Als u op vakantie gaat is het verstandig een reisverzekering af te sluiten. U kunt dit doen bij het de instantie waar u uw vakantie boekt of bij uw eigen verzekeringsmaatschappij. Van belang is dat u in ieder geval een verzekering heeft of afsluit die werelddekking biedt, omdat u buiten Europa op vakantie gaat. Zorg dat u altijd uw verzekeringsbewijs voorhanden heeft tijdens uw vakantie.

Betalingsbewijzen

Bewaar betalingsbewijzen van uw apparatuur die u meeneemt op vakantie altijd thuis. Neem kostbare apparaten zoals laptops, foto- en/of videocamera’s altijd mee als handbagage. De verzekering dekt in veel gevallen de kosten niet als u deze kwijt raakt terwijl deze bij de normale bagage vervoerd worden. Behalve persoonlijke eigendommen dekt een goede reisverzekering ook ziektekosten. Ga in het laatste geval na of deze al niet door uw huidige verzekering worden gedekt, dit kan u kosten besparen.

Reisverzekering-Amerika

Doorlopende reisverzekering

Bent u een frequente reiziger dan kan een doorlopende reisverzekering veel voordeliger zijn. Met de zelfde dekkingsvoorwaarden bent u voor nagenoeg hetzelfde bedrag, wat u kwijt bent aan een enkele vakantie, het hele jaar door verzekerd!

Waardevolle apparatuur mee op vakantie? Controleer uw reisverzekering!

Met een goede reisverzekering gaat u zorgeloos op vakantie naar Amerika. Belangrijk bij het kiezen van een reisverzekering is de dekking van uw reisbagage. Ongelukjes of diefstal zitten in een klein hoekje, ook op vakantie naar Amerika.

Hoe duurder de apparatuur, hoe hoger het risico

Mensen nemen steeds meer spullen mee op vakantie. Vroeger had men genoeg aan een simpele analoge Kodak camera. Tegenwoordig nemen we steeds vaker duurdere spullen mee op reis. Tablets, smartphones, spiegelreflexcamera’s en ga zo maar door. Dit gaat allemaal mee in de koffer of handbagage. Dat brengt risico’s met zich mee. Als u koffer wordt gestolen, dan bent u ineens een hoop geld kwijt. U heeft weliswaar een reisverzekering, maar in welke mate worden die spullen vergoed?

Apparatuur kent maximumvergoedingen

Wie naast een spiegelreflexcamera ook een tablet, smartphone of e-reader meeneemt moet voorzichtig zijn. Bagage is via de reisverzekering gedekt tot een bepaald maximumbedrag. Sommige spullen zijn apart vermeld op de polis. Voorbeelden hiervan zijn  foto- film- en computerapparatuur, mobiele telefoons en muziekinstrumenten. Voor mobiele telefoons bijvoorbeeld staat een maximale vergoeding van 300 euro. Let op dit dekt de kosten van de gemiddelde smartphone niet.

Laat dure spullen gewoon thuis

Het beste is natuurlijk zoveel mogelijk dure spullen thuis te laten. Alles wat niet mee gaat, kan niet gestolen worden of kapot gaan. Voorkomen is beter dan slechts een deel van uw verlies terugkrijgen.

Wat als u toch graag uw dure spullen mee wil nemen?

Amerika is erg geliefd onder fotografen vanwege de mooie landschappen en de imposante gebouwen. Dit kan een goede reden zijn om toch een spiegelreflexcamera mee te nemen. Er zijn aanvullende reisverzekeringen die meerdere soorten elektronica, zoals uw smartphone, tablet of spiegelreflexcamera vergoeden. Laat u hierover goed informeren. Per verzekeraar is dit verschillend.

 Reisverzekering voor uw vakantie naar Amerika

Leestijd: 3 min