Denk je aan de Verenigde Staten van Amerika dan denk je aan sport. In het land van de onbegrensde mogelijkheden wonen zeer fanatieke sportliefhebbers. Zo kent Amerika vijf grote sporten, een daarvan is basketbal en zeg je basketbal dan zeg je Chicago Bulls!

Chicago Bulls - Fans


De Chicago Bulls is een professioneel basketbalteam uit de Central Division in de Eastern Conference van de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie, de NBA. De Bulls zijn gevestigd in, hoe kan het ook anders, Chicago (Illinois) en kennen sinds 1994 het United Center als huidige thuisbasis. Wij bezochten het United Center en een aantal wedstrijden van de Bulls hierover later meer, maar eerst een stukje geschiedenis,……….

Geschiedenis

Chicago Bulls - Standbeeld JordanIn 1966/1967 kwamen de Bulls voor het eerst uit in de NBA, waarbij het zich meteen plaatste voor de play-offs. Vanaf 1984 ging het voor de wind met de basketbalclub uit Chicago, toen ze in de draft Michael Jordan kozen. In zijn eerste seizoen brak hij al teamrecords en leidde hij de Bulls naar de play-offs. In de jaren 90 maakte het team pas echt faam, toen het team onder impuls van Jordan en succescoach Phil Jackson, versterkt werd met spelers zoals Scotty Pippen, Dennis Rodman & Toni Kukoč, wat zes NBA-titels in de periode 1991 tot en met 1998 opleverde.

Micheal Jordan heeft zijn eigen standbeeld in het United Center.

Vandaag de dag

Hedendaags gaat het wat minder goed met de Chicago Bulls, anno 2023 staat het team op het randje van wel of geen play-offs spelen. Kampioen worden is ‘Wishful thinking’ daarvoor zonder andere NBA-teams gewoon weg te sterk. Desondanks blijven de Bulls een gevestigde naam in de NBA en is een wedstrijd van dit team een ‘must see’ als je in Chicago bent.  USA4ALL bekeek in maart 2023 de wedstrijden van de Bulls tegen de Phoenix Suns en de Indiana Pacers. Met het team uit Phoenix als kampioen-kandidaat.

Wij zagen twee wedstrijden waarin de basketballers uit Chicago ten onder gingen de Suns wonnen met 104-125 en de Pacers sloten de wedstrijd eveneens winnend af, al was die wedstrijd, waarin Tyrese Haliburton met een driepunter het vonnis velde, een stuk spannender: 112-115. Maar toch, ondanks dat het nu minder goed gaat met de Bulls en de aanschouwde verliezen, dien je als sportliefhebber een keer een stoeltje veroveren in het United center.

Hou er rekening mee dat het seizoen loopt van oktober tot mei-begin juni.

Aan het einde van het seizoen vinden de Play-offs plaats en zijn de kaartjes duur en moeilijk te bemachtigen.

Daar moet je geweest zijn!

Wij ervaarde de bezoeken aan de Chicago Bulls als een aanvulling op onze Amerika reis. Genoten van het entertainment tijdens de onderbrekingen van de wedstrijden. Genoten van de Lavu Bulls (Cheerleaders!), genoten van de acties van Benny the Bull en namen hem zelfs als pluche mascotte mee naar huis! Eigenlijk kunnen wij maar een ding concluderen; De Chicago Bulls zijn geschiedenis en daar moet je als Amerika en sportliefhebber een keer geweest zijn!Chicago Bulls – Al sinds 1966 een gevestigde naam

Leestijd: 3 min