Terug uit Amerika? Dat wordt even wennen! Je komt terug van een geweldig vakantie uit de Verenigde Staten. Als je weer voet om Nederlandse of Belgische bodem zet dan krijg je direct te maken met een een aantal zaken…  Komt onderstaande je ook bekend voor? Ja? Dan heb je zeker de beginverschijnselen van het Amerika virus te pakken en ben je binnenkort verslaafd aan Amerika!

Foto: Jeffrey van Zandbeek

Foto: Jeffrey van Zandbeek

 

Check!De wegen in Nederland of België zijn opvallend smal. Ook de snelwegen die je vóór je Amerika-reis breed vond.


Check!De geserveerde gerechten zijn niet wat je verwacht en je denkt dat jouw restaurant haar menu’s heeft verkleind. Ook verbaas je jezelf over de kleine drinkglazen en het feit dat er geen free refills zijn!


Check!Je wacht op een vriendelijk praatje, maar in plaats daarvan kijkt de chagrijnige kassière je haar winkel uit. Dat doen ze in de Verenigde Staten toch beter…


Check!Je bent geneigd iemand tijdens het rijden rechts in te halen, maar bedenkt je net op tijd dat dit in je eigen land niet de bedoeling is. Je vraagt het je tevens af waarom we hier geen Keep Your Lane-principe hanteren.


Check!Je weet niet waarom iedereen elkaar zonder schaamte aangaapt. Dat deden de Amerikanen ten slotte helemaal niet. Je komt ook tot de conclusie dat je het zelf ook wel interessant vindt om te kijken wat die maffe buurvrouw vandaag weer heeft aangetrokken.


Check!Vanaf het moment dat je de luchthaven arriveert heb je het al koud. Verbazingwekkend genoeg heeft de rest van van de mensen om je heen het warm.


Check!Je hebt ontzettend veel trek in een bruine boterham met hagelslag of kaas.


Check!Je wilt rechtsaf bij een rood verkeerslicht en rijdt bijna een voetganger voor z’n sokken. Even vergeten dat dit hier niet zomaar kan… Oeps!


Check!De supermarkten zijn (te) klein! Je zoekt eindeloos naar de jerrycans met melk en sinaasappelsap.


Check!Je mist de Starbucks op elke hoek van de straat!


Check!Je bent geneigd fooi op tafel te gooien, maar weet dat dat niet verstandig is..


Check!Je moet opeens weer betalen voor je Ketchup en je anders Sausjes!


Check!Je wilt maar één ding: terug, en wel zo snel mogelijk!!

 

Meer dan de helft van de punten slaan op jou? Dan heb je het virus te pakken! Meer Amerika Vibes? Wordt dan lid van onze besloten Facebookgroep of het USA4ALL Amerika forum!

 

Foto: Nadja Broer

Foto: Nadja Broer

 

 

Thuis van Amerika

  • Met dank aan Amerika Only

 

Terug uit Amerika ? – Dan moet je dit zeker herkennen!

Leestijd: 3 min