Medicijnen-paspoort

U wilt medicijnen meenemen naar Amerika? Dat kan, echter als u medicamenten gebruikt en deze mee moet nemen op vakantie is het raadzaam uw apotheek of huisarts te vragen naar een medicijnen-paspoort. Hierin wordt in de Engelse taal beschreven welke medicijnen u gebruikt en aangegeven dat deze nodig zijn voor uw gezondheid. Als het medicijnen betreft die drugs bevatten, zoals pillen voor uw hart, dient u een door uw huisarts geschreven verklaring te hebben. Deze verklaart het gebruik, inclusief de hoeveelheid medicijnen die u nodig hebt. Uw huisarts kan informatie verschaffen over het feit of uw medicijnen drugs of verslavende middelen bezitten. Het is verstandig om uw medicijnen in uw handbagage te bewaren, zodat u ze altijd direct voorhanden hebt.


Lees hier wat het consulaat schrijft over het meenemen van medicijnen naar de Verenigde Staten:

Verdovende middelen en gevaarlijke drugs zijn verboden toegang. Er zijn zware civiele en / of strafrechtelijke sancties indien u deze toch meeneemt. Concerta en Ritalin zijn goedgekeurde geneesmiddelen. Geef alle medicijnen aan bij de douane bij het betreden van de Verenigde Staten.

Een reiziger die voorgeschreven medicijnen (bijv. hoestgeneeskunde, diuretica, geneesmiddelen voor het hart, kalmerende middelen, slaappillen, antidepressiva, stimulerende middelen, diabetes medicatie, enz.) bij zich dragen moeten met het volgende rekening houden:

  • Alle drugs, medicijnen en soortgelijke producten dienen te kunnen worden geïdentificeerd. (originele verpakking)
  • Draag slechts een zodanige hoeveelheid bij u wat normaal worden gebruikt door een individu die het gezondheidsprobleem heeft waarvoor de drugs of medicijnen benodigd zijn.
  • Heb een actuele recept of een schriftelijke verklaring van uw huisarts bij u, met de verklaring dat het geneesmiddel wordt gebruikt onder voorschrift van een arts en dat het noodzakelijk is voor je fysieke welzijn tijdens het reizen.
  • De doktersverklaring dient de naam en de precieze hoeveelheid van de medicijnen te bevatten die u meeneemt naar de VS.
  • Draag alle medicatie in de handbagage (inclusief naalden voor diabetici), ook in geval van verlies van bagage.
  • Het wordt aanbevolen om een medisch paspoort aan te vragen bij de apotheek / arts.

 

Medicijnen meenemen naar Amerika

Niet alle geneesmiddelen worden goedgekeurd door de Food and Drug Administration (FDA) of toegestaan in de Verenigde Staten. Meer informatie, inclusief een lijst van goedgekeurde geneesmiddelen kan worden gevonden in het FDA Orange Book.U dient zelf te controleren of uw medicijnen zijn toegestaan in de Verenigde Staten, wij kunnen dit niet voor u doen.

Heb ik een medicijnverklaring nodig?

Verschillende medicatie, zoals bijvoorbeeld benzodiazepinen, vallen onder controlled substances in de Verenigde Staten. Het hangt af van het medicijn, of u een verklaring nodig heeft. Ook telt mee hoelang u reist. Vul de Medicijnen mee op reis-hulp van het CAK in en u weet wat u moet doen. U vult hiervoor maximaal 3 vragen in. 

Medicijnen meenemen naar Amerika

Medicinale Cannabis (Sativex)

In heel Amerika is elke vorm van cannabis nog steeds verboden op federaal niveau. Op staatsniveau is het zelfs verboden om van staat naar staat te gaan met cannabis. In Florida is het op staatsniveau legaal om medicinale cannabis te hebben maar daarvoor moet wel aan een paar voorwaarden worden voldaan. Als toerist is het hoogst onverstandig dit te gebruiken en de adviezen die je wellicht krijgt om medicinale Cannabis in Florida te kopen zijn ondoordacht en kunnen verregaande consequenties hebben voor met name toeristen. Sativex gebruikers, wij kunnen u (helaas) niets anders adviseren dan deze medicatie thuis te laten.


Medicijnen meenemen naar Amerika

Leestijd: 5 min