Zion nationaal park kent vele prachtige wandel-trails, wilt u ook een af meerdere trails in Zion lopen? Zorg voor goed schoeisel en voldoende water. Informeer vooraf over de weercondities van de dag. Als een ranger zegt dat het niet verstandig is een bepaalde wandeling te ondernemen, wees dan niet eigenwijs en volg zijn of haar raad op.

Trials in Zion

Zion Mount-Carmel highway

Deze weg, een deel van de UT-9, verbindt de lager gelegen Zion Canyon met de hoge plateaus in het oosten. De weg heeft zeer terecht de benaming ‘Scenic Byway’ gekregen. Als je het park via de zuidelijke ingang binnenkomt, dan kom je na ongeveer 2 kilometer het Visitor Center tegen. Ruim 1 kilometer verder kom je bij de afslag naar de Zion Canyon Scenic Drive. De Zion Mount Carmel Highway loopt daar verder naar het oosten, richting Pine Creek Canyon. De weg stijgt daar sterk via een aantal scherpe haarspeldbochten, je hebt hier een prachtig uitzicht over Zion Canyon.

Na ruim 5 kilometer kom je bij de eerste van twee in 1930 aangelegde tunnels. Omdat de tunnel erg smal is, moeten bestuurders van voertuigen van meer dan 2.40 meter breed en/of meer dan 3.40 meter hoog, zich vooraf melden bij de ingang van het park. De rangers zorgen dan dat het tegemoetkomende verkeer wordt tegengehouden, zodat je de volle breedte van de tunnel kan gebruiken. Dit is niet gratis, ej dient hiervoor een ticket te kopen waar je binnen een periode van één week twee keer gebruik van kan maken.

Het gebruik van de tunnel is verboden voor fietsers, voetgangers, voertuigen die hoger zijn dan 3.98 meter, langer dan 12 meter, of zwaarder dan 22.500 kg. Houd er rekening mee dat bij de tunnels vaak enig oponthoud voorkomt.

Direct na de eerste tunnel ligt een parkeerterrein, waar je het beginpunt kunt vinden van de Canyon Overlook Trail. Twee kilometer verder kom je door een tweede, kortere tunnel. Voorbij deze tunnel kom je in een heel ander landschap, met dennenbomen en mooie rotspartijen. Na ongeveer 10 kilometer zie je de meest opvallende van die rotsen, de Checkerboard Mesa.Vlakbij de oostelijke ingang ligt het begin- of eindpunt van de East Rim Trail.

Canyon Overlook Trail

Deze trail gaat naar het meest eenvoudig bereikbare hoog gelegen uitkijkpunt van het park. Via rotsachtige paden, die gedeeltelijk zijn afgezet met hekken, klim je naast een rotswand omhoog tot onder een groot overhangend gedeelte van die rots. Beneden je zie je een smal zijravijn, de Pine Creek Narrows. Het tweede gedeelte van de trail gaat over meer open rotsachtig terrein. Je bereikt dan de bovenste rand van een vertikale rots, dit uitkijkpunt ligt ruim 200 meter boven de bodem van de vallei, waar je de rode Zion Mount Carmel Highway goed kan zien.

Watchman Trail

In verband met de hitte wordt het aangeraden om deze trail in de ochtend of in de avond te lopen. Het pad eindigt aan de rand van de 1995 meter hoge Watchman Peak, vanwaar je een goed uitzicht hebt op Zion Canyon, Oak Creek Canyon en het stadje Springdale.

Lengte: 3,3 kilometer (heen en terug)
Hoogteverschil: 112 meter
Duur: 2 uur (heen en terug

Pa’rus Trail

Een verhard pad volgt de Virgin River van de South Campground tot aan de tweede busstop, bij Canyon Junction. Op deze trail zijn huisdieren en fietsers toegestaan.

Lengte: 5,6 kilometer (heen en terug)
Hoogteverschil: 15 meter
Duur: 1,5 uur (heen en terug)

Sand Bench Trail

Tijdens deze gemiddeld zware trail heb je een goed uitzicht op The Three Patriarchs en op drie hoge bergtoppen, Mount Moroni (1.734 meter), The Sentinel (2.181 meter) en The Beehives (2.104 meter). Het laatste gedeelte van deze trail bestaat uit een loop. Er maken ook ruiters gebruik van deze trail.

Lengte: 5,8 kilometer (heen en terug)
Hoogteverschil: 152 meter
Duur: 3 uur (heen en terug)

Lower Emerald Pool Trail

Vierde busstop: Zion Lodge, via een brug kan je de Virgin River oversteken. Je komt dan bij het beginpunt. Dit populaire wandelpad gaat naar een klein bergmeertje en drie kleine watervallen. Het is niet toegestaan om in het meertje te zwemmen.

Lengte: 1,9 kilometer (heen en terug)
Hoogteverschil: 21 meter
Duur: 1 uur

Middle Emerald Pool Trail en Upper Emerald Pool Trail

Vijfde busstop: The Grotto. Vanaf de Lower Emerald Pool kan je nog verder lopen naar twee hoger gelegen bergmeertjes. Ook daar is zwemmen niet toegestaan. Deze route is zwaarder dan die naar de Lower Emerald Pool. Tijdens de wandeltocht kan je een van de zijravijnen van Zion Canyon zien, Heaps Canyon genaamd.

Lengte: 3,3 kilometer (heen en terug, van Zion Lodge)
Hoogteverschil: 46 meter
Duur: 2 uur

Ook vanaf deze stopplaats beginnen diverse andere trails in Zion.

Angels Landing Trail

Angels Landing wordt één van de mooiste van alle Nationale Parken genoemd! Het is echter wel een zeer zware trail, die absoluut niet geschikt is voor mensen met hoogtevrees. Het schaduwrijke begin van de trail is nog niet echt spectaculair. Wat verderop begint het pad te stijgen, maar dat is alleen nog maar een voorbode van het gedeelte dat Walter’s Wiggles wordt genoemd, en dat bestaat uit een aantal bochten waarin je flink moet klimmen. In het laatste gedeelte loop je over een smalle richel (gedeeltelijk afgezet met kettingen) met aan beide zijden diepe afgronden. Je wordt voor deze inspanningen wel beloond met een spectaculair uitzicht over Zion Canyon. Volgens sommigen heb je hier het gevoel dat je ‘on the top of the world’ bent.

Lengte: 8,6 kilometer (heen en terug)
Hoogteverschil: 453 meter
Duur: 4 uur

Kayenta Trail

Deze trail gaat via een onverhard pad naar de hierboven beschreven Emerald Pools.

Lengte: 3,2 kilometer (heen en terug)
Hoogteverschil: 45 meter
Duur: 2 uur

Grotto Trail

Dit is een wandelpad van ongeveer 800 meter (enkel) naar de Zion Lodge. Onderweg zie je de Red Arch Mountain (1.807 meter). Deze trail kan worden gecombineerd met de Kayenta Trail en de Lower Emerald Pool trail, je krijgt dan een loop trail van 4,8 kilometer.

West Rim Trail

Deze lange trail is alleen geschikt voor ervaren hikers. Je loopt via het Horse Pasture Plateau naar Lava Point (2.405 meter), dat ligt in het middelste gedeelte van Zion National Park (in de buurt van de Kolob Terrace Road).

Lengte: 22,5 kilometer (enkel)
Hoogteverschil: 1.095 meter
Duur: 12 uur

Tijdens de twee kilometer lange rit van de vijfde naar de zesde halte passeer je de Great White Throne (2.056 meter), Angels Landing (1.765 meter) en The Organ (1.554 meter).

Weeping Rock Trail

Zesde busstop: Weeping Rock. Uit een overhangende rotspartij sijpelt water naar beneden, en aan de onderkant van de rots groeien mos en allerlei mooie planten. Weeping Rock is vooral erg mooi in het voorjaar.

Lengte: 800 meter (heen en terug)
Hoogteverschil: 30 meter
Duur: 30 minuten

East Rim Trail

Deze lange tocht gaat naar de oostelijke ingang van het park.

