U wilt een ESTA aanvragen? Hier leest u hoe! Als uw vakantie niet langer dan 90 dagen duurt en als u in het bezit bent van een retourticket, heeft u geen visum nodig om langs de douane van de Verenigde Staten te komen.

Vanaf 12 januari 2009 is een Electronische Reistoestemming (ESTA) verplicht voor alle reizigers die naar of via de Verenigde staten reizen. Dit geldt voor alle reizigers die onder het Visa Waiver Programma (VWP) vallen. Deze aanvraag dient goedgekeurd te zijn voordat u aan boord gaat van het vliegtuig. De reiziger kan nagenoeg dezelfde vragen verwachten als op het groene I-94W formulier (zie hieronder) . Let op! De aanvraag dient u minimaal 72 uur van tevoren aan te vragen. Een toegekende ESTA is twee jaar geldig.

Esta aanvragen is gemakkelijk te doen, via deze link gaat u rechtstreeks naar de Nederlandstalige pagina van het Electronic System for Travel Authorization (ESTA). U kunt alleen met credit card of Paypal betalen (totaal $21,- per aanvraag). Het ESTA-systeem accepteert momenteel de volgende creditcards/betaalpassen: MasterCard, Visa, American Express en Discover (JCB, Diners Club). Uw aanvraag wordt pas verwerkt nadat de volledige betalingsgegevens zijn ontvangen.

ESTA aanvragen en geen creditcard, Paypal of Nederlandse hulp nodig?

Buiten de officiële link bieden diverse instanties eenvoudig, snel en veilig de mogelijkheid om online een ESTA reistoestemming aan te aanvragen met IDEAL. Hiervoor kunt u onder andere terecht bij VisumBuitenland 


(Let op: USA4ALL heeft geen enkele binding met bovenstaand bedrijf. Deze bieden hulp aan voor een meerprijs. De reguliere kosten voor een ESTA aanvraag zijn $21,-) 

Invullen van ESTA

PaspoortEr worden vragen gesteld zoals: hebt u een crimineel verleden, hebt u een gevaarlijke ziekte en meer. U moet al deze vragen invullen. Als een van de vragen met ja wordt beantwoord kunt u een probleem hebben bij binnenkomst in het land. Indien er echter geen bijzondere omstandigheden zijn omtrent uw persoon dan zult u geen probleem ondervinden.

Vul uw gegevens goed in! Als er een spelfout in de naam zit of u hebt een fout paspoortnummer ingevuld kan dit voor veel vertraging en problemen zorgen. Tip: In het documentnummer van de Nederlandse reisdocumenten komt de letter “O” niet voor. Dit is altijd het cijfer ’0′.

Heeft u speciale tekens in uw naam zoals bijvoorbeeld Müller of puntjes op de ï of ö. Vul dan uw naam in zoals weergegeven in het machine leesbare gedeelte van uw paspoort (ö wordt weergegeven als oe).  U gebruikt dus alleen Engelse leestekens. zonder speciale karakters. U vindt de naam tussen de <<<<<<tekens<<< op uw paspoort.

Extra vragen

Medio april 2015 heeft de Amerikaanse overheid een aantal extra vragen toegevoegd aan het ESTA formulier.  Zo willen ze weten wie uw werkgever is.  Dus niet wat uw beroep is, maar of u een (huidige of eerdere) werkgever hebt. Als u dan “nee” aankruist, krijgt u geen aanvullende vragen. U moet nu ook de namen van uw ouders opgeven. En er moet opgeven worden of u meerdere nationaliteiten hebt en zo ja, welke. 

Fout gemaakt?

Heeft u een fout gemaakt bij het invullen van uw ESTA aanvraag? Bijvoorbeeld een verkeerde paspoortnummer, vervaldatum of informatie over uzelf zoals uw naam, adres etc.? Dan zit er helaas niets anders op dan, moet u opnieuw ESTA aanvragen! Uw oorspronkelijke aanvraag wordt ongeldig op het moment dat u opnieuw aanvraagt. En ja, ook de vergoeding voor de ESTA aanvraag moet opnieuw worden voldaan.

Enkele informatie die na het voltooien van uw aanvraag wel kunnen worden aangepast: Contactgegevens en de reden voor uw bezoek aan de VS.

 

Geen O in Nederlands paspoort

Toestemming ESTA verleend?

Uw reistoestemming is goedgekeurd en u hebt toestemming om naar de Verenigde Staten te reizen onder het Visa Waiver Programma. Dit antwoord garandeert u geen toegang tot de Verenigde Staten; een Douane- en Grensbewaking-ambtenaar op de haven van aankomst nemen de uiteindelijke beslissing.

Indien nodig kunt u de volgende gegevens bijwerken op een goedgekeurde vergunning: adres in de Verenigde Staten en e-mailadres. Voor toegang tot uw reisvergunning wordt u gevraagd uw aanvraagnummer, paspoortnummer en geboortedatum op te geven. Als u andere gegevens moet wijzigen op het formulier, moet u een nieuwe reisvergunning aanvragen.

APC

Het Bureau Douane en Grensbescherming (CBP) van de VS heeft een nieuw programma ontwikkeld genaamd Automated Passport Control (APC, of geautomatiseerde paspoortcontrole) dat het proces voor binnenkomst versnelt voor internationale reizigers die in aanmerking komen voor het visaontheffings-programma door middel van een geautomatiseerd proces door het hoofd-inspectiegebied van de CBP.

  • Enige juiste link van de Amerikaanse overheid voor uw ESTA aanvraag -> Klik hier
  • Heeft u nog vragen? Bekijk dan ook de veelgestelde vragen over ESTA (F.A.Q.)

Kosten

Vanaf 26 mei 2022 zijn de volgende kosten aan een ESTA aanvraag verbonden:

  • Verwerking toeslag – Iedereen die elektronische reistoestemming aanvragen betalen een vergoeding van $ 4,00.
  • Machtiging betaling – Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, en u krijgt toestemming om naar de Verenigde Staten te reizen onder het Visa Waiver Program, dient u een extra bedrag van $ 17,00 te betalen (in rekening gebracht op uw creditcard). Als uw elektronische reistoestemming is geweigerd, kunt u betaalt alleen voor de verwerking van uw aanvraag. ($4,-)
  • Totaal kost het aanvragen van een ESTA per persoon $21,-

 

Alleen als u per boot of vliegtuig Amerika inkomt moet het ESTA formulier ingevuld worden! Met andere vervoerswijzen dient u bij de grens het (bekende) I-94 formulier in te vullen en de kosten contant aan de immigratie officier betalen.

Update augustus 2022:

Nu is het nog zo dat reizigers uit Visa-Waiver landen alleen een Esta reistoestemming nodig hebben als ze door de lucht of over zee Amerika binnenkomen. Reizigers die over land, bv vanuit Canada of Mexico,  Amerika binnen wilden komen hadden tot nu toe in principe geen ESTA nodig. Die vulden aan de grens een I-94W formulier in, betaalden de kosten hiervoor en mochten Amerika binnen.

Dit gaat veranderen.
Vanaf 1 oktober 2022 moeten reizigers uit Visa-Waiver landen die over land Amerika willen binnenkomen een geldige ESTA reistoestemming hebben

i-94

ESTA AANVRAGEN

Het groene I-94 formulier wat u voorheen in het vliegtuig moest invullen. Tot 01 oktober 2022 nog bij de grensovergang indien u per auto of te voet reist. De ESTA-reistoestemming vervangt het groene I-94-formulier.

Esta-aanvragen

ESTA aanvragen – Inreis-toestemming voor de USA

Leestijd: 7 min