Bagage mee naar Amerika; voor alle luchtmaatschappijen die naar Noord-Amerika vliegen gelden speciale voorwaarden wat betreft de hoeveelheid bagage die u als reiziger meeneemt naar Amerika. U mag bij de meeste maatschappijen nog slechts een (1) koffer meenemen in de ruimbagage. Het volume van de koffer (lengte + breedte + hoogte) mag niet meer zijn dan 158 centimeter.  Het gewicht van deze bagage mag niet hoger zijn dan 23 kilo (50 lbs). Een 2e koffer van max 23 kilo kunt u eventueel tegen betaling meenemen op uw reis. Afwijkende bagage, zoals bijvoorbeeld een rolstoel, fiets, golftas of surfplank kunt u meenemen, maar dient u apart aan te vragen.

1 Stuks handbagage is toegestaan in de cabine. Het volume (lengte (50) + breedte (40) + hoogte (25)) hiervan mag niet meer zijn dan 115 cm. Een camera, handtasje, lectuur en / of baby benodigdheden mag u mee aan boord nemen. Bewaar belangrijke en of waardevolle spullen in je handbagage. Het is toegestaan om voorgeschreven en niet voorgeschreven medicijnen in de handbage mee te nemen, mits het gaat om acceptabele hoeveelheden. Voor voorgeschreven medicijnen dien je een medisch paspoort bij je te hebben.  Zorg er tevens voor dat u geen scherpe voorwerpen zoals een nagelschaartje of een zakmes in de handbagage zitten. Van huis meegenomen vloeistoffen en sprays mogen enkel in kleine verpakkingen van maximaal 100 milliliter worden meegenomen.

Bagage Amerika

Kinderen van 2 tot 12 jaar die met korting reizen hebben recht op een eigen zitplaats en mogen daarom dezelfde hoeveelheid bagage als een volwassene meenemen. Voor baby’s (tot 2 jaar) is deze regeling niet van kracht. Alles wat u nodig heeft voor de verzorging van uw baby mag natuurlijk wel aan boord mee. Neemt u meer dan 23 kilo p.p. mee dan betaalt u voor elke kilo meer een extra bedrag.

Als u naar de Verenigde Staten reist, mag u uw bagage niet op slot doen. De Amerikaanse autoriteiten controleren graag uw bagage. Als deze is gecontroleerd vind u hier ook altijd een bevestiging van in uw koffer.  Er zijn echter speciale TSA (Transportation Security Administration) sloten te koop waarmee u uw koffer wel kan afsluiten. Veiligheids ageneten kunnen deze  openen (en weer sluiten) met een speciale  loper. Deze sloten kunt u kopen op Schiphol of bij de ANWB.

De voorwaarden met betrekking tot het meenemen van bagage naar Amerika worden nog wel eens gewijzigd door de vliegmaatschappijen. Controleer daarom altijd de website of informatie die u van de maatschappij krijgt.

Wat gebeurt er met uw bagage als u moet overstappen?

Vaak worden uw koffers door gelabeld naar de eindbestemming, dit betekent dat u deze pas op de eindbestemming hoeft op te halen. Heeft u een tussenlanding met een vervolgvlucht? Als u  in de Verenigde Staten overstapt dient u zelf uw koffers op te halen bij aankomst op de eerste luchthaven! U kunt u deze, nadat u door de douane bent geweest, na niet al te lange afstand vaak alweer kwijt om deze vervolgens naar het juiste vliegtuig te transporteren. Om de terugreis, en bij een overstap binnen Europa, is dit niet nodig. Uw koffers zullen pas op de bagageband verschijnen op de eindbestemming.

Uw bagage kwijt, wat nu?

Als u uw bagage bij aankomst op de luchthaven niet aantreft, meld dit dan op de luchthaven bij de betreffende maatschappij. Ze zullen daar een  property irregularity report  invullen. U ontvangt hier altijd een kopie van. Op dit rapport staan behalve persoonlijke gegevens, type, kleur, merk en inhoud van de koffers. Natuurlijk ontbreken de vluchtgegevens ook niet. U kunt dan uw eigendommen binnen twee dagen terug verwachten. Om bovenstaande redenen is het dan ook altijd verstandig uw bagage volledig, aan de binnen en buitenkant, te voorzien van uw adresgegevens. (huisadres niet zichtbaar, zo weten kwaadwillende bij wie ze ongestoord kunnen inbreken)

Als uw koffers niet gevonden worden, dan dient u per koffer een  bagage inventarisatie formulier in te vullen. Hier vermeldt u buiten uw vlucht en adresgegevens ook de gegevens van uw (reis) verzekeringsmaatschappij. De inhoud van de koffer dient u zo gedetailleerd mogelijk te vermelden (tip:  maak een lijst van wat u allemaal in uw bagage vervoert). Handig is ook om een foto van al uw koffers te maken, zodat u een specifieke beschrijving kunt geven in geval van vermissing. Met de huidige smartphones moet dit geen probleem zijn. De luchtvaartmaatschappij zal in overleg met de verzekeringsmaatschappij de zaak verder afhandelen. Wij hopen natuurlijk dat uw vakantie naar Amerika vlekkeloos verloopt!Bagage meenemen naar Amerika – Voorwaarden en Informatie

Leestijd: 4 min
Amerika-Info-USA4ALL - disclaimer

Welkom bij USA4ALL!

Actie!

 


Maak kans op: een USASIM kaart!

Meld u aan voor de nieuwsbrief en u maakt automatisch kans!

U bent aangemeld! Er is een bevestigingsmail aan u verzonden, controleer uw e-mail en eventueel uw spambox.