Aspen is de grootste plaats van Pitkin County in de Amerikaanse staat Colorado. Het in de Rocky Mountains gelegen dorp is sinds eind jaren 1940 vooral bekend als ski-oord. Sinds 2002 worden in Aspen de Winter X Games gehouden. Aspen ontstond aan het eind van de negentiende eeuw als nederzetting van zilverdelvers. De plaats is genoemd naar de vele ratelpopulieren in de omgeving, aspen in het Engels.

Als je eens zin in een skivakantie hebt in een hele andere setting dan je in de Alpenlanden gewend bent zou je eens aan de andere kant van de Atlantische Oceaan kunnen gaan kijken. Ook de Amerikanen zijn namelijk dol op wintersport, en dan het liefst in eigen land. Vanuit New York ben je in een paar uurtjes in een aantal kleine skigebieden in het berggebied van de Appalachen. Veel beter is het echter om even verder te reizen naar de wintersportoorden in de Rocky Mountains. Hier vindt je perfecte pistes, zeer sneeuwzeker en met een beetje geluk sta je de hele dag in de zon.

Filmsterren

Hier vindt je ook het beroemde Aspen, het bergdorp in Colorado dat bekend staat om zijn adembenemende uitzichten. Iedere rijke of beroemde Amerikaan vertoont zijn gezicht hier, dus de kans is erg groot dat in de rij voor de skilift veel bekende gezichten tegenkomt. Jack Nickelson heeft er een huis en hij is niet de enige filmster die hier in de winter resideert. Hierdoor zijn er ook zeer veel sterrenrestaurants en topklasse nachtclubs in dit dorp te vinden en dat heeft als resultaat een zekere opwaartse prijsdruk. Aspen is niet alleen een speeltuin voor de jetset, de pistes zijn extreem goed, met een groot aantal double diamond afdalingen. Voor de gevorderde skiër is er dus heel wat te beleven, wellicht meer dan in het gemiddelde alpendorp.

Aspen Colorado

Sneeuwzeker

Nu is natuurlijk de vraag: is het leuker dan een skivakantie in Oostenrijk? Die vraag is natuurlijk niet eenduidig te beantwoorden, maar wat tegen Aspen spreekt is de enorme afstand om er te komen en het hoge prijspeil in Aspen. Tenzij je zelf een goedgevulde portemonnee hebt is het de vraag of het al dat geld waard is.


Aspen Colorado – skiën voor de jetset

Leestijd: 1 min