Bagage mee naar Amerika; voor alle luchtmaatschappijen die naar Noord-Amerika vliegen gelden speciale voorwaarden wat betreft de hoeveelheid bagage die u als reiziger meeneemt naar Amerika. Op de website van elke maatschappij kunt u de voorwaarden vinden waar bagage aan moet voldoen. Het is verstandig dit goed na te lezen zodat u op de luchthaven niet voor verrassingen komt te staan en iets moet achterlaten of veel bij moet betalen. 
 
U mag bij de meeste maatschappijen nog slechts een (1) koffer meenemen in de ruimbagage. Het volume van de koffer (lengte + breedte + hoogte) mag niet meer zijn dan 158 centimeter.  Het gewicht van deze bagage mag niet hoger zijn dan 23 kilo (50 lbs). Een 2e koffer van max 23 kilo kunt u eventueel tegen betaling meenemen op uw reis. Afwijkende bagage, zoals bijvoorbeeld een rolstoel, fiets, golftas of surfplank kunt u meenemen, maar dient u apart aan te vragen. Bagage die het ruim in gaat wordt altijd gewogen en vaak zijn ze erg streng. Voor een 1/2 kilo te veel en moet u al bijbetalen of het extra gewicht uit de koffer halen. Bent u met meer mensen dan tellen ze (meestal) niet de gewichten bij elkaar op, dus een koffer van 20 kilo en eentje van 24 kilo sturen ze niet zo door. Dan moet u ter plekke een kilo uit de ene in de andere koffer stoppen. 
 

Handbagage

1 Stuks handbagage is toegestaan in de cabine. Het volume (lengte (50) + breedte (40) + hoogte (25)) hiervan mag niet meer zijn dan 115 cm. Dit verschilt per maatschappij, soms mogen de koffers net wat groter zijn, soms veel kleiner. Sommige maatschappijen hanteren ook een maximum gewicht voor de handbagage. Er is altijd kans dat ze daadwerkelijk de afmetingen van de handbagage koffer en het gewicht daarvan controleren. Bij drukke vluchten kan handbagage ingenomen worden om alsnog in het ruim vervoerd te worden. Hou hier rekening mee door te zorgen dat de allerbelangrijkste zaken zoals medicijnen er zo uitgehaald kunnen worden. Een camera, handtas, lectuur en / of baby benodigdheden mag u meestal nog los naast een handbagage koffer mee aan boord nemen. 

Bewaar belangrijke en of waardevolle spullen in de handbagage. Het is toegestaan om voorgeschreven en niet voorgeschreven medicijnen in de handbagage mee te nemen, mits het gaat om acceptabele hoeveelheden (vuistregel: genoeg voor de duur van het verblijf plus een paar dagen). Voor voorgeschreven medicijnen dient u een medisch paspoort bij zich te hebben (aan te vragen bij uw apotheek). 

Zorg er tevens voor dat u geen scherpe voorwerpen zoals een nagelschaartje of een zakmes in de handbagage heeft zitten. Van huis meegenomen vloeistoffen en sprays mogen enkel in kleine verpakkingen van maximaal 100 milliliter worden meegenomen en moeten samen in een doorzichtig plastic tasje van maximaal 1 liter passen. 

 

Bagage Amerika

 

Bagage kinderen | TSA sloten

Kinderen van 2 tot 12 jaar die met korting reizen hebben recht op een eigen zitplaats en mogen daarom dezelfde hoeveelheid bagage als een volwassene meenemen. Voor baby’s (tot 2 jaar) is deze regeling niet van kracht. Alles wat u nodig heeft voor de verzorging van uw baby mag natuurlijk wel aan boord mee. Neemt u meer dan 23 kilo p.p. mee dan betaalt u voor elke kilo meer een extra bedrag.

Als u naar de Verenigde Staten reist, mag u uw bagage niet op slot doen. De Amerikaanse autoriteiten controleren graag uw bagage. Als deze is gecontroleerd vind u hier ook altijd een bevestiging van in uw koffer.  Er zijn echter speciale TSA (Transportation Security Administration) sloten te koop waarmee u uw koffer wel kan afsluiten. Veiligheidsagenten kunnen deze  openen (en weer sluiten) met een speciale  loper. Deze sloten kunt u onder andere kopen op Schiphol en bij de ANWB.

De voorwaarden met betrekking tot het meenemen van bagage naar Amerika worden nog wel eens gewijzigd door de vliegmaatschappijen. Controleer daarom altijd de website of informatie die u van de maatschappij krijgt.

 

Wat gebeurt er met uw bagage als u moet overstappen?

Als u naar de Verenigde Staten vliegt dient u zelf uw koffers op te halen bij aankomst op de eerste luchthaven daar. Ook als u nog verder vliegt naar uw eindbestemming want op de eerste Amerikaanse luchthaven waar u aankomt moet u door immigratie en de douane. De eindbestemming staat wel al op het label van de koffer dus nadat u door de douane bent gegaan kunt u de koffer, vaak na niet al te lange afstand, alweer kwijt bij luchthaven-medewerkers die er voor zorgen dat ze naar het juiste vliegtuig worden getransporteerd. Op de terugreis, en bij een overstap binnen Europa, is dit niet nodig. Uw koffers zullen pas op de bagageband verschijnen op de eindbestemming. 

Uitzondering is als u via Dublin reist. Daar gaat u al door de Amerikaanse immigratie en neemt u ook zelf uw koffers mee door de douane. 

Uw bagage kwijt, wat nu?

Als u uw bagage bij aankomst op de luchthaven niet aantreft, meld dit dan op de luchthaven bij de betreffende maatschappij. Ze zullen daar een  property irregularity report  invullen. U ontvangt hier altijd een kopie van. Op dit rapport staan behalve persoonlijke gegevens, type, kleur, merk en inhoud van de koffers. Natuurlijk ontbreken de vluchtgegevens ook niet. U kunt dan uw eigendommen binnen twee dagen terug verwachten. Om bovenstaande redenen is het dan ook altijd verstandig uw bagage volledig, aan de binnen en buitenkant, te voorzien van uw adresgegevens. (huisadres niet zichtbaar, zo weten kwaadwillende bij wie ze ongestoord kunnen inbreken) 

Tip: stop een verschoning (ondergoed en een schoon t-shirt) in de handbagage voor als het mis gaat met de bagage of u veel vertraging op loopt.  

Als uw koffers niet gevonden worden, dan dient u per koffer een bagage inventarisatie formulier in te vullen. Hier vermeldt u buiten uw vlucht en adresgegevens ook de gegevens van uw (reis) verzekeringsmaatschappij. De inhoud van de koffer dient u zo gedetailleerd mogelijk te vermelden (tip:  maak een lijst van wat u allemaal in uw bagage vervoert). Handig is ook om een foto van al uw koffers te maken, zodat u een specifieke beschrijving kunt geven in geval van vermissing. Met de huidige smartphones moet dit geen probleem zijn. De luchtvaartmaatschappij zal in overleg met de verzekeringsmaatschappij de zaak verder afhandelen. Wij hopen natuurlijk dat uw vakantie naar Amerika vlekkeloos verloopt!


Bagage meenemen naar Amerika – Voorwaarden en Informatie

Leestijd: 8 min
%d bloggers liken dit: