Ongeveer tachtig kilometer buiten Las Vegas, vindt u een wonderschoon stukje natuur: Valley of Fire. Het oudste State Park van Nevada. Het park staat bekend om zijn rode rotsformaties. In de zomermaanden kunnen de temperaturen buitengewoon hoog oplopen, waardoor het aanbevelenswaardig is het park in het voor- en naseizoen te bezoeken.

De westelijke ingang van het park is bemand. U betaalt hier de toegang tot het park en u krijgt een brochure met kaart van het park. De oostelijke ingang is niet bemand. Er is een zelfbedieningskiosk met enveloppen die u, met het verschuldigde entree-geld, in een kluispaal stopt. (zorg voor gepast geld!)

Valley of Fire

Een van de mooiste wandeling in Valley of Fire is de White Dome trail. U vindt deze trail aan het einde van de zijweg die begint bij het visitorcenter. Zie kaartje op pagina 2 van parkbrochure. De trail is maar 1,25 mile lang, dus ook geschikt voor mensen die niet zo van wandelingen houden. Nadat u bent afgedaald passeert de ruines van de voormalige filmset van “the Professionals” en halverwege de trail gaat u door een nauwe slotcanyon.

De Valley of Fire road loopt van west naar oost door het park en aan deze weg ziet u rotsformaties als de Beehives en Elephant Rock. Aan de zijweg naar de campground vindt u Atlatl Rock met rotstekeningen en Arch Rock. Halverwege de Valley of Fire road ligt het visitorcenter en hier begint de erg mooie White Dome Road. (zie kaartje op brochure) Het rijden van deze mooie road is al een belevenis op zich en uw camera gaat hier zeker overuren maken.

Langs deze road zijn diverse uitzichtpunten en een paar korte wandeltrails (Mouse’s Tank en Rainbow Vista) Maak zeker wat tijd vrij voor de hieronder beschreven White Dome Trail en de Fire Wave Trail.

White Dome trail

Aan het einde van de White Dome road is een parkeerplaats en hier begint de White Dome Trail. De White Dome Trail is ongeveer 2 km lang en u moet hier ongeveer 45 min. voor uittrekken. De trail begint met een afdaling naar een nauwe vallei waarin u de restanten van een filmset aantreft. Daarna loopt u door een slotcanyon, het keerpunt van de trail. Na de slotcanyon gaat de trail geleidelijk omhoog terug richting parkeerplaats.

Valley of Fire

Fire Wave Trail

Een aanrader in Valley of Fire  is de Fire Wave.  De Fire Wave is veel kleiner dan de “echte” Wave, maar voor de Fire Wave hoeft niet te worden geloot.  U kunt er zo naar toe lopen. Men heeft het bestaan van deze Fire Wave lang verzwegen, maar toen er over deze Wave steeds meer berichten op reisforums verschenen heeft men toch maar een officiële trail er naar toe aangelegd. De Fire Wave staat nu zelfs prominent afgebeeld op pagina 1 van de parkbrochure. Op die parkbrochure staat de trail naar de Fire Wave (nog) niet aangegeven.

Voor deze trail moet u ongeveer 1 uur uittrekken. De trail begint bij parkeerplaats P3 (zie kaartje op brochure)  U steekt de weg over en u ziet vanzelf de paaltjes van deze goed gemarkeerde trail. U loopt bij deze trail door de open woestijn.  Er is geen schaduw!  Zorg, zeker bij hogere temperaturen, voor voldoende water.

Om  een idee te geven van de Fire Wave dit filmpje:

 Valley of Fire – Het oudste State Park van Nevada

Leestijd: 3 min
%d bloggers liken dit: