De Florida bucket list! Deze twintig dingen moet je gedaan hebben in de  in de Sunshine State!  Als je aan Florida denkt, wat komt er dan in je op? Is het de kilometerslange kustlijn? University of Florida football? Florida State football? Wat denk je van raketlanceringen? Denk je aan alligators in de Everglades? Of droom je ervan om met een zeekoe te zwemmen? Gelukkig is het, vanwege het bijna perfecte weer van de Sunshine State, gemakkelijk om je avonturen te plannen!

Deze “Florida bucket list” bevat enkele van de typische avonturen en plaatsen – met uitzondering van dat pretpark met Mickey Mouse – dat elke Florida reiziger op ze minst zou moeten overwegen.

Disney - Mickey Mouse

Zwem in natuurlijke bronnen

De zomer in Florida is heet, kleverig, heet, vochtig, ellendig, heet en, nou ja, heet. Dus lekker afkoelen in een zoetwaterbron! Er zijn meer dan 700 natuurlijke bronnen – meer dan waar ook ter wereld – met water dat zo helder is dat je exotische vissen en zeekoeien naast je ziet zwemmen.

Een aantal opties kunnen zijn:

 • Kelly Park
 • Devil’s Den Spring
 • Ginnie Springs
 • Edward Ball Wakulla Springs State Park
 • Blue Spring State Park
 • Three Sisters Spring
 • Ichetucknee Spring State Park
 • Rainbow Springs State park

Kelly park - Florida - Heerlijk zwemmen in natuurlijk water!

Doe een Turtle wandeling!

Zeker doen op de Florida bucket list! Elke zomer zijn de stranden van Florida – meestal aan de Atlantische kust – bedekt met neon gekleurde banden en borden om aan te geven waar schildpadden hun eieren hebben begraven. Als je het geluk hebt om een ​​plek te reserveren in een felbegeerde schildpadden-loop,  (Turtle Walks) vergeet je nooit meer hoe het voelde om een ​​vrouwelijke zeeschildpad uit de oceaan te zien strompelen, een nest te graven, eieren te leggen en langzaam terug te kruipen in de zee.

Turtle Walks zijn snel vol, er kunnen wachtlijsten zijn.

Populaire Atlantische kustschildpad wandelingen:

 • Archie Carr National Wildlife Refuge (Melbourne Beach)
 • Sebastian Inlet State Park (Sebastian)
 • Florida Oceanographic Society (Stuart)
 • St. Lucie-kerncentrale (Jensen Beach)
 • Hobe Sound Nature Center (Hobe Sound)
 • Loggerhead Marinelife Center (Juno Beach)
 • MacArthur Beach State Park (North Palm Beach)
 • Gumbo Limbo Nature Center (Boca Raton)
 • Museum van ontdekking en wetenschap (Fort Lauderdale)

 

Ga naar Cocoa Beach Pier

De Cocoa Beach Pier, gebouwd in 1962, is een historisch monument aan de Space Coast. De pier strekte zich uit over bijna 250 meter boven de Atlantische Oceaan en werd gebouwd met meer dan vier km aan promenadeplanken en 270 palen, elk twaalf meter lang.

Cocoa Beach staat bekend als de surfhoofdstad van de wereld, en nu kunnen bezoekers lessen volgen aan de Cocoa Beach Surf School van Flohana. Lessen worden dagelijks aangeboden van 9:00 tot 17:00 uur. Misschien zul je op een dag net zo goed zijn als de inheemse en 11-jarige wereldkampioen Kelly Slater van Cocoa Beach.  Je moet dan wel snel zijn, surfer Kelly Slater zegt dat hij met pensioen gaat in 2019. De pier is ook een uitstekende plek om raketlanceringen vanuit Kennedy Space Center te bekijken.

Florida bucket list

Fiets de Withlacoochee Trail

Geniet van een fietstocht langs de Withlacoochee Trail in Central Florida. Fietsers zo’n 75 kilomter van een verhard pad door de provincies Pasco, Hernando en Citrus. Het pad loopt van Dade City naar Citrus Springs. De Withlachoochee Trail was vroeger een spoorlijn en loopt o.a. langs cipressenmoerassen en dennenbossen. Maak een paar stops in charmante stadjes als Inverness, Floral City en Dunnellon. Bekijk de volledige route hier.

Ervaar rokerige geschiedenis van Ybor City

Tampa’s meest historische wijk werd in de jaren 1880 door sigarenfabrikanten gesticht en werd een smeltkroes van immigranten uit Spanje, Cuba, Duitsland en Italië. Tegenwoordig is Ybor City de thuisbasis van enkele van ‘s werelds beroemdste sigarenfabrieken, en bezoekers kunnen meer te weten komen over de rokerige geschiedenis tijdens een Cigar Industry History Tour. Ybor City is ook de enige wijk aan de westkust van Florida die wordt aangewezen als nationaal historisch monument-district.

Bezoek St. Augustine

Opgericht 42 jaar voor de Engelse kolonie in Jamestown, Virginia, en 55 jaar voordat de Pelgrims op Plymouth Rock in Massachusetts aankwamen, is St. Augustine de oudste permanente Europese nederzetting in Noord-Amerika. Als je een geschiedenisfanaat bent, is St. Augustine de place to be! Je vindt er; Castillo de San Marcos, het oudste gemetselde fort in de continentale Verenigde Staten, Nombre de Dios, een Spaans-katholieke missie, en de vuurtoren van St. Augustine en de 221 jaar oude kathedraal-basiliek van Sint-Augustinus.

Blader door de antiek- en speciaalzaken en boekwinkels van Sint-Augustinus, bekijk de eclectische kunstgemeenschap en bezoek het archeologische park Fountain of Youth, aangeprezen als de waarschijnlijke aankomstplaats van de Spaanse ontdekkingsreiziger Ponce de Leon in 1513.

Zoek naar schelpen!

De stranden van Fort Myers en Sanibel organiseren jaarlijks de National Seashell Day. Stop ook even bij het Bailey-Matthews National Shell Museum. Het is het enige museum in het land gewijd aan schelpen en weekdieren. Hoewel, Bowman’s Beach, gelegen op het midden van het eiland op Sanibel, een vrij populaire plaats is, is er nog steeds genoeg ruimte om een aantal prachtige schelpen te vinden. Een andere populaire plek om schelpen te zoeken wordt onofficieel “Shell Key” genoemd en het is op de Ten Thousand Islands, ten zuiden van Napels.

Bekijk de Blowing Rocks

Blowing Rocks Preserve,, is een speciale plaats. Het domein van Martin County is vernoemd naar zijn rotsachtige kalksteen-kust van Anastasia. Volgens The Nature Conservancy, de grootste aan de Amerikaanse Atlantische kust. Tijdens extreme hoogtij en na winterstormen breekt  zee tegen de rotsen tot vijftien meter hemelwaarts.

De beste manier om een goede show te zien, is volgens Cristin Krasco, die het domein beheert, zijn de dagen waarop het eigenlijk geen strandweer is. Blowing Rocks is open van 9:00 tot 16:00 uur. Dagelijks, behalve met Pasen, Thanksgiving en Kerstmis. Er zijn wandelingen met een gids op zaterdagen om 11:00 uur.

574 S. Beach Road in Jupiter Island

Ga snorkelen met een zeekoe

zwemmen-met-manateesAbsoluut op de Florida bucket list: Zwemmen met zeekoeien! Een andere manier om af te koelen en dichtbij de natuur te komen is zwemmen met een Manatee (Lamantijn) oftewel een zeekoe. Crystal River, Homosassa en de wateren van Citrus County worden beschouwd als de lamantijnse hoofdstad van de wereld. Sterker nog, in maart 2015 vond een luchtfoto-onderzoek 6,063 zeekoeien in de wateren van Florida. Daarvan werden meer dan 1.000 zeekoeien – een zesde van de volledige populatie lamantijnen van de staat – gevonden in de bronnen van Citrus County.

