Wie is er voor een mooi avontuur? Deze keer maken we een prachtige wandeling naar Havas Falls, een plek met Native American roots en een prachtige waterval. Watervallen zijn een prachtig natuurverschijnsel en kunnen een verpletterende indruk maken. Zeg hallo tegen Havasu Falls net buiten het Grand Canyon National Park.

Havasu Falls

De dertig meter hoge Havasu Falls is gelegen binnen het Havasupai Indian Reservation in Havasu Canyon. Om Havasu Canyon vanaf South Rim van de Grand Canyon te bereiken is het nog zo’n vier uur naar het zuid westen rijden paralel aan de I-40. De beste manier om Havasupai te bereiken is vanaf de highway 66, zes mijl ten oosten van Peach Springs, op Indian Route 18, een 64 mijl lange weg naar Hualapai Hilltop. Vanaf het Hilltop parkeerplaats is er een acht mijl trail naar Supai Village. Dit parcours kan ofwel worden afgelegd te voet of te paardVanuit het afgelegen dorpje kan je via Havasu Creek verde naar de Havas Falls. Totaal met u heen (en terug!) zo’n 16 km onderweg. Mocht u deze hike willen maken, bereid u dan goed voor!

Het contrast tussen de diepe rode canyon en het caribbean blauw gekleurde water. Het is er prachtig. In feite is de waterval vernoemd naar de Havasupai-indianen en het betekent “mensen van de blauw-groene wateren.”

Havasu Falls

Supai Village is dus is niet bereikbaar via de weg. Het is uw kans om dromen waar te maken en de woestijn verkennen met een wandeling door de ongelooflijk landschap naar Havasu Falls. Geheel ongevaarlijk is het niet, het gebied is onderworpen aan plotselinge overstromingen. U kunt kamperen op Havasupai land en gebruik maken van muilezels, paarden huren of gebruik maken van hun helikopter transport! Prijzig wellicht, maar scheelt wel een intensieve wandeling.

Als u van plan bent deze wandeling in de zomer te doen, start dan vroeg. Omstreeks 05:30, zodat de wandeling niet volledig plaatsvindt in de hete zon. Plan een verblijf in de Havasupai Lodge voor de ideale rust tussen uw wandelingen. Houdt er rekening mee dat u 13 km zal moeten wandelen vanaf de start van de Trail naar de lodge. Eenmaal daar, hebt u de mogelijkheid om naar Mooney Falls te wandelen voor een nog een spectaculaire waterval!

 

 Havasu Falls – Een van de meest intense, maar lonende Hikes!

Leestijd: 3 min