Voor u op reis gaat, moet u behoorlijk wat zaken op orde maken. Naast de belangrijke dingen, zoals uw paspoort en visum, wilt u uiteraard niet zonder geld komen te zitten op vakantie. Daarom is het geen slecht idee om vooraf te checken of uw pinpas en kredietkaart in Amerika werken. Hoe zit het daarmee?

Betalen in de winkel

In tegenstelling tot een kredietkaart is uw Nederlandse pinpas helaas niet in alle Amerikaanse winkels, hotels en restaurants te gebruiken. Vooral in supermarkten en grote ketens kunt u met uw Nederlandse pinpas wel betalen.

Ga op zoek naar het Cirrus- en Maestro-logo om er zeker van te zijn dat u met uw pinpas kunt betalen. Creditcards zijn in Amerika een courant betaalmiddel. Ze worden vrijwel in alle winkels, restaurants en hotels aanvaard. Ook als u een auto wilt huren, is een kredietkaart handig, omdat deze dan als borg worden gebruikt. Hou er rekening mee dat bij elke betaling kosten in rekening worden gebracht. Het wordt aangeraden om de exacte kosten voor vertrek bij uw bank na te vragen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan bij terugkomst. Vergeet niet uw pinpas voor vertrek in te stellen voor gebruik in Amerika.

Geld pinnen

In Amerika kunt u geld pinnen bij een automaat, ofwel een ATM zoals ze in Amerika zeggen. U vindt ATM’s zowat overal: in supermarkten, bankkantoren, winkels en ook gewoon op straat. Het is belangrijk dat de ATM of de bank het Cirrus- of Maestro-logo draagt. Dit wijst erop dat zij de meeste Europese pinpassen accepteren. 

Ook als u geld wilt pinnen, zijn hier kosten aan verbonden. De kosten van uw pinpas zijn bij het pinnen wel goedkoper dan bij het pinnen met een creditcard. Met een pinpas betaalt u een paar euro aan de Nederlandse en aan de Amerikaanse bank. Het wordt aangeraden om voor vertrek de kosten bij uw bank te checken. Het nadeel van uw pinpas is dat er een maximaal pinbedrag per dag geldt. Pinnen met een kredietkaart kost u ongeveer vijf euro plus een percentage van het gepinde bedrag als toeslag. De dagelijkse limiet is wel hoger dan bij een pinpas.

Extra voordeel

Een visakaart of een mastercard is vaak gekoppeld aan een gratis aanvullende reisverzekering. Bij sommige kredietkaarten is dit zelfs inclusief medische bijstand en een annuleringsverzekering. U kunt best op voorhand bij uw creditcardmaatschappij checken in hoeverre u verzekerd bent. Zo kunt u met een extra veilig gevoel naar Amerika vertrekken.

Werkt mijn kredietkaart in Amerika?Werkt mijn kredietkaart in Amerika?

Leestijd: 3 min