De springs, zijn voor de zeekoeien een natuurlijke keuze om warm water te zoeken als de temperatuur elders daalt onder de 18 graden Celcius.

Er zijn opties genoeg om lamantijnen in hun natuurlijke omgeving te zien; Van zwemmen met zeekoeien tot kajakken en stand-up paddleboarding, tot een bezoek aan de promenades in Three Sisters Springs in Crystal River en het Ellie Schiller Homosassa Springs Wildlife State Park in Homosassa.

Pak een zonsondergang mee!

Veel mensen zeggen dat de zonsondergangen in Key West adembenemend zijn, maar vraag iemand van Southwest Florida en ze zullen zeggen dat het kijken naar de ondergaande zon op Fort Myers Beach, Sanibel of Captiva veruit superieur is. Dit is niet om zonsondergangen in Key West te kort te doen, maar het onbelemmerd zicht – anders dan te strijden voor een plekje op Mallory Square – van de zon die smelt in de Golf van Mexico, vergeet je nooit meer. Andere toplocaties om een zonsondergang in Florida te bekijken: Naples Pier; Cedar Key; St. George Island; Yankeetown; en Grassy Key.

Florida bucket list

Maak een tocht met de Airboat

Volledige Florida-ervaring doe je op tijdens een tocht met een airboat!  Stap in een authentieke airboat en bereid je voor op een opwindende reis door de binnenwateren van de Golf van Mexico, inclusief mangrovetunnels en oude Indiase paden. Airboat-kapiteins zullen door de ruige Ten Thousand-eilanden kronkelen en de schuilplaatsen van alligators, lamantijn en andere lokale bewoners onthullen.

Bezoek Florida Caverns State Park

Ver weg van de zandstranden is Florida vooral bekend om het Florida Caverns State Park, 3345 Caverns Road in Marianna, het enige staatspark in Florida met grotten die toegankelijk zijn voor het publiek. De grotten vormen zich al duizenden jaren geldeden en hebben duizelingwekkende formaties van kalksteen-stalactieten, stalagmieten, sodastrips, stenen en draperieën.  Tours zijn vijf dagen per week, behalve op dinsdag en woensdag en duren ongeveer 45 minuten.

Juich voor UF en FSU

Zelfs als je geen fan bent van de University of Florida Gators of de Florida State Seminoles, kun je het niet laten, als je op de tribunes zit, om  te juichen voor een van de grootste footballteams van het land.

Rijd de Overseas Highway

Een reis naar Florida zou niet compleet zijn zonder een rit op de Overseas Highway. Een weg van 180 kilometer met meer dan 42 bruggen, waaronder de Seven Mile Bridge in Marathon, met uitzicht op de blauwgroene wateren van de Atlantische Oceaan en de Golf van Mexico, met als eindpunt Key West.

Zie de Blue Angels

Pensacola staat bekend als de bakermat van de luchtvaart en het is ook de thuisbasis van de beroemde Blue Angels en het National Naval Aviation Museum. In het National Naval Aviation Museum kunt u meer te weten komen over de geschiedenis van de marine-luchtvaart en meer dan 150 gerestaureerde vliegtuigen zien die de marine, het marine-korps en de kustwacht vertegenwoordigen. De historische, unieke vliegtuigen worden tentoongesteld in het 350.000 vierkante meter grote museum en buiten op het 37-hectare grote terrein. Toegang is gratis.

Verlicht je leven

Stap in het water – ‘s nachts – voor een lichtgevende kajaktocht. Tijdens de zomer komt de Indian River Lagoon tot leven aan de Space Coast. De dinoflagellate, liefkozend ‘dino bio’ genoemd zijn organismen die koud licht creëren bij zichzelf en het water om hen heen gloeit blauw. De beste tijd om “dino bio” te zien, is van juni tot oktober. Als het weer afkoelt, zijn kamkwallen zichtbaar in de lagune. Het fenomeen staat bekend als bioluminescentie. (Zeevonk)

A Day Away Kayak Tours neemt gasten mee om het geweldige fenomeen te zien. Als