De Ochopee Post Office is kleinste postkantoor van Amerika (Meet slechts 2 bij 2 1/5 meter). Het is een klein schuurtje op US Route 41 in de buurt van Ochopee, Florida, 34141-9998. Het is gelegen op ongeveer 3 mijl (5 km) ten oosten van de kruising van de VS 41 en State Road 29.

Het gebouw was vroeger een opslagplaats voor irrigatie buizen van een aangrenzende tomatenboerderij. Het werd omgebouwd tot een postkantoor in 1953, na een brand die Ochopee’s  vorige postkantoor en winkel vernielde. Het postkantoor is nu volledig functioneel, ten dienste van de omringende bevolking, de  Miccosukee en Seminole indianen.

De plaatselijke postbode wordt vaak gevraagd brieven te voorzien van de  beroemde Ochopee poststempel. De persoon die mail levert vanaf dit postkantoor heeft een dagelijkse route dat zich uitstrekt over drie provincies, 132 mijl lang.

Smallest postoffice

Shannon Mitchel

Het kantoor is, sinds 1992, in handen van de familie Wooten en Shannon Mitchell werkt in dit kleine postkantoor al sinds jaar en dag als bediende. Zij zegt dat ze de coolste baan ter wereld heeft. Zij heeft een telefoon, een computer, een airconditioner, een tl-buis voor licht, en een paar kleine hordeuren om de dazen (steekvliegen) op afstand te houden.

Alles wat ze nodig heeft is uiteraard binnen handbereik. Zij krijgt bezoek van mensen van over de hele wereld. Shannon heeft een stapel Ochopee Post Office ansichtkaarten op de toonbank klaar liggen, gefrankeerd zowel nationaal als internationaal, voor wanneer de tourbussen voor de “deur” stoppen.

Ochopee-01Locatie

Het kleinste  postkantoor in Amerika vindt u hier:

38000 Tamiami Trail, Ochopee, FL

Op de  US Hwy 41/Tamiami Trail ongeveer drie mile  ten oosten van Hwy 29, nabij milemarker 72, aan de zuidkant.

Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag  8-10  en 12-4, op zaterdag  10-11

 Kleinste postkantoor van Amerika

Leestijd: 2 min