Een van de mooiste scenic drives in de Verenigde Staten, de Beartooth Highway. Deze All-American Road, biedt een adembenemend uitzicht op de Absaroka en Beartooth Mountains en hoge open alpine plateaus bezaaid met talloze gletsjermeren, beboste valleien, watervallen en wilde dieren. De Beartooth Highway, met wegnummer 212, loopt van Red Lodge naar de North-east entrance van Yellowstone. Het hoogste punt van deze weg ligt op ruim 3300 meter hoogte.

De Beartooth Highway gaat door de Beartooth Corridor. Omringd door de Custer, Gallatin en Shoshone National Forests, parallel grenzend aan de Absaroka-Beartooth Wilderness en het aangrenzende Yellowstone National Park. Bezoekers hebben de zeldzame gelegenheid om ongerepte alpine en montane landschappen, weelderige bossen, en alpine toendra in de ruimte van een paar mijl te ervaren en te verkennen. Het is één van de hoogste en meest robuuste gebieden in de onderste 48 staten, met twintig bergtoppen boven de 3657 meter hoogte. In de omliggende bergen vindt u gletsjers op de noordflank van bijna elke bergtop. De weg zelf is de hoogste snelweg in Wyoming (3336 meter) en Montana (3154 meter), het hoogste punt van de snelweg in noordelijke Rockies.

Beartooth Highway - Een van de mooiste scenic drives in de USA!

Recreatieve mogelijkheden in overvloed. Bezoekers kunnen cross-country of, in juni en juli, wandelen over brede plateaus met fotografische uitzichten. De kans is groot dat u wilde dieren zoals berggeiten, elanden, elanden, marmotten, muilezel herten, zwarte beer, grizzly beer en wolven op de gevoelige plaat kunt vastleggen. Een begeleide tocht te paard, vissen op forel in de beken en meren naast de snelweg, en kamperen bij een van de dertien National Forest campings, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Als de Beartooth Highway tijdens de wintermaanden formeel is gesloten voor auto’s, zijn er vele snowscooters te vinden die ongeveer dezelfde route bereizen en daarbij genieten van een spectaculair winter wonderland.

Via de Beartooth Highway heeft u toegang tot Yellowstone National Park (noordoost ingang) De drie omliggende gemeenschappen, Cooke City en Red Lodge in Montana en Cody in Wyoming laten je doen geloven dat je terecht bent gekomen in het hedendaagse wilde westen. Alle drie steden behouden hun westerse erfgoed en mengen het met moderne voorzieningen om u een ​​ongeëvenaarde westerse familievakantie te bieden.

Deze 110 kilometer lange scenic byway slingert zich een weg door zuidwesten van Montana en het  noordwesten van Wyoming. Sinds de opening voor automobilisten in 1937, verwelkomd de Beartooth Highway bezoekers uit de hele wereld!

 

Lees de info en bekijk de foto’s en de video op deze pagina:  http://beartoothhighway.com/ 
Meer info op de pagina van de USDA (United States Department of Agriculture)

Beartooth Highway - Map

 Beartooth Highway – Een van de mooiste scenic drives in de USA!

Leestijd: 3 min