Op deze pagina kunt u lezen over de beste natuurlijke zwemspots van Amerika! Heerlijke natuurlijke zwembaden toegankelijk voor iedereen die zin heeft in een verfrissende duik! Helaas kunnen wij vanwege de rechten niet overal een van foto de beste natuurlijke zwemspots van Amerika plaatsen, maar volg de link voor foto’s en meer informatie!

De beste natuurlijke zwemspots van Amerika

Little River Canyon, Alabama

In het noordoosten van Alabama kronkelt de Little River over de bovenkant van Lookout Mountain voordat deze 12-mijl naar beneden kelderend in de Little River Canyon. Begrensd door een brede kliffen, die met grote blokken zandsteen opsteken uit het water. Deze canyon is met zijn 180 meter diepte, het diepste gedeelte van de Mississippi, is de thuisbasis van een handvol perfecte zwemspots. U vindt Little River Canyon net stroomafwaarts van de Alabama Highway 35 brug, volg het korte verharde pad naar de bodem van Little River Falls voor een makkelijke toegang. Bezoek wanneer het water laag staat. (Hoog water betekent gevaarlijke stromingen.) Of begin bij het Eberhart Point en wandel 0,75 mijl naar de canyon bodem tot “Hippy Hole”, waar u touw schommels van bomen ziet bengelen en een reeks kliffen die als springplank dienen voor waaghalzen.

Havasu Falls, Supai, Arizona

Je hebt “Off the beaten path” En dan is er ook nog Havasu Falls. Anderhalve mijl buiten het Indiase dorp Havasupai zijn de Supai Falls gelegen, op de bodem van de Grand Canyon. De enige manier om hier te komen is te charteren met een helikopter, en dan nog een wandeling van (een steile) 10 mijl, of het huren van een bijvoorbeeld een ezel. (De US Post Office gebruikt nog steeds muilezels om e-mail te leveren aan het dorp.) Je hebt een vergunning nodig ($ 20), maar het is absoluut de moeite waard.

Een stortvloed van water stroomt over de zonverbrande rotswand van de Grand Canyon South Rim, waar het zich verzamelt in een zwembad 100 meter lager. Het water, dat turkoois is, lijkt alsof het is in bruikleen van het Caribisch gebied en blijft ongeveer 22 graden het hele jaar door. En met zo’n vermoeiende reis achter de rug heerlijk om eens even lekker in te luieren. Druk is het niet op deze uitstekende zonnige plek. Ja, het is zo’n beetje een van de beste natuurlijke zwemspots van Amerika! Zo niet , de beste!

Havasu Falls - Natuurlijke zwemspots van Amerika

 

Carlon Falls, Yosemite National Park, Californië

Vanaf de Big Oak Flat Entrance, een mijl ten noorden van Hwy 120 rijdt richting Mather en Hetchy Hetchy over Evergreen Road. Ongeveer een mijl langs Evergreen Road, zoekt u naar een uitwijkpunt aan de noordzijde van de brug bij de “Carlon Day Use Area”. Hier begint de Carlon Falls Trail. U maakt zich op voor een overwegend vlakke wandeling van ongeveer twee-mijl naar deze zeldzame waterval die het hele jaar door actief is. Begrensd door torenhoge Ponderosa Pines, met weide van paars lupine’s en kleine heldere zonnebloemen. 35-voet vallen de watervallen over grote granieten richels in een, met rotsblok bezaaide, zwembad, waar het meest van de tijd de enige geluiden die je hoort komt van de vogels en het stromende water.

Redfish Lake, Stanley, Idaho

In een gebied waar de zalm overheerst, Redfish Lake, net buiten het dorpje Stanley (bevolking: 106), is het meer een schoolvoorbeeld van waarom je het binnenland soms moet verkennen. Het heeft een legende: Ooit waren er zo veel zalmen aan het paren in het meer, dat het compleet rood kleurde. Vandaar de naam. Nu is het meer bekend om zijn enorme vogelpopulatie. Stel je zelf voor: Lekker luieren op de zuidelijke strand voor duizelingwekkende uitzichten op de besneeuwde “Sawtooth Range” die weerspiegeld in de ongerepte wateren. Als je eenmaal hier geweest bent, worden de woorden “ongerepte wildernis” een geheel nieuwe betekenis.

