Washington D.C. is de hoofdstad van de Verenigde Staten. Men spreekt ook wel over The Capital of het District of Columbia. De stad telt ongeveer 785.000 inwoners waarvan meer dan 75 % een donkere huidkleur heeft. De voorstadagglomeratie in de buurstaten Maryland en Virginia, die Washington omsluiten, heet officieel de Washington Standard Metropolitan Statistical Area (SMSA) met een oppervlakte van meer dan 6000 vierkante kilometer en meer dan drie miljoen inwoners. In deze stad komt het Amerika naar voren met zijn prachtige MALL, Arlington Cemetery, etc. etc. U zult hieronder een aantal zaken kunnen terugvinden die uw bezoek aan Amerika de moeite waard maken.

Washington D.C.

Washington D.C. heeft geen wolkenkrabbers of andere hoge gebouwen. Natuurlijk kent u het Witte Huis. Het hoogste gebouw is The Capitol waar de regering van Amerika zetelt. Geen enkel gebouw mag boven de punt van het Capitool uitkomen. Washington heeft brede lanen en mooi in Griekse stijl gebouwde panden. Het belangrijke gebied voor de toerist is downtown. De buitenwijken van Washington D.C. kunnen een aardig beeld geven over het verval. De minder bedeelde bevolking die er woont is arm en als ze al werk hebben dan is dat in de industrie en betreft het laagbetaalde banen. Downtown ziet men in het geheel niets van deze verloedering.

The Mall is een 1,5 km lange boulevard tussen het Capitool en Washington Monument. Men noemt dit vaak het culturele hart van Washington DC. Er zijn nogal wat musea gehuisvest langs deze boulevard. Het National Museum of American History, Freer Gallery of Art, National Museum of Natural History, National Museum of African Art, National Gallery of Art, United States Holocaust Museum, National Air and Space Museum en het Hirshhorn Museum zijn allen aan The Mall gevestigd. Met andere woorden The Mall is een uitstekende plek voor musea liefhebbers. Door het bezoeken van deze musea krijgt men een goede indruk van hoofdzakelijk de Amerikaanse historie.

Washington D.C.

Old Downtown loopt parallel aan The Mall en was, in tegenstelling tot heden, honderd jaar geleden het centrum van de stad. F Street was de als eerste geplaveide weg in de stad. Er waren winkels, dagbladen, bars en kerken gevestigd. Verder stonden er luxe woningen voor de hogere kringen in Washington. Men vind er een aantal leuke trekpleisters: het hoofdkantoor van de FBI waar gratis rondleidingen worden gegeven door een echte FBI agent, het Ronald Reagan Building, US National Archives, Mellon Fountain, Old Post Office en het US Navy Memorial.

De vlag van Washington D.C.

vlag-washington-dc-USA4ALL

Meer info

  • Staatsleus Washington D.C. :Justitia omnibus (Justice for all)

 Washington D.C. – The Capital of het District of Columbia

Leestijd: 3 min