Voor reizigers naar Noord-Amerika is het belangrijk op de hoogte te zijn van de speciale bagagevoorwaarden die gelden voor luchtvaartmaatschappijen die deze route bedienen. In dit artikel vind je essentiële informatie over wat je mag meenemen, zodat je op de luchthaven niet voor verrassingen komt te staan.

 

Bagage Amerika


Ruimbagage

Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen mag je slechts één koffer meenemen in de ruimbagage. De maximale afmetingen (lengte + breedte + hoogte) mogen niet meer zijn dan 158 centimeter, en het gewicht van de bagage mag niet hoger zijn dan 23 kilo (50 lbs). Voor een tweede koffer betaal je vaak extra. Afwijkende bagage, zoals rolstoelen, fietsen, golftassen of surfplanken, mag mee, maar vereist aparte aanvraag en mogelijk extra kosten.

Handbagage

In de cabine mag je één stuk handbagage meenemen. De maximale afmetingen verschillen per maatschappij, en sommige hanteren ook een maximumgewicht. Zorg ervoor dat je belangrijke spullen, zoals medicijnen, gemakkelijk toegankelijk zijn, want bij drukke vluchten kan handbagage alsnog in het ruim worden vervoerd. Bewaar waardevolle items in je handbagage en let op de regels voor vloeistoffen en sprays.

Tip: stop een verschoning (ondergoed en een schoon t-shirt) in de handbagage voor als het mis gaat met de bagage of u veel vertraging op loopt.

Bagage voor Kinderen

Kinderen van 2 tot 12 jaar hebben recht op dezelfde hoeveelheid bagage als volwassenen. Voor baby’s geldt deze regeling niet, maar benodigdheden voor de verzorging mogen wel aan boord worden meegenomen. Let op: als je meer dan 23 kilo per persoon meeneemt, betaal je extra voor elke extra kilo.

TSA Sloten

Vlieg je naar de Verenigde Staten, dan mag je je bagage niet op slot doen, omdat de Amerikaanse autoriteiten graag inspecties uitvoeren. Er zijn speciale TSA-sloten verkrijgbaar waarmee je je koffer wel kunt vergrendelen. Veiligheidsagenten kunnen deze sloten openen en sluiten met een speciale sleutel.

Bestel hier uw TSA slot!

Overstappen en bagage

Bij aankomst op de eerste Amerikaanse luchthaven moet je zelf je bagage ophalen, zelfs als je verder vliegt naar je eindbestemming. Na de douane kun je je bagage meestal snel weer afgeven voor het vervolg van je reis. Tijdens overstappen binnen Europa hoef je je bagage pas op de eindbestemming op te halen.

Uitzondering is als u via Dublin reist. Daar gaat u al door de Amerikaanse immigratie en neemt u ook zelf uw koffers mee door de douane.

Verlies van bagage

Als je bagage bij aankomst niet aankomt, meld dit dan direct bij de betreffende maatschappij. Een ‘property irregularity report’ wordt ingevuld, en je ontvangt hiervan een kopie. Het is verstandig je bagage zowel aan de binnen- als buitenkant volledig van adresgegevens te voorzien. Als je koffers niet worden gevonden, vul dan per koffer een inventarisatie-formulier in met details en neem contact op met je verzekeringsmaatschappij.

Tip: maak een lijst van wat u allemaal in uw bagage vervoert). Handig is ook om een foto van al uw koffers te maken, zodat u een specifieke beschrijving kunt geven in geval van vermissing. Met de huidige smartphones moet dit geen probleem zijn.

We hopen dat je vakantie naar Amerika vlekkeloos verloopt, maar met deze informatie ben je goed voorbereid, zelfs als er iets misgaat. Een fijne reis!

 

De voorwaarden met betrekking tot het meenemen van bagage naar Amerika worden nog wel eens gewijzigd door de vliegmaatschappijen. Controleer daarom altijd de website of informatie die u van de maatschappij krijgt.

 

Check ook!


Bagage meenemen naar Amerika: Alles wat je moet weten voor een zorgeloze reis

Leestijd: 6 min