarts naar Nashville in Tennessee reist. Dan kom je in een overwegend bebost en heuvelachtig gebied. Men vindt dit een van de mooiste delen van de Natchez Trace Parkway. De route heeft veel viaducten.  Een van de hoogte punten is  een grote boogbrug over de State Route 96. De parkway eindigt aan de rand van Nashville.  (State Route 100)

Natchez Trace Parkway

Geschiedenis

De regering besloot in de jaren ’30 om de toeristenweg aan te leggen over de historische Natchez Trace. President Roosevelt was verantwoordelijk voor de officiële benoeming van de parkway. De aanleg van de weg begon in 1939, onder supervisie van de National Park Service. Het duurde ongeveer dertig jaar om de parkway te voltooien. Lange tijd ontbrak de aansluiting met Jackson, Mississippi. In 2005 werd deze uiteindelijk gerealiseerd.

Meer Info

De parkway is tolvrij. Er zijn geen tankstations direct langs de parkway, men moet één van de dorpen of plaatsen in de omgeving in voor faciliteiten en diensten.

 Natchez Trace Parkway – Scenic Byway

Leestijd: 2 min