Lengte: 18,7 kilometer (enkel)
Hoogteverschil: 732 meter
Duur: 7 uur

In dit gedeelte van het park liggen nog diverse andere lange trails, zoals de Hidden Canyon Route, de East Mesa Trail, Observation Point Trail en de Cable Mountain Trail. Informatie is verkrijgbaar bij het Visitor Center.

Zevende stop: naamloos

Dit is een uitkijkpunt vanwaar geen trails beginnen.

Temple of Sinawava

Achtste busstop, Temple of Sinawava. De bus stopt hier bij de 1.347 meter hoge Temple of Sinawava, en gaat vervolgens via dezelfde weg weer terug naar het Visitor Center.

Vanaf de parkeerplaats begint de trail:

Riverside Walk

De wanden van het ravijn komen steeds dichter bij elkaar. Je volgt de Virgin River via een verhard pad stroomopwaarts, tot je uitkomt bij de bekende Zion Narrows. Hier is slechts enkele meters ruimte tussen de ruim 600 meter hoge bergwanden. Er is hier een klein strandje naast het water, veel mensen gebruiken deze plek als rustpunt, of om even pootje te baden of te zwemmen. Bij een lage waterstand is het mogelijk het smalle ravijn in te lopen. Let op: tijdens een regenbui kan het water snel stijgen en erg gevaarlijk worden! Controleer het weerbericht en hou je aan de aanwijzingen van de park rangers.

Lengte : 3,3 kilometer (heen en terug)
Hoogteverschil : 17 meter
Duur : 1,5 uur

Kolob Canyons Road

Kolob Canyons Road is een mooie, bochtige weg van 8,5 kilometer lengte door het noordwestelijke gedeelte van Zion National Park. Aan het begin van de weg staat het Kolob Canyons Visitor Center, waar je een aparte brochure over dit gebied kan krijgen. Voorbij het Visitor Center gaat de weg, langzaam stijgend, in noordelijke richting langs de Hurricane Cliffs. Je komt bij het riviertje Taylor Creek, dat drie aftakkingen kent. De weg volgt enige tijd de zuidelijke vertakking (South Fork), en buigt dan af naar het zuiden. Bij Lee Pass begint de Kolob Arch Trail. De weg eindigt bij het Kolob Canyons Viewpoint.

Taylor Creek Trail – Middle Fork – Homepage

Deze gemiddeld zware trail gaat naar Double Arch Alcove, dat zijn twee natuurlijke bogen in de rotsen. Tijdens deze trektocht moet je enkele malen het riviertje Taylor Creek oversteken, houd er dus rekening mee dat je schoenen nat kunnen worden. Begin- en eindpunt: aan Kolob Canyons Road, vier kilometer voorbij het Visitor Center

Lengte: 8,6 kilometer (heen en terug)
Hoogteverschil: 137 meter
Duur: 4 uur (heen en terug)

Taylor Creek Trail – North Fork

Dit is geen officiële trail. Vanaf de Middle Fork Trail kan je de noordelijke tak van Taylor Creek zo’n 4 kilometer volgen via een niet onderhouden pad.

Taylor Creek Trail – South Fork

Ook dit is geen officiële trail, maar wel de moeite waard. De zuidelijke tak van Taylor Creek kan gedurende ongeveer 1,5 kilometer worden gevolgd.

Kolob Arch Trail

Dit is een zware tocht langs de riviertjes Timber Creek en La Verkin Creek, en die eindigt bij Kolob Arch, een natuurlijke stenen boog met een overspanning van 94 meter. Dit is een van de grootste bogen ter wereld.

Begin- en eindpunt: aan Kolob Canyons Road, net voorbij Lee Pass

Lengte: 23 kilometer (heen en terug)
Hoogteverschil: 213 meter
Duur: 9 uur (heen en terug)

Kolob Canyons Viewpoint

Aan het einde van Kolob Canyons Road heb je een mooi uitzicht op de Finger Canyons.

Zion-Kolob-Canyon-Sunset - Living Wilderness Nature Photography

Zion-Kolob-Canyon-Sunset – Living Wilderness Nature Photography

 

 

 Zion National Park Trials – Wandelschoenen aan en gaan!

Leestijd: 7 min