Mensen die voor het eerst naar Amerika gaan vergissen zich nogal eens in afstanden en rijtijden en bezienswaardigheden. Ook is er veel onbekend in het grote land aan de andere kant van de plas. Gastschrijver Mija de Nijs maakt het gemakkelijk voor “First timers”.  Ga je dus voor het eerst? Lees deze tips voor reizen in Amerika! Wij denken overigens dat niet alleen mensen die voor het eerst naar Amerika gaan deze tips kunnen gebruiken, maar ook als je al een keer bent geweest. Of misschien wel twee of meerdere keren. Uiteraard mag u ook uw tips met ons delen! 

Tips voor reizen in Amerika voor mensen die voor het eerst gaan

 • Maak gebruik van een goede routeplanner thuis voor je zomaar een route gaat verzinnen. Denk aan “mapquest” of het programma “here”. Je kan van te voren een hele route invoeren, inclusief hotels e.d. en ter plekke kan je ze offline gebruiken. Deze planners geven een reëel beeld van niet alleen de afstand, maar vooral ook de rijtijd. Ze houden rekening met bergachtige gebieden e.d.

 

 • Probeer niet in 1x alles in een programma te stoppen. Er is zoveel te zien en te doen, hou het een eerste keer bij de highlights zoals grote parken en steden. Denk je er nooit meer te komen is het nog steeds verstandig je bij deze highlights te houden.

 

 • Ga er niet vanuit dat elk reisbureau verstand heeft van het reizen in Amerika. Zij verkopen  vaste pakketten, maar zeggen er niet bij dat dat meestal “ren en vlieg” pakketten zijn. Houd dat in je achterhoofd.  Je zou voor een reisorganisatie kunnen kiezen, omdat je dan iemand kan bellen als er problemen zijn. Echt nodig is het niet, maar het kan een gevoel van zekerheid geven.

 

 • Bedenk goed waar je voorkeur ligt. Hou je van steden, verblijf daar dan wat langer.

 

 • Twee uur voor een nationaal park? Dat is veel te kort!  Die zijn zo groot dat alleen al globaal kan bekijken in op zijn minst een halve dag. Zeker als je in de parken gebruik moet maken van een shuttle. Ook de steden zijn zo groot dat je vooraf goed zal moeten bedenken wat je echt wilt bekijken.

 

 • Vind je langer rijden niet erg, plan dan hier en daar een lange rijdag in zodat je veel kilometers kan maken. Er zijn gebieden die je best snel voorbij kan rijden, maar andere stukken kan je juist beter wat meer tijd voor nemen.

 

 • Je kan natuurlijk een rondje rijden (zelfde begin en eindpunt, geen drop-off kosten voor de auto), maar je kan ook een ander begin dan eindpunt nemen. Tussen sommige staten zijn er geen drop-off kosten. En het scheelt dan wel een stuk rijden en dan kan je dus meer zien.

 

 • Bedenk of je wilt kamperen of liever in hotels. Een camper huren en op campings blijven is vaak duurder dan een auto huren en hotels nemen (hangt natuurlijk wel af van de kwaliteit van de hotels).

 

 • Ben je met zijn tweeën, overweeg dan het huren van een cabrio, de beleving van de parken is een heel stuk intenser dan in een auto met vast dak. Je ruikt en ziet zoveel meer!

 

 • Voor het huren van een auto of camper let er dan op of de belangrijkste verzekeringen al inbegrepen zijn. Bij autohuur bij Sunnycars, Auto-Europe of Alamo zijn die al inbegrepen. Dan hoef je ter plekke niets meer bij te verzekeren. Tenzij je nog roadside assistance wil. Die kan je alleen ter plekke nemen. Als je dan pech onderweg hebt is dat wel heel handig, als je zelf een band kan verwisselen is dit vaak niet nodig. Vergelijk het met de Wegenwacht.

 

 • Overnachtingen in hotels. Je hebt de duurdere hotels en de goedkopere. Wat vind je belangrijk? Alleen een bed en douche? Of een mooie kamer? Motels is meestal auto voor de deur en zo je kamer in. Dit zijn meestal simpele kamers. Met zijn tweeën kan je een kamer met 1 queenbed (of 2) nemen, of 1 king bed (lekker groot). De eerste 2 zijn meestal even duur, King is wat duurder. Met vier personen kan je in 1 kamer met 2 queen bedden. Als je in het hoogseizoen zit zal je accommodaties in de parken moeten reserveren. Let erop dat je de hotels gewoon (gratis) nog kan annuleren, je weet maar nooit. Je betaalt dan wel wat meer, maar kan dan dus nog wel van gedachten veranderen. Er zijn meerdere hotel booking sites. Dat is een kwestie van even googlen. Maar denk aan booking.com, expedia, of als je meer ziet en bed & breakfastachtige privé overnachtingen denk dan bijvoorbeeld aan airbnb. Bij de laatste heb je wel boekingskosten en moet je vaak van te voren alles al betalen. Annuleringsvoorwaarden zijn vaak “streng”.

 

 • Denk ook na of je het belangrijk vindt dat een hotel een koelkastje heeft, of magnetron. Verder natuurlijk de ligging zodat je niet teveel tijd hoeft te “verknoeien” met zoeken. Je kan er natuurlijk voor kiezen ter plekke te kijken, maar dat is in het hoogseizoen niet altijd het handigst. Plus dat het niet van te voren boeken betekent dat je elke dag tijd kwijt bent aan het zoeken naar een hotel. Vroeg van te voren boeken geeft vaak ook nog een goede prijzen.

 

 • Wil je toch liever kamperen? Bedenk dan dat het midden in de zomer in bepaalde delen heel erg warm is en dat je voor kamperen in de parken vaak niet kan reserveren (first come first serve). Zit je in voor en naseizoen kan het juist weer erg koud zijn.

 

 • Voor de vluchten is het belangrijk of je het er voor over hebt veel over te stappen, dan kan je redelijk geprijsde vluchten vinden, rechtstreekse vluchten zijn vaak duurder.. Er zijn genoeg boekingsites. Deze geven goed aan welke het goedkoopste zijn. Rechtstreeks bij de maatschappij is tegenwoordig niet meer duurder. Het voordeel kan zijn dat je van te voren de stoelen zelf kan regelen. Voor wat meer beenruimte betaal je wel iets meer. Afhankelijk van de afstand van de vlucht kan het van een paar tientjes p.p. tot rond de 150 euro p.p. zijn. Wil je niet krap zitten is het zeker de moeite waard.

 

 • Als je dan alles geregeld heb zorg dan nog voor een goede kaart/ roadatlas, koop deze ter plekke.

 

 • Je kan natuurlijk een Tom Tom nemen, of via je mobiel rijden. Het is vrij makkelijk rijden daar, maar een (extra) kaart is wel handig. Iedere staat heeft visitorcenters waar kaarten meestal gratis zijn. Als je een staat via een highway binnenrijdt is er altijd een en natuurlijk in de steden.. Meestal ook met gratis koffie.

 

 • De meeste hotels hebben tegenwoordig wel een ontbijt, simpel of uitgebreider, maar wil je geld uitsparen door dan in ieder geval zelf voor lunch te zorgen neem dan een opvouwbare koeltas mee (of koop ter plekke de eerste dag zo’n piepschuim koelbox bij bijvoorbeeld de Walmart) en vul die elke dag met ijsblokjes. Vrijwel ieder hotel heeft een ijsblokjesmachine. Neem diepvrieszakjes mee of koop ze ter plekke, daar maak je dan een soort koelblok van.

 

 • Als je in Amerika een overstap hebt moet je na de eerste landing je koffers ophalen en door laten sturen naar de eindbestemming. Op de terugweg hoeft dat niet.

 

 • Vergeet als laatste niet je ESTA te regelen, anders kom je Amerika niet eens in.

 

 • Een Credit card is onmisbaar in de Verenigde Staten.

 

 • Natuurlijk zijn er veel meer dingen die u tegen zult komen bij uw eerste Amerika vakantie. Het autorijden is net even meer relax, aparte gewoontes in Amerika en meer.  De website van USA4ALL staat boordevol tips voor reizen in Amerika!

 

Tips voor reizen in Amerika voor mensen die voor het eerst gaan

 

Tips voor reizen in Amerika voor mensen die voor het eerst gaan – USA4ALL

Met dank aan: Mija de NijsTips voor reizen in Amerika voor mensen die voor het eerst gaan

Leestijd: 6 min