In Nederland is een ‘American Party’ een Amerika feest waarin iedereen zijn eigen voedsel mee brengt. Interessant is dat in Amerika deze party’s helemaal geen American party’s  worden genoemd. Amerikanen hebben niet echt een woord voor dit soort feesten en partijen. In principe zullen ze u gewoon uitnodigen voor een BBQ of een ‘cook out’. Ergens op de uitnodiging zal dan staan: BYOB. (Bring Your Own Booze of Bring Your Own Bottle).

Sterke drank, zoals u wellicht weet, is alcohol, maar de BYOB afkorting, betekent in de meeste gevallen ook voedsel. Als u familie of vrienden heeft in Amerika, zult u wellicht worden uitgenodigd om een van deze Amerikaanse partijen bij te wonen. In Nederland worden ook wel eens Amerikaanse partijen georganiseerd. Of wellicht wil je er zelf een organiseren? Hieronder een aantal adviezen waarin u leest hoe de Amerikanen het doen.

Amerika feest Party

Maak je geen zorgen over de kosten

In Nederland is het normaal om de kosten “precies” te delen. We willen niet te veel betalen voor het eten of drinken wat je meebrengt naar een ‘American party’. Bijvoorbeeld: De afspraak is, we besteden niet meer dan 20 euro per persoon per gerecht. In de States, word niet zoveel aandacht besteed aan de kosten van het gerecht of de drankjes. Neem gewoon mee wat je wilt. Als je uitgebreide maaltijden meeneemt zal dit uiteraard worden opgemerkt of misschien zelfs van commentaar voorzien. Het zal niemand beledigen. Het zal ook niet worden gezien als ‘pronken’ als je iets te ‘duur’ of iets uitgebreide maaltijden meebrengt. Hoewel je altijd het risico loopt dat uw uitgebreide baksels genegeerd worden ten gunste van de cheeseburgers. 😉

Laat uw geld thuis

Als je een etentje hebt gehad in Nederland, dan weet je wanneer het moment daar is. Na het dessert worden de portomonnais getrokken en ieder betaald voor zich. In het ergste geval word de rekening uitgepluist om ervoor te zorgen dat iedereen hetzelfde bedrag heeft betaald. Dit zal hoogst waarschijnlijk niet gebeuren in Amerika..De economische crisis heeft er voor gezorgd dat de meeste mensen wel veel voorzichtiger zijn, maar verwacht niet dat u iets hoeft te betalen als u wordt uitgenodigd voor een Amerikaanse BBQ. Als u wordt uitgenodigd neemt u eten mee, deel het, eet iedereens eten en ga naar huis met een volle buik.

Houd het simpel

Ja, Amerikanen houden ervan om te eten. Ja, de fast food generatie wordt steeds groter. Maar, als het gaat om de culinaire kunsten is Amerika is nog steeds Amerika en Europa is nog steeds Europa. Met andere woorden, tenzij u bent uitgenodigd voor Martha Stewart’s BBQ die wordt gefilmd door de Food Network, houd het simpel. Zorg voor hamburgers, frieten en alle varianten daarvan. Kip is altijd goed. Hotdogs zijn favoriet. Hou het voedsel eenvoudig, gezond en zorg ervoor dat je genoeg hebt. In Amerika geldt, als het gaat om voedsel porties, meer is meer.

Help uzelf

Eenmaal aanwezig op een Amerikaanse party wacht je niet totdat iemand je een bordje eten aanreikt. Want niemand gaat je bedienen. Als je iets wilt hebben, pak het. Schenk uw eigen drankjes in. Vul je eigen bord. En schep gewoon nog een keer op, geen probleem! Kijk zelfs niet verbaasd op als een Amerikaan(se) iets af van je bord afpakt, “gewoon om het te proberen.” Mi casa, su casa, is het motto.

 

Om uw Amerikaans BBQ compleet te maken bestelt u uw Amerikaanse (feest) artikelen via deze link!American Party – Hoe werkt het?

Leestijd: 3 min