Echo Lake, Mount Desert Island, Maine

Op Mount Desert Island, bevinden zich vingervormige fjorden, veroorzaakt door gletsjers, die de ruige kustlijn bepalen. Maar in het zuidwestelijke gebied, heb je het strand van Echo Lake (ongeveer 20 minuten van Bar Harbor) deze loopt langzaam af in diepe blauwe zoet water. Het diepste punt van het kalme meer ligt op slechts 20 meter. En terwijl het warmer is dan de schokkend koude noordelijke Atlantische Oceaan, met temperaturen zelden boven de 12 graden. Wij raden u aan zich eerst in het zweet te werken op een van de Beech Mountain wandelpaden, om vervolgens een ijskoude duik te nemen. Dan hup terug naar de stad met de gratis Island Explorer Shuttlebusservice, die elk uur een loop maakt tussen het meer en het dorp Green.

Johnson’s Shut-Ins, Reynolds County, Missouri

De oostelijke tak van de Black River verspreid zich door middel van een door rosten gevormd kanaal bij Johnson’s Shut-Ins State Park in de Ozark Mountains. De “shut-ins” zijn gebieden waar de rivier is geblokkeerd door glad vulkanische gesteente (gevormd eeuwen geleden) en deze creëren een reeks van kleine zwembaden. Als u zich begeeft van rots naar rost kan dit een natte en wilde hindernisbaan worden door middel van kleine watervallen, diepe poelen en ondiepe gaten. Maar verwacht niet dat u het park alleen voor uzelf hebt.. Met een kwart-mijl verharde wandelpad, en gelegen op slechts twee uur van St. Louis, is  Johnson’s Shut-Ins officieel Missouri’s waterpark!

Beste natuurlijke zwemspots van Amerika

Photo embedded from https://www.thecrazytourist.com/15-best-swimming-holes-us/

Peekamoose Blue Hole, Sundown, New York

In het midden van het Catskills bos stroomt Rondout Kreek via een rotsspleet in diep zwemgat. Het “Ik hou van de zomer” touw  bungelt boven de diepste punt en smeekt praktisch om gebruikt te worden. Om de Peekamoose Blue Hole (en je innerlijke Brad Pitt) te vinden, volgt u New York Route 28A naar West Shoken.

Sliding Rock, Brevard, North Carolina

Deze schuine rotswand is een originele waterglijbaan van de natuur. Afgevlakt door eeuwen van stromend water, de 18 meter lange helling schiet zwemmers in het ijskoude water van de Carolina berg alsof ze van achter ingesmeerd zijn met groene zeep. Deze speeltuin vindt je bij Highway 276 in het hart van het Pisgah National Forest. Het heeft een enorme aantrekkingskracht van lokale tieners en jonge gezinnen. Ook mensen die via de Blue Ridge Parkway in de buurt zijn komen graag een kijkje nemen. Tijdens de zomer houden badmeesters toezicht op de actie. Mocht u deze natuurlijke glijbaan willen bezoeken, onthou dan het volgende: glad betekent niet perfect vlak. Het is een rots,  dus trek een oude korte broek aan om de winkelhaken uit je nette zwembroek te houden.

Cummins Falls, Cookeville, Tennessee

Ongeveer halverwege tussen Nashville en Knoxville vind je Cummins Falls cascades. Het water stroomt 15 meter naar beneden over brede trap vormige rotsen in een diep koud water zwembad. Het is een hele belevenis om beneden de Falls te geraken. Buiten een stuk wandelen,  waden door het water,  omhoog klimmen tot aan de nok en het gebruik van een touw om jezelf naar beneden te begeleiden richting het water. Dit is geen zwemplaats voor lichtgewichten. Vertaling: verwacht een jonger publiek. Maar als je lenig (en rotsvast) bent, is de afdaling naar het holle zwembad de moeite waard.

Blue Hole, Wimberley, Texas

In Texas, zijn swimminghole’s synoniem met de zomer. En de Blue Hole in Wimberley is waarschijnlijk het ultieme voorbeeld. Als Hollywood een swimminghole nodig zou hebben, dan werd het deze. Grasbanken bieden uitstekende picknickplaatsen. Oud-groei kale Cypressen dompelen in het water en zorgen voor  welkome schaduw van de brandende zuidelijke zon. Het zwembad wordt gevoed door een  koele bron. In het weekend ziet het zwart van de zwembanden wanneer Austin bewoners massaal een middag lekker lui ronddrijven. Een beetje meer actie? Met een van de drie touwen zwaai je zo het water in!

 
Bron: http://www.travelandleisure.com

De beste natuurlijke zwemspots van Amerika!

Helaas kunnen wij, vanwege de rechten, niet overal een foto bij plaatsen. Wij adviseren u om de zwemspots te bekijken op de gelinkte websites in de tekst.Natuurlijke zwemspots van Amerika

Leestijd: 6 min