De USA4ALL meeting 2016 was een geslaagde dag! Zo’n veertig deelnemers verzamelde zich bij Charly’s Diner in Nederhorst den Berg een perfecte locatie daar het restaurant volledig en Amerikaanse stijl is ingericht met een echte Cadillac die dienst doet als bar. Na afwezigheid van enkele jaren heeft USA4ALL het organiseren van meetings onder gelijkgestemden weer opgepakt en dat werd, gelet op de reacties, hoog tijd!

Elke aanwezige heeft dezelfde verslaving of als je het anders wilt noemen, mag dat natuurlijk ook. Er is altijd gesprekstof. Je hebt immers dezelfde interesse. Vragen en antwoorden en heel veel tips. Men wist elkaar al snel te vinden! Het programma van deze dag bestond uit ene korte voorstelronde, nadat iedereen elkaar een beetje beter had leren kennen was het tijd op je parate Amerika kennis te testen tijdens de alom geprezen USA4ALL Amerika Quiz. Uiteraard onder het genot van een chicken wing of een portie onion rings. Heerlijk Amerikaans!

USA4ALL Meeting 2016

Winnaar

De quiz kende 25 vragen van verschillend niveau. De deelnemers wisten te scoren met een gemiddelde van 26 punten ten opzichte van maximaal 46 te behalen punten. Eric Ebeli en Hans Konig deelde gezamenlijk de tweede plaatste met 31 punten, Maar absolute Amerikakenners mochten vandaag Yvonne van Rijn en Peter Terpstra zich noemen met 34 punten totaal. Peter is al jaren lid van het USA4ALLL Amerika forum en Yvonne is vaak te vinden in de besloten Facebookgroep Amerika voor iedereen! Omdat beide gelijk eindigden moest een beslissingsvraag de winnaar bepalen. De winnaar die met een waardebon ter beschikking gesteld door Tioga Tours naar huis ging, moest antwoord geven op de vraag: Wat is bij benadering de oppervlakte van Texas in vierkante kilometer? Yvonne wist heel strategisch te antwoorden en mag zich ten koste van Peter, Amerika kenner 2016 noemen!

Yvonne en Peter - Winnaars van de Amerika Quiz

Yvonne en Peter – Winnaars van de Amerika Quiz

Fotowedstrijd

Deelnemers hadden van te voren foto’s ingestuurd. Echter de fotowedstrijd is, mede door het mooie weer en het enthousiaste programma, ter plaatste komen te vervallen. De deelnemers stemmen in een later stadium online op hun favoriete foto zodat de winnaar zijn of haar foto aan de muur krijgt op vergroting! De foto wordt beschikbaar gesteld door Xpozer!

Vlaggetje omhoog!

De deelnemers wisten zich ook te vermaken met het vlaggetjesspel  dat voor grote hilariteit zorgde. Vergelijk het met petje op, petje af. Vraag fout? Helaas, dan mocht je niet meer mee doen. Een strikvraag of een gok? Antwoorden blijven lastig: uit hoeveel staten bestaat de USA? Erg makkelijk zou je denken. Maar zelf de meest fanatieke Amerika liefhebbers twijfelden bij de antwoorden. Uiteindelijk mocht Yvonne van Rijn zich hier ook tot overal winnaar prijzen. Zij ging naar huis met een goodie-pakket beschikbaar gesteld door Shop America!

usa4all-meeting-2016-een-superdag-onder-gelijkgestemden

Verslaving

Voor de meeste aanwezigen vandaag is op vakantie naar Amerika een verslaving, sommige dromen zelfs van een permanent verblijf en weer anderen maken deze dromen werkelijkheid. Al met al veel positieve geluiden en heeft iedereen zich prima vermaakt van een uitstekend verzorgende BBQ, want de weergoden waren ons gunstig gezind, en met elkaar. Entertainment werd zeer verdienstelijk gebracht door Country zangeres Pam MacBeth die de sfeer en het Amerika gevoel net een beetje extra gaf! De stemming was opperbest en men heeft een hoop nieuw contacten opgedaan. De volgende meeting staat gepland medio maart / april 2017.

 

USA4ALL meeting 2016 – Een superdag onder gelijkgestemden!USA4ALL meeting 2016 – Een superdag onder gelijkgestemden!

Leestijd: 3 min