Fort Knox ligt ten noorden van Elizabethtown, en ten zuiden van Louisville en beslaat meer dan 441 km² en had in 2010 een bevolking van 10.124 personen. Fort Knox is de schatkamer van de Verenigde Staten, waar sinds 1937 een groot deel van de goudvoorraad (United States Bullion Depository) van de VS wordt bewaard. Je vindt deze legerpost in de Amerikaanse staat Kentucky. Het grootste gedeelte van dit fort ligt onder de grond.

Fort Knox

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hier de originele Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring bewaard. Ook de Hongaarse kroonjuwelen behoorde tot de kostbaarheden.  Deze hebben tot 1978 achter slot en grendel gelegen totdat president Jimmy Carter deze teruggaf aan Hongarije. Fort Knox wordt extreem zwaar bewaakt door het leger, inclusief Apache-helikopters en pantserwagens. Weinig kans op ongezien binnen te dringen. Je zal waarschijnlijk niet ver komen!

De General George Patton Museum bevindt zich ook in het fort.  Dit was een groot tankmuseum. Alle tanks zijn inmiddels verhuisd naar Georgia. Het museum an sich is helaas niet meer zo uitgebreid,  bovendien bevindt het zich op een militaire basis. Om als toerist op de basis te komen is  het vaak alleen mogelijk als je daar iemand kent die garant voor je wil staan! Het museum opgericht is opgericht ter ere van generaal George Patton, een van de pioniers van de tankoorlogvoering. Het museum beschikt over een van de brandweerwagens die op 11 september bij het Pentagon ingezet was.

9-11 Pentagon Fire Truck

In 1861, toen nog Fort Duffield, tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog werden er voor het eerst versterkingen gebouwd op deze locatie. Na de oorlog was er niet veel activiteit meer en het duurde tot januari 1918 voor er weer militaire activiteiten plaatsvonden. De basis voor Fort Knox werd gelegd. (vernoemd naar Henry Knox) In juli 1919 werd het uitgebreid door het aankopen van 40 km² land en begon de constructie van het eigenlijke fort.

In 1931 werd een kleine eenheid gemechaniseerde cavalerie gestationeerd in het fort. Het 1e en 13de cavalerieregiment arriveerden in januari van dat jaar en zodoende werd de 7e gemechaniseerde cavaleriebrigade gevormd. De Duitse gemechaniseerde eenheden hadden aan het begin van de Tweede Wereldoorlog behoorlijk succes wat er voor zorgde dat het 1ste cavalerieregiment werd omgevormd tot de 1ste Pantserdivisie. Fort Knox werd omgevormd tot het opleidingscentrum van de Amerikaanse gepantserde eenheden. Hiervoor diende het terrein te wel te worden uitgebreid. In 1943 telde Fort Knox al 3820 gebouwen binnen het over 432 km² verspreide basisterrein.

 

Fort Knox

Free Image by Matthias Wewering from Pixabay

Fort Knox – Extreem zwaar bewaakt door het leger!

Leestijd: 3 min