Reizen door de VS! Een ultieme roadtrip door de Verenigde Staten is een reis die bij velen op het verlanglijstje staat. Of het nu langs Route 66, de Pacific Highway of de vele nationale parken van het land is, vervelen doet het nooit. Maar is het wel financieel haalbaar om enkele maanden rond te reizen door de Verenigde Staten?

Accommodatie kosten tijdens reizen door de VS

Accommodatie in de Verenigde Staten zal ongetwijfeld de grootste kostenpost worden tijdens je rondreis. Een die je helaas niet snel kan vermijden. Afhankelijk van de luxe die je ter beschikking wil zal een tweepersoonskamer al snel 40 tot 80 euro kosten per overnachting. En eigenlijk is hierin de sky the limit. Je kunt wel wat besparen op de accommodatie-kosten door gebruik te maken van hotelketels en vooraf online te boeken.

Transportkosten tijdens een rondreis in de VS

Gebruikmaken van het openbaar vervoer is in de Verenigde Staten is niet meteen het beste idee, aangezien je hierdoor erg beperkt zal worden in je reisbestemmingen. Zelf een auto huren is dan ook het meest gebruikte alternatief. Een goedkope huurauto voor twee personen kan al snel oplopen tot 160 euro per week en meer. En dan rekenen we nog de benzinekosten niet mee.

Huur een wagen alleen als je hem intensief gaat gebruiken en niet voor sporadische ritjes. Het kan ook verstandig zijn om pas een wagen te huren als je in een stad bent en niet meteen bij de luchthaven. Het huren van een auto is bij een luchthaven namelijk vaak een stuk duurder. Vermijd ook de extra kosten die ze zullen proberen aan te rekenen zoals de kosten voor verschillende verzekeringen. Hou er ook rekening mee dat een huurauto relatief goedkoper wordt als je hem langer huurt. Je kunt ook overwegen om een wagen te kopen aan het begin van je reis, en deze aan het eind van je reis weer te verkopen.

Kosten bezienswaardigheden in VS

Wat je kwijt bent aan kosten voor bezienswaardigheden hangt helemaal van jezelf af, maar we zijn in de veronderstelling dat je wel iets wil zien tijdens je rondreis door de VS en dus mag je rekenen op zo’n 10 tot 30 euro per dag en per persoon. Een citypass kan je een aanzienlijke korting geven op heel wat bezienswaardigheden. Ben je van plan om heel wat nationale parken te bezoeken, dan is een Nationale Parken pas een goed idee. Deze kost zo’n 80 dollar en is een volledig jaar geldig in alle parken.

American Car - Reizen door de vs

Reizen door de VS: Hoe je reis financieren?

Het mag duidelijk zijn dat een maandenlange rondreis door de Verenigde Staten een aanslag op je spaargeld betekent. Toch kunnen we iedereen aanraden ooit eens een dergelijke reis te maken, aangezien dit een ervaring wordt die je leven verandert! Heb je geen zin om eerst enkele jaren te sparen voor deze reis, dan kun je er ook voor kiezen om een persoonlijke lening aan te gaan. Een persoonlijke lening hoeft niet duur te zijn en geeft je het voordeel om meteen te kunnen vertrekkenReizen door de VS: de kosten

Leestijd: 3 min