Voordat u op reis gaat heeft u wellicht al de nodige vakantiestress of u bent juist de rust zelve. USA4ALL geeft u in ieder geval een paar handige en slimme tips om eventuele problemen tijdens uw Amerika reis te voorkomen.  Natuurlijk kunt u onze checklist raadplegen, maar voorkomen is beter dan genezen en wie wil nu niet zonder zorgen genieten van een welverdiende vakantie of mooie roadtrip in de Verenigde Staten? 

Voordat u op reis gaat

Paspoort

Gaat u alleen op reis of met een leuk gezelschap? Maar thuis een scan van alle paspoorten en bewaar deze online in een beveiligde omgeving. Dit kan bijvoorbeeld in een cloud zijn zoals bijvoorbeeld Dropbox (Account aanmaken bij Dropbox? Klik hier). U kunt dan overal ter wereld nog bij kopieën van uw paspoort mocht u deze kwijtraken op uw vakantiebestemming.

Voordat u op reis gaat - Foto paspoort

Wat moet ik doen als ik mijn paspoort of ID-kaart kwijtraak in het buitenland?
Verlies van uw paspoort of identiteitskaart moet u zo spoedig mogelijk melden bij de plaatselijke politie. Dit voorkomt dat iemand misbruik maakt van uw document. Hierna kunt u een nieuw paspoort of een nooddocument aanvragen. Dit doet u bij de Nederlandse ambassade of het consulaat. Een nooddocument kan een noodpaspoort zijn of een laissez-passer. Een nooddocument krijgt u alleen als u kunt aantonen dat het om een noodsituatie gaat. In de regel kunt u een nooddocument alleen aanvragen tijdens kantooruren. Een nooddocument is alleen geldig als reisdocument voor de reis waarvoor het is uitgegeven. Het kan enkele dagen duren voordat u het nooddocument in uw bezit heeft.

Deze regels gelden ook voor kinderen. Voor afgifte van een nooddocument aan een minderjarige is toestemming vereist van degene(n) die het gezag over het kind uitoefen(t)en. (Bron Rijksoverheid)

Medicatie paspoort

Gebruikt u (dagelijks) medicijnen? Regel dan op voorhand een medisch paspoort (in het Engels) bij uw huisarts of uw apotheek! Bewaar uw medicatie altijd originele verpakking in uw handbagage. Vervoert u deze in de ruimbagage dan loopt u het risico dt u zonder komt te zitten in het geval van vermiste en/of vertraagde koffers. Lees meer op deze pagina -> Medicijnen meenemen naar Amerika.

Fotografeer uw koffers

Voordat u op reis gaat - Foto kofferMaak een foto van al uw koffers! Mocht u onverhoopt een koffer kwijt raken of de koffers zijn vertraagd dan kunt u bij de aangifte hiervan een duidelijke beschrijving geven en eventueel de foto bij de aangiftebalie achterlaten. Dagelijks raken er op luchthavens wereldwijd bijna 100.000 stukken bagage kwijt. Dat is schrikken he?

Waarom raakt bagage kwijt? In 50% van de gevallen komt dit door vluchten met een transfer of vertraging van de vlucht voor de transfer. Vraag om een Property Irregularity Report (PIR) en laat de vertegenwoordiger van de luchtvaartmaatschappij de ‘World Tracer’ checken. Het Property Irregularity Report is een declaratieformulier welke je binnen vijf dagen na het het verlies van je bagage ingevuld moet hebben. Gelukkig heeft u een foto voor een duidelijke beschrijving! In veel gevallen wordt u bagage na bezorgd. Dit is wat lastiger als u op rondreis bent. Indien uw bagage vertraagd is op de weg terug, dan wordt deze vaak binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Bij het definitief zoekraken van uw bagage, claimt u deze in eerste instantie bij de luchtvaartmaatschappij. Hierna (bij onvoldoende vergoeding) bij uw reisverzekering. Tip: Zet altijd de landcode voor je telefoonnummer, zodat je internationaal gebeld kan worden (bijvoorbeeld: +31612340000)

Bestel alvast uw Amerikaanse Simkaart

Wilt u bereikbaar blijven of goedkoop gebruik maken van telefoon en internet tijdens uw vakantie in Amerika? Bestel dan alvast in uw thuisland een Amerikaanse simkaart!  Via het gewone abonnement is (nog) een dure aangelegenheid.  U neemt wel uw eigen telefoon of smartphone mee naar de Verenigde Staten en wissel daar dan van Simkaart. U heeft dan tijdelijk een Amerikaans nummer.

Zorg dat uw gegevens zijn vastgelegd op een of meerdere geheugen kaarten

Schrijf uw adresgegevens, e-mailadres en uw telefoonnummer op een blaadje en maak hiervan een foto van met uw camera. Zorg ervoor dat dit de eerste foto is op uw geheugenkaartje. Herhaal dit voor elk geheugenkaartje wat u denkt te gaan gebruiken. Als uw een kaartje kwijtraakt of erger, uw camera, dan bent u bereikbaar voor de eerlijke vinder. Het eerste wat deze doen is namelijk de foto’s bekijken. En dan komen ze uw gegevens tegen bij de eerste foto die zij zien! Uw vergroot de kans aanzienlijk dat u uw spullen terugkrijgt.

Verlengsnoer

Neem een aangepaste verlengsnoer mee. Monteer op de verlengsnoer een Amerikaanse stekker i.p.v de Europese. Zo heeft u maar 1 verloopstekker nodig en hoeft u niet op zoek naar meerdere stopcontacten! Amerikaanse stekkers zijn te verkregen bij de betere electro speciaalzaak. Zo neemt een verlengsnoer met meerdere contactpunten mee in uw bagage en heeft er ter plaatse voldoende aan 1 stopcontact!

In Amerika

Maak een foto van uw waardevolle spullen

Vakantie Amerika - Voordat u op reis gaat

Fotografeer uw waardevolle spullen zodra u in Amerika bent. Denk hierbij aan uw camera. lenzen, telefoon, laptop en eventueel uw dure zonnebril.  Maak deze foto op een plek zodat je op de foto kan zien dat deze foto in Amerika is gemaakt. Het bestand van de foto legt tevens de datum in tijd vast. Deze foto kunt natuurlijk in de cloud of in uw Dropbox bewaren! Mocht u het slachtoffer zijn van diefstal, dan kunt u in ieder geval de verzekering overtuigen dat u deze spullen ook daadwerkelijk mee had op vakantie. Let op: Van diefstal moet u altijd aangifte doen bij de plaatselijke politie.

Bewaar uw geld en/of creditcards op meerdere plaatsen

Op uw vakantiebestemming is het raadzaam uw geld en creditcard niet op dezelfde plaats te bewaren. Bij verlies of diefstal heeft u altijd dan een reserve en komt u niet direct zonder geld te zitten. Bewaar bijvoorbeeld een tweede (reserve) creditcard in de voering van uw koffer. Een andere draagt u bij uw voor de dagelijkse betalingen.

Uiteraard willen wij geen paniek zaaien, maar nogmaals: voorkomen is beter dan genezen toch? Heeft u meer waardevolle tips die waardevol zijn? Deel ze met ons! Wij van USA4ALL wensen u een hele fijne vakantie in de Verenigde Staten en bovenal een zorgeloze vakantie zonder rompslomp!


Voordat u op reis gaat! Lees deze tips!

Leestijd: 10 min