Gedurende de 19e eeuw ontstond de gedachte om gebieden met bijzonder natuurschoon onder speciale bescherming te plaatsen. In het jaar 1872 wees het Amerikaanse congres Yellowstone, in de staat Wyoming, aan als het eerste nationale park van Amerika (en van de wereld). Inmiddels zijn er ruim 50 nationale parken in het land. Een groot deel daarvan bevindt zich in het westen. Toegang kunt u verkrijgen met de Nationale parkpas: America the Beautiful.

America the Beautiful Pass

Doelen Nationale parkpas

Het Nationale Parken systeem kent twee belangrijke doelen. Allereerst wil men de oorspronkelijke staat van het gebied zoveel mogelijk in stand houden, bijvoorbeeld door industrie, landbouw en bewoning te weren en door stropen tegen te gaan. Verder wil men het publiek zoveel mogelijk de gelegenheid geven te genieten van het natuurschoon. Veel parken hebben dan ook allerlei faciliteiten en recreatiemogelijkheden voor bezoekers. Sommige parken worden zo druk bezocht, dat daardoor de bescherming van de natuur in het gedrang dreigt te komen.

De National Park Service is de overheidsinstantie die belast is met het beheer van de Nationale Parken Daarnaast zijn zij ook verantwoordelijk voor honderden andere bijzondere gebieden en gebouwen. Zoals National Monuments, National Historic Sites, National Forests enzovoort. In de meeste parken zijn parkwachters (Rangers) aanwezig, die inlichtingen kunnen verstrekken. Daarnaast houden zij lezingen, organiseren ze rondleidingen, en verzorgen ze educatieve programma’s. Vaak zijn er speciale programma’s voor kinderen.

Entree

De meeste Nationale Parken vragen entreegeld. De prijzen liggen over het algemeen tussen $ 10,- en $ 30,- voor één auto met inzittenden. De entreebewijzen zijn meestal meerdere dagen geldig, en kunnen vaak ook gebruikt worden voor nabijgelegen parken. Bij sommige parken kan je bij binnenkomst direct betalen, bij andere parken moet je zelf naar een Visitor Center gaan om een entreekaartje te kopen.Als je tijdens je reis meerdere parken wilt bezoeken, is het voordeliger om een Nationale parkpas  (America the Beautiful pass) te kopen.

Best_of_USA

Foto: Marcel Wagenaar

 

Kosten Nationale parkpas

Een Nationale parkpas kost $ 80,- en is gedurende een jaar geldig, voor één auto met inzittenden. Je kunt de pas o.a. kopen bij elk Nationaal Park waar entreegeld wordt gevraagd. Niet overal worden creditcards geaccepteerd, zorg dus dat je voldoende contant geld bij je hebt. Bijkomende kosten, zoals parkeerkosten, kampeergelden, kosten voor rondleidingen ed., worden niet gedekt door de National Parks Pass of de Golden Eagle Pass. Meer dan 80% van de entreegelden wordt gebruikt voor zaken als het aanleggen van wandelpaden, het opzetten van educatieve programma’s, bescherming van het dierenleven, enzovoort.

Aanschaf

  • Klik hier voor meer informatie aangaande de Nationale parkpas
  • klik hier om een Nationale parkpas te bestellen.
  • Passen worden niet terugbetaald, zijn niet overdraagbaar en kunnen niet worden vervangen als ze verloren of gestolen zijn.


Nationale parkenpas – America the Beautiful

Leestijd: 3 min
Amerika - Info - USA4ALL - disclaimer

Welkom bij USA4ALL!

Meld u aan voor de nieuwsbrief

 


Naar Amerika? Bestel alvast een USASIM kaart!

 

U bent aangemeld! Er is een bevestigingsmail aan u verzonden, controleer uw e-mail en eventueel uw spambox.