Hearst Castle is een historisch landhuis nabij San Simeon in San Luis Obispo County aan de kust van de Amerikaanse staat Californië. Halverwege tussen San Francisco en Los Angeles, op ongeveer vier uur rijden van beiden steden, vind je het landhuis, wat tussen 1919 en 1947 naar ontwerp van Julia Morganop een heuvel werd gebouwd. Het landhuis werd vervaardigd voor de krantenmagnaat William Randolph Hearst, die het land van zijn vader erfde.

Hearst Castle

La Cuesta Encantada

Hearst doopte het landhuis formeel in “La Cuesta Encantada” (de betoverde heuvel), maar noemde het meestal “The ranch”. Bij het vervaardigen van het kasteel werd niet echt op de centen gelet; complete interieurs, vloeren en plafonds en werden uit Europa en Egypte overgevlogen. Het hoofdgebouw, Casa Grande, heeft een vloeroppervlak van 5.634 m² en is geïnspireerd op een 16e eeuwse Spaanse kathedraal. In 1951 overleed Hearst (Bij zijn dood was het project nog niet voltooid) en in 1957 schonk de Hearst Corporation het landgoed aan de staat Californië. De staat stelt het landgoed en de kunstcollectie die er gehuisvest is tentoon voor het publiek. Hearst Castle trekt jaarlijks ongeveer een miljoen bezoekers en is tevens erkend als National Historic Landmark.

Hearst Castle

Het kasteel beschikt over een veranda en zwembaden die je vanaf de heuveltop een panoramisch uitzicht geven over de Grote Oceaan. Het Neptuneszwembad (buitenbad) heeft niet alleen een prachtig uitzicht, het is ook nog eens omgeven door Oud-Griekse beelden en de gevel van een voormalige Romeinse tempel die daarvoor uit Europa is overgebracht.

Gebouwen

De luxe van het kasteel diende voor ontspanning van grote en kleine intieme gezelschappen van zakenmensen, bestuurders en filmsterren. Met een bezoek aan Hearst Castle schaar je je in dezelfde rij als Winston Churchill, Charles Lindbergh, Charlie Chaplin, Cary Grant &Walt Disney. Het complex bestaat uit vier gebouwen. Het heeft: 56 slaapkamers, 61 badkamers, 19 zitkamers, een gotische bibliotheek, een bioscoop, tennisbanen, een tuin met een dierentuin en een eigen vliegveld. In totaal beschikt het over een vloeroppervlak van 8.300 m².

Hearst Castle is dagelijks geopend vanaf 09.00 uur. Een kaartje voor volwassen begint bij $25,- en voor kinderen (5 tot en met 12) geldt een prijs van $12,- . Onder de vijf jaar heerst er gratis toegang. (prijzen jan 2015). Er zijn diverse tours tegen meerprijzen te boeken. Meer informatie op: http://hearstcastle.org/

Hearst Castle

Indoor PoolHearst Castle – Een juweel in the Big Sur!

Leestijd: 3 min