Of het nu het beoefenen van basketbal is voor een studiebeurs of met vrienden bij elkaar komen om de Super Bowl te kijken. Sporten in Amerika zijn een groot onderdeel van de Amerikaanse cultuur. Wij raden ook aan, dat als u de mogelijkheid heeft, een sportwedstrijd in Amerika bij te wonen en de cultuur op te snuiven. Daarom hebben wij de vijf populairste sporten op een rij gezet.

5. Tennis

De enige individuele sport in deze lijst is tennis. De sport is zowel populair om te spelen voor vrouwen als voor mannen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld American Football dat vooral door mannen gespeeld wordt. Het hoogte punt voor de tennis in Amerika is de U.S. Open. Hier komen ’s werelds beste tennissers komen naar de Verenigde Staten voor dit toernooi. Het sportevenement begint elk jaar in augustus en wordt in New York gehouden.

Tennis - Sporten in Amerika

4. IJshockey

IJshockey is een populaire sport gedurende de wintermaanden. Toch is het niet in heel Amerika even populair. In staten met een zachte tot milde winter is het niet echt een sport die leeft onder de mensen. Maar in staten met een strenge winter als Alaska, Michigan en Minnesota zijn mensen helemaal in de ban van ijshockey. Amerikanen zelf noemen ijshockey trouwens gewoon hockey.

IJshockey - Sporten in Amerika

3. Basketbal

Basketbal is een van de best gevolgde sporten. De sport is vooral populair in staten in het noorden en oosten van de Verenigde Staten. Het hoogste basketbal niveau is de NBA (National Basketball Association). De NBA is 17 keer gewonnen door de Boston Celtics, en geen andere club heeft de NBA zo vaak gewonnen. Na twee kampioenschappen op rij van de Miami Heat, namen de San Antiono Spurs in 2014 de titel over van het toenmalige sterrenensemble, met Lebron James, uit Miami. James verkaste naar de Cleveland Caveliers om vervolgens hen een kampioenschap te bezorgen…

NBA - Bezoek ook eens een basketbalwedstrijd!

2. Honkbal

Als je aan Amerika denkt denk je aan honkbal. In de zomermaanden strijden teams als de New York Yankees en de Red Sox samen met andere Major League teams om de landstitel. Een wedstrijd zien is een leuk uitstapje, het is handig om kaarten voor de Major League Baseball (MLB) wedstrijden een aantal maanden van te voren al te kopen. Lukt het niet dan zijn er nog genoeg parken in Amerika die een honkbalveld hebben waar regelmatig amateurs een wedstrijd spelen.

Honkbal

1. American Football

American Football is zeker dé populairste sport in de Verenigde Staten. De Super Bowl (de finale wedstrijd, elk jaar in februari) laat goed zien hoe de sport leeft onder de Amerikanen. Elk jaar wordt de hoogste klasse, de National Football League (NFL), groots afgesloten met de Super Bowl. Het afgelopen jaar keken ruim 110 miljoen Amerikanen naar de NFL finale. Kaartjes verkrijgen voor een American Football wedstrijd is een stuk lastiger dan voor een honkbalwedstrijd, en daarnaast ook een stuk duurder.

American Football - Sporten in AmerikaSporten in Amerika – De vijf populairste!

Leestijd: 3 min