San Francisco, Be sure to wear some flowers in your hair!

San Francisco 

Vervoer

Het vliegveld van San Francisco ligt ten zuiden van de stad. Natuurlijk rijden er taxi’s (Ca. $ 40.- per rit) naar de stad, maar ook een aantal shuttle busjes. Deze brengen je voor een redelijk bedrag naar het hotel mits redelijk centraal gelegen. Er een treinverbinding vanaf de luchthaven naar de stad per BART met stations aan Civic Center, Powell, Montgomery Str en Embarcadero. Van deze stations kan je dan per taxi/bus of lopend naar het hotel. Ook voor verbindingen naar de andere kant van de baai, Berkeley, Oakland, etc, een belangrijke verbinding (treininfo bij www.bart.gov). Voor alle tijden, prijzen van bussen en cablecar binnen de stad kijk je op www.sfmuni.com. Overweeg een kaart voor een of meerdere dagen te kopen. Dit is makkelijker dan iedere keer gepast geld te moeten hebben!!

Midden in het centrum aan 900Market Street/ Powell Street in het Hallidie Plaza is het Visitor Information Center. Hier kan je alle info krijgen over de stad, hotels, verbindingen, excursies.Open ma-vrij 09.00-17.30, zat. 090.00-15.00, zondag 10.00-14.00.

Per auto kom je de stad vanuit het zuiden binnen over bv. Highway 101, die oa. langs de luchthaven loopt. Een mooiere entree van en naar het oosten en ook zuiden is de Bay Bridge, I-80. Halverwege de brug is aan de linkerkant een afslag naar Treasure Island, een militaire post met een klein algemeen parkeerterrein. Als het even kan moet je deze afslag even nemen. Vanaf Treasure Island is een heel mooi uitzicht op de stad en Alcatraz met de baai en brug op de voorgrond. De brug zelf is ook al bijzonder want verkeer naar de stad rijdt over het bovendek, verkeer uit de stad rijdt op een dek lager. Helaas niet toegankelijk voor voetgangers.

Van en naar het noorden kom je binnen over de Golden Gate Bridge Highway 101. Richting Noord is er aan beide kanten van de brug een uitzichtpunt. Bovendien kan er over deze brug gewandeld (geen tol) en gefietst worden. Vanuit het noorden is er alleen voor de brug een uitzichtpunt. Alle brugverbindingen de stad in zijn tolbruggen. Voor de Bay Bridge en de Golden Gate Bridge betaald u dus tol. Vanuit de stad hoeft geen tol betaald te worden. Het Toll systeem op de Golden Gate brug is enige tijd aangepast. Je kenteken wordt geregistreerd als je over de brug rijdt. Als je geen extra kosten wilt, zorg dan dat je vooraf via internet je toll betaalt of achteraf binnen 48 uur.


San Francisco – Be sure to wear some flowers in your hair!

Leestijd: 15 min