In het zuidelijke deel van Texas begint je dag met een Breakfast Taco. Daar kom je niet onderuit! De Breakfast Taco is een kleine tortilla gevuld met een keuze uit ei, bacon, bonen, pepers, chorizo, enz. Onze eerste ontmoeting met de Breakfast Taco was op de Farmers Market (Boerenmarkt) in Austin. 

 

Breakfast TacoBreakfast Taco

Een goed idee voor een zomers ontbijt met je buren. Kinderen vinden zeker ook lekker en leuk om ze zelf samen te stellen. Wat zijn de voorbereidingen voor je ontbijtfeestje:

Koop kleine tortilla’s (doorsnee ca. 12 cm) bij de supermarkt. Als er geen kleine zijn, koop dan grote en snijdt ze een keer doormidden. Iets onhandiger, maar het lukt ook. Maak de vullingen klaar en houd warm: roerei, stukjes chorizo, plakjes bacon, blikje refried beans (verwarmen), stukjes gaar gekookte kip, gebakken aardappelstukjes, enz. Maak de bijlagen klaar: gesneden uitjes, salsa, pittige saus, stukjes tomaat, zure room, enz.

Verwarm de tortilla’s zodat ze vouwbaar zijn.
• In een droge koekenpan; verwarm de tortilla’s even snel aan beide kanten
• In de oven: verpak een stapel in aluminiumfolie en bak ze ca. 15 minuten tot ze warm zijn in een oven van ongeveer 175 graden
• In de magnetron: verpak een stapeltje in keukenpapier en verwarm ze 6 tot 7 seconden.

Vullingen

Roerei: Bak een uitje, knoflook en snufje komijn aan in een eetlepel boter tot de ui zacht is. Klop 6 eieren los en giet die bij het uimengsel. Roer tot de eieren gestold en niet meer vochtig zijn. Nb. Om het iets pittiger te maken, kun je er bijvoorbeeld ook nog, samen met de eieren, 4 eetlepels salsa doorroeren. Chorizo: koop wat dikkere plakjes en snijd ze vervolgens in blokjes. Kip of vlees: gare stukjes kip of vlees. Aardappelen: gebakken aardappelstukjes
Enz., enz.

Vul de tortilla’s met de vulling of een combinatie van de vullingen en bestrooi met geraspte kaas. Vouw ze dicht en schep er een paar van de bovengenoemde bijlagen bij.

 

Nelleke van Lindonk

Nelleke van Lindonk

Smulpaap

Nelleke van Lindonk neemt u mee naar het culinaire deel van de Verenigde Staten. Wie dacht dat Amerika bestaat uit hamburgers & frites zal na het eten van Nelleke haar heerlijke gerechten beseffen dat de realiteit iets anders is. Nelleke laat op verbluffende wijze zien dat The Kitchen van Amerika zich niet in een hoek laat drukken. Met heerlijke Amerikaanse recepten kunt u uw kookkunsten beproeven op The American way!


Breakfast Taco – Een specialiteit uit Texas!

Leestijd: 3 min