USA4ALL kan, als non-profit organisatie, niet zonder haar medewerkers, redacteuren, moderatoren en columnisten. Enthousiaste Amerika liefhebbers die allemaal hun eigen specialiteit hebben. Wij zetten deze mensen graag in de spotlights, daarmee bereiken wij een aantal doelen; U ziet de gezichten achter de informatieve stukken op de site en ons Amerika forum en wij van USA4ALL tonen onze dankbaarheid!

Wie zijn de redacteuren /columnisten bij USA4ALL?

 

Wop

Wop

Eigenaar / (Eind) Redacteur

Wop versterkte de USA4ALL gelederen in 2001 als webmaster en is mede-eigenaar van USA4ALL. Sinds 1998 heeft hij meer dan 40 staten bezocht . Fotografie is een van zijn passies en dat lijkt ons een uitstekende combinatie met zijn Amerika liefde. Buiten website-beheer en het schrijven van artikelen om, deelt hij zijn Amerika passie dus graag in beeld. Een van zijn favoriete staten is Florida, maar hij kan zich ook uitermate goed vermaken in de ander staten. Meer over USA4ALL en haar doelen leest u hier.
Johan Christians

Johan Christians

Eigenaar / Oprichter

Johan is de oprichter en mede-eigenaar van USA4ALL. In 2010 vertrok Johan naar de Verenigde Staten om zich definitief te vestigen. Hij heeft daarmee unieke kennis van het land opgedaan, die hij graag met anderen deelt. In de jaren daarvoor reisde hij naar meer dan 45 verschillende staten over een periode van 15 jaar. Inmiddels woont en werkt Johan in Missouri, nadat hij eerst een aantal jaren in Florida woonde. Zijn inbreng is informatief, functioneel en kritisch. Amerika is een land van uitersten in veel opzichten. Iets wat toeristen veelal niet realiseren en zeker de moeite van het bekijken waard.
Eline Spit

Eline Spit

Redacteur

Eline Spit studeerde Media en cultuur in Utrecht, en Europastudies en Amerikastudies in Amsterdam. De VS is in al die opleidingen een soort rode draad geweest. Zo schreef ze haar scriptie voor Media en cultuur over de Amerikaanse theatervoorstelling Race, haar scriptie voor Europastudies over the constructie en instrumentalisering van masculiniteit in Donald Trump en Thierry Baudet.

Eline ging voor het eerst naar de VS in 2004, op een vakantie naar Martha’s Vineyard (Massachusetts). Sindsdien zijn daar reizen naar o.a. Washington D.C., New York, Colorado, en verschillende staten aan de westkust bijgekomen. Eline vertrekt per januari 2024 voor onbepaalde tijd naar Boston om daar te wonen en studeren, in voorbereiding op een loopbaan in de journalistiek.

Yorick van Teeseling

Yorick van Teeseling

Politiek redacteur

"It is nice to see you again in our great country." Vrienden van ons heten ons hartelijk welkom in hun huis in Los Angeles, Californië. Na een vlucht van meer dan tien uur betreed ik samen met mijn ouders het optrekje in het altijd zonnige Los Angeles. Met een zwembad in de tuin mag ik mij een gelukkige jongen prijzen dat mijn vader een tijdje in Amerika heeft gestudeerd en gewerkt. Een derde bezoek aan het bekende adres van hem voelt altijd goed. Met mijn ouders en broertjes heb ik vele mooie tripjes gemaakt in en door het land. Ook het bezoek aan familieleden in Milwaukee, Wisconsin gebeurde geregeld. Een stad en omgeving die totaal anders is dan Los Angeles, maar zeker de moeite waard is. Net zoals bij de vrienden in Californië werd er geregeld een bbq georganiseerd, honkbalwedstrijden bezocht en gediscussieerd over het verschil tussen Europa en Amerika. Dat er een heel groot verschil zit tussen beide continenten bleek wel toen ik verslag van de verkiezingen in 2016. Lopend in New York keek ik mijn ogen uit en snapte er zelf vrij weinig. Tijdens mijn opleiding tot journalist heb ik ook een televisieuitzending gemaakt over de verkiezingen in 2020. Op deze website hoop ik jullie te voorzien van leuke verhalen en sprankelende beelden.

Liam Toll

Liam Toll

Medewerker Politiek

Geïnfecteerd met het Amerikavirus door zijn vader Antal Toll, tevens columnist voor USA4ALL, interesseert Liam zich in alles wat met de Verenigde Staten te maken heeft. Van Amerikaanse politiek tot sport en van geschiedenis tot reizen. Liam is freelance journalist en student aan de Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg. Dat alles bij hem om Amerika draait is ook te zien aan zijn sport, Liam is honkballer en speelt daarbij meerdere posities. In 2018 ging hij voor het eerst naar Amerika, samen met zijn vader liep hij toen rond in New York City. Een jaar later is daar een trip naar St. Louis, MO voor zijn studie journalistiek, waar nog een productie uit voort vloeide, bijgekomen. Liam ambieert een toekomst als correspondent in de Verenigde Staten.
Antwan Janssen

