In Oud-Beijerland heeft het Amerika virus ook toegeslagen bij Dennis Bliek, zijn vader en neef brachten het virus over. Met Orlando als eerste bestemming heeft Dennis inmiddels alweer plannen voor zijn vierde Amerika reis.

“ik ga graag met de auto en in principe boek ik alles zelf, soms vraag ik weleens rond naar ervaringen of vraag ik advies aan mijn vader. Zomaar een vakantie op het strand van bijvoorbeeld Miami is zonde, dan kun je beter naar Spanje ofzo gaan! Dus maak een rondreis door de Verenigde Staten!” vertelt Dennis.

dennis-bliek-verslaafd-aan-amerika-02

Wildlife langs the West Coast

Yosemite denk ik wel het mooiste

Waar moet men absoluut geweest zijn in de USA, vragen we hem: “Poeeee! Dat is een moeilijke vraag, aangezien alles anders is en alles is mooi om te zien. Wat mij het mooiste lijkt en altijd een droom van mij is geweest om naartoe te gaan is Monument Valley. Maar als ik moet kiezen uit de dingen die ik tot nu toe gezien heb is Yosemite denk ik wel het mooiste.”

Het is duidelijk dat Dennis, net als vele Amerika gangers besmet is met het virus. Als we hem vragen waarom hij verslaafd aan Amerika is? “Hahaha!” lacht hij:  “Ik heb het elke dag wel in mijn hoofd, bij alles dat ook maar lijkt op iets uit Amerika krijg ik alweer helemaal de vlinders in mijn buik. Elke dag droom ik wel even weg in de wereld van Amerika, en vertel ook altijd met vol enthousiasme over wat ik allemaal heb gezien en dat als ik merk dat mensen het idee hebben om daarheen te gaan vertel ik gelijk waar ze allemaal heen moeten.”

Als ik iets zie waar de vlag op staat krijg de neiging om het te kopen

Dennis vervolgt: “Eerlijk gezegd heb ik totaal geen verstand van de Amerikaanse politiek, daar kan ik dus geen zinnig woord over vertellen. En ook niet zo met Amerikaanse sporten. Ik vind het reizen geweldig. Alles waar de Amerikaanse vlag op staat is mooi, dus als ik iets zie waar de vlag op staat krijg de neiging om het te kopen. Soms doe ik dat dus ook.

dennis-bliek-verslaafd-aan-amerika-03

Ook vind ik de bordjes van blik altijd wel erg leuk met plaatjes van Elvis, Marilyn Monroe, Route66 e.d. Ik heb nu een mooie overkapping gemaakt bij mijn huis met daarin ook een aantal Amerikaanse accessoires.”

Je raakt nou eenmaal verslaafd dus je gaat zeker nog een keer!

Dennis is er voorstander van om zoveel mogelijk bestemmingen aan te doen bij een eerste reis, om vervolgens te kijken waar je de volgende keer wat langer wil blijven. “Rij wat “snel” langs de Grand Canyon om te kijken of het je wat lijkt en ga de volgende keer een wandeling naar beneden doen als je van wandelen houdt.” Hij kan zich namelijk niet voorstellen dat iemand niet meer terug wil naar de Verenigde Staten. ”Je raakt nou eenmaal verslaafd dus je gaat zeker nog een keer! Ik heb namelik nog nooit gehoord dat iemand naar Amerika was geweest en dat diegene daar nooit meer naartoe zou willen gaan. Ik niet namelijk. Wel hoor je vaak vooroordelen van mensen die er nooit geweest zijn…”

Dennis houdt voor geinteresseerden een blog bij voor de komende reis waar nu al op staat waar we welke dag zijn met wat foto’s erbij: http://shelbyeleanor1967.wixsite.com/dennisenlindainusa

dennis-bliek-verslaafd-aan-amerika-01

Dennis Bliek – Je raakt nou eenmaal verslaafd dus je gaat zeker nog eens!

Foto’s: Dennis BliekDennis Bliek – Je raakt nou eenmaal verslaafd dus je gaat zeker nog eens!

Leestijd: 3 min