Je reisplannen zijn gemaakt en binnen afzienbare tijd vertrek je naar de Verenigde Staten. Ben je goed verzekerd? Eén belangrijk aandachtspunt dat je bij alle voorpret niet over het hoofd moet zien is je zorgverzekering. Je gaat er natuurlijk niet vanuit dat je ziek wordt of om een andere reden medische zorg nodig hebt tijdens je verblijf in de Verenigde Staten. Een ongeluk zit echter in een klein hoekje. Zorg daarom dat je op de hoogte bent van de specifieke bepalingen en vergoedingen van jouw zorgverzekering tijdens je vakantie of verblijf in het buitenland. Ook al denk je hiervan geen gebruik te zullen maken, er kunnen allerlei redenen zijn waardoor je hier toch een beroep op moet doen.

Reisverzekering-Amerika Goed verzekerd

Alleen Nederlandse zorgverzekering

Hoewel je met een Nederlandse basisverzekering ook in het buitenland verzekerd bent voor spoedeisende medische hulp, is dit vaak niet afdoende voor een verblijf in Amerika. De Nederlandse basisverzekering vergoedt weliswaar medische hulp, maar volgens het Nederlandse tarief. Dit is niet toereikend voor een verblijf in Amerika, want de zorg is daar tot wel tien keer duurder. Zelfs relatief eenvoudige medische hulp zoals een bezoek aan een huisarts kan daardoor erg duur worden. Het is verstandig om vooraf even met je eigen verzekeringsmaatschappij te bellen over de dekking van je pakket. Je zorgverzekering vergelijken is ook een goed idee, vooral als je reis pas over een tijdje op de planning staat. Je kunt dan controleren of het voor jouw specifieke situatie aantrekkelijk is om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar of aanvullende pakketten te nemen, zodat je niet onverwachts voor hoge kosten komt te staan.

Aanvullende zorgverzekering of een reisverzekering

Als je naar Amerika gaat, is het verstandig om bovenop de basisverzekering van je zorg een aanvullend pakket te nemen. Aanvullende verzekeringen vergoeden soms maar tot twee keer het Nederlandse tarief voor noodzakelijke medische handelingen. Ook dit is niet toereikend voor een verblijf in Amerika. Daarnaast kun je een zorgverzekering niet het gehele jaar afsluiten. Voordat je aan een aanvullend pakket denkt, is het verstandig om eens te kijken naar een reisverzekering met medische dekking.

Een reisverzekering met medische dekking

Een reisverzekering heeft meestal een uitgebreide en hoge dekking én is het gehele jaar af te sluiten. In tegenstelling tot een aanvullende zorgverzekering, kun je dit dus elk moment van het jaar afsluiten. Dit is gunstig als je spontaan een vakantie naar Amerika boekt. Wat ook fijn is om te weten: vaak kan het eigen risico van de basisverzekering gedeclareerd worden op je  . Ook dit scheelt weer hoge kosten. Heb je al een doorlopende reisverzekering? Bekijk dan aandachtig de voorwaarden en de medische dekking van deze reisverzekering om zeker te weten dat deze ook toereikend is voor een verblijf in de Verenigde Staten. Heb je nog  geen doorlopende reisverzekering? Het is ook mogelijk om een kortlopende reisverzekering af te sluiten voor je verblijf in Amerika. Of dit in jouw geval aantrekkelijk is, hangt af van de duur van je verblijf. Wanneer je gedurende het jaar meerdere korte trips naar het buitenland maakt, is het vaak aantrekkelijk om direct een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Een langer verblijf in de Verenigde Staten

Ga je voor een langere periode naar Amerika? Wanneer je van plan bent om langer dan een maand te blijven, bijvoorbeeld voor je studie, om werkervaring op te doen of rond te trekken, heb je wellicht een ander type verzekering nodig om goed verzekerd te zijn. Een aanvullende zorgverzekering of een reguliere of doorlopende reisverzekering biedt in dat geval niet voldoende dekking. Er zijn speciale aanvullende reisverzekeringen voor mensen die voor een langere periode in het buitenland verblijven. Zorg er altijd voor dat ook alle overige administratieve zaken, zoals de juiste visa, goed geregeld zijn ten aanzien van je verblijf. Zo voorkom je dat je voor onprettige verrassingen komt te staan.Goed verzekerd naar de Verenigde Staten: een zorg minder!

Leestijd: 4 min