Antwan Janssen

Medewerker

Antwan Janssen is in het dagelijkse leven werkzaam als docent economie en wiskunde in het voortgezet onderwijs. Zijn hobby’s zijn natuurfotografie en reizen en samen met zijn vrouw heeft hij al ruim 50 landen bezocht. Ondanks de grote hoeveelheid aan bestemmingen blijft Amerika elke keer weer trekken. Ondertussen heeft hij al een aantal reizen gemaakt naar Amerika, variërend in duur tussen de twee maanden en twee weken. Met name het landschappelijk schoon van de Verenigde Staten trekt hem aan en dan vooral de bestemmingen buiten de gebaande paden. Ruige afgelegen gebieden waar toeristen nog niet massaal aanwezig zijn dat is waar hij naar op zoek gaat. De voorbereiding voor deze reizen is dan ook erg belangrijk. Niet alleen om deze plekken te vinden maar ook om er fotografisch gezien zoveel mogelijk uit te kunnen halen.
Laureen de Bres

Laureen de Bres

Redacteur / Verhalenvertelster

Beladen met vooroordelen stapte Laureen in 1993 op het vliegtuig voor een eerste vakantie naar Amerika. Net zoals zoveel mensen had ze geroepen: “Dat land is eigenlijk helemaal niks voor mij. Allemaal rare mensen, kettingzaagmaniakken en zombies!’ Die overtuiging smolt weg zodra ze één voet in dat verre continent had gezet. De onbeschrijflijke weidsheid, de pure, spectaculaire natuur, de brute woestheid van de canyons en bergen, maar ook de servicegerichte Amerikaan met al zijn vriendelijkheid, waren genoeg om Laureen voor eeuwig verliefd te maken op dit grandioze werelddeel.

Redacteur Noordernieuws.be

Nelleke van Lindonk

Nelleke van Lindonk

Smulpaap

Nelleke van Lindonk neemt u mee naar het culinaire deel van de Verenigde Staten. Wie dacht dat Amerika bestaat uit hamburgers & frites zal na het eten van Nelleke haar heerlijke gerechten beseffen dat de realiteit iets anders is. Nelleke laat op verbluffende wijze zien dat The Kitchen van Amerika zich niet in een hoek laat drukken. Met heerlijke Amerikaanse recepten kunt u uw kookkunsten beproeven op The American way!
Matthijs Bettman

Matthijs Bettman

Redacteur

Matthijs Bettman is werkzaam in de zorg, maar daarnaast ook fotograaf en heeft al meerdere reizen naar de USA gemaakt en daar ook veel gefotografeerd. Zijn specialiteiten zijn landscapes en cityscapes. In zijn blog ‘‘My story, my experiences” zal hij vertellen over zijn ervaringen in Amerika, zijn voorbereidingen voor zijn (foto)reizen en locaties en zullen er behind the scenes verhalen komen. Volg zijn blogs als jij ook met zeer goede foto’s wilt thuis komen van jou onvergetelijke vakantie!
Harm de Weert

Harm de Weert

Redacteur / Verhalenverteller

Zijn vakanties, samen met zijn gezin, bestonden vooral uit het bezoeken van grote delen van Europa en Noord Afrika. Harm wilde wel eens wat anders. De keuze is uiteindelijk gevallen op Noord Amerika. Na een eerste rondreis, door het reisbureau georganiseerd, hebben er meerdere zelf geregelde trips naar Amerika plaatsgevonden. De laatste jaren heeft de staat Florida de voorkeur. Als er door Harm over vakanties word gesproken, is Amerika vaak het onderwerp.
Matthias Galle

Matthias Galle

Redacteur

Mathhias is een zeer enthousiast Amerika en sportliefhebber. Hij schrijft graag online artikels. Zo schrijft hij af en toe voor oa SportAmerika.nl en onderhoud hij de website van Club Brugge. Bovendien heeft Matthias enorme interesse in alles wat met de VS te maken heeft. Hij is er al vaak op reis geweest en spaart eigenlijk vrijwel constant om er opnieuw heen te gaan.
Antal Toll

Antal Toll

Columnist

Antal is een oer-Hollandse vrachtwagenchauffeur die zich bijzonder interesseert voor de Amerikaanse politiek en alles daar omheen. Antal is met name actief als columnist als de Presidentsverkiezingen in volle gang zijn. Tijdens de verkiezingen van 2012 reisde Antal af naar Washington D.C. om de verkiezingen en Election Day van dichtbij mee te maken.

Ook redacteur of columnist worden?

Beschik jij over een goede pen? Waar mooie informatieve stukken over de USA uitkomen? Lijkt het je leuk om je voorliefde voor de USA op een groot platform te delen? Meld je aan als redacteur!

Reisverhaal inzenden

Het kan natuurlijk ook zijn dat u over een goede pen beschikt en dat hier superleuke reisverhalen uitkomen. Uw familie en vrienden smullen altijd van jullie avonturen in de USA. Uiteraard kunt u deze ook delen op USA4ALL. U maakt dan nog kans op een leuke prijs ook!