Waarom studeren in Amerika?

Ben jij ook zo gek op die Amerikaanse highschool films? Of wil je op een campus in Amerika wonen en werken aan je internationale carrière? Begrijpelijk! Het Amerikaanse onderwijssysteem is net wat anders dan in Nederland of België. De hoog aangeschreven onderwijsinstellingen en competitieve studentencultuur zorgen voor een goede voorbereiding op een steeds globalere arbeidsmarkt.

Elk jaar vertrekken duizenden studenten vanuit heel de wereld om te studeren in Amerika. Topatleten, de marketing managers van morgen en de toekomstige start-up CEO’s groeien op binnen de American Dream waar alles mogelijk is.

Waarom studeren in Amerika? Ben jij ook zo gek op die Amerikaanse highschool films? Of wil je op een campus in Amerika wonen en werken aan je internationale carrière? Begrijpelijk! Het Amerikaanse onderwijssysteem is net wat anders dan in Nederland of België. De hoog aangeschreven onderwijsinstellingen en competitieve studentencultuur zorgen voor een goede voorbereiding op een steeds globalere arbeidsmarkt. Elk jaar vertrekken duizenden studenten vanuit heel de wereld om te studeren in Amerika. Topatleten, de marketing managers van morgen en de toekomstige start-up CEO’s groeien op binnen de American Dream waar alles mogelijk is. Wil jij ook zo’n ervaring? Leer vloeiend Engels spreken, ervaar de Amerikaanse levenstijl en haal je diploma in Amerika. “Na mijn laatste jaar middelbaar onderwijs was ik klaar om mijn grenzen te verleggen, de wereld lag aan mijn voeten. Met EF kon ik studeren en een nieuwe cultuur leren kennen. Het kostte moed om te vertrekken, maar EF Los Angeles heeft me meer geboden dan ik ooit had durven dromen. Je leert de taal, ontmoet zoveel nieuwe, interessante mensen, verschillende culturen en je krijgt er bovendien een hoop levenservaring bij. Nu studeer ik Communicatiewetenschappen en merk dat mijn ervaring met EF op een positieve manier bijdraagt aan de verwezenlijking van mijn universitaire carrière…” PIETER-JAN, ging met EF Education First studeren in Amerika  Wat is het verschil tussen highschool of college in Amerika? Het Amerikaanse onderwijssysteem is anders dan in Nederland of België. Daarom is het belangrijk om het verschil te weten tussen highschool en college in Amerika. In Amerika wordt de middelbare school ‘highschool’ genoemd. Amerikaanse scholieren zitten hier meestal tussen hun 12e en 18e op school. In België en Nederland ga je na de middelbare school nadien naar een hogeschool of universiteit, of je doet een zevende jaar in beroeps. In Amerika gaan jongeren na de highschool naar een ‘college’. Eigenlijk kun je een College in Amerika dus vergelijken met een hogeschool of universiteit. Hoe kan je studeren in Amerika? Nu het verschil tussen beide onderwijslagen duidelijk is kan je gaan nadenken / dromen over je studiejaar in Amerika. Ben je een middelbare scholier of ben je net klaar? Dan kan je laatste jaar overdoen in een Amerikaanse highschool Ben je wat ouder en wil je nadenken over je volgende stap, of heb je niet de juiste keuze gemaakt en wil je er even tussenuit? Kies dan voor een tussenjaar in Amerika Wil je graag een universitaire studie volgen in Amerika (Bachelor of Master)? Dan kan je een voorbereidingscursus volgen waardoor je kan instromen op een Amerikaanse universiteit. Meer informatie over studeren in Amerika?

Wil jij ook zo’n ervaring? Leer vloeiend Engels spreken, ervaar de Amerikaanse levensstijl en haal je diploma in Amerika.

“Na mijn laatste jaar middelbaar onderwijs was ik klaar om mijn grenzen te verleggen, de wereld lag aan mijn voeten. Met EF kon ik studeren en een nieuwe cultuur leren kennen. Het kostte moed om te vertrekken, maar EF Los Angeles heeft me meer geboden dan ik ooit had durven dromen. Je leert de taal, ontmoet zoveel nieuwe, interessante mensen, verschillende culturen en je krijgt er bovendien een hoop levenservaring bij. Nu studeer ik Communicatiewetenschappen en merk dat mijn ervaring met EF op een positieve manier bijdraagt aan de verwezenlijking van mijn universitaire carrière…”

PIETER-JAN, ging met EF Education First studeren in Amerika

 Wat is het verschil tussen highschool of college in Amerika?

Het Amerikaanse onderwijssysteem is anders dan in Nederland of België. Daarom is het belangrijk om het verschil te weten tussen highschool en college in Amerika.In Amerika wordt de middelbare school ‘highschool’ genoemd. Amerikaanse scholieren zitten hier meestal tussen hun 12e en 18e op school. In België en Nederland ga je na de middelbare school nadien naar een hogeschool of universiteit, of je doet een zevende jaar in beroeps. In Amerika gaan jongeren na de highschool naar een ‘college’. Eigenlijk kun je een College in Amerika dus vergelijken met een hogeschool of universiteit.

Hoe kan je studeren in Amerika?

Nu het verschil tussen beide onderwijslagen duidelijk is kan je gaan nadenken / dromen over je studiejaar in Amerika.

  • Ben je een middelbare scholier of ben je net klaar? Dan kan je laatste jaar overdoen in een Amerikaanse highschool
  • Ben je wat ouder en wil je nadenken over je volgende stap, of heb je niet de juiste keuze gemaakt en wil je er even tussenuit? Kies dan voor een tussenjaar in Amerika
  • Wil je graag een universitaire studie volgen in Amerika (Bachelor of Master)? Dan kan je een voorbereidingscursus volgen waardoor je kan instromen op een Amerikaanse universiteit.

 

Meer informatie over studeren in Amerika?Studeren in Amerika – Ga een jaar naar een HighSchool!

Leestijd: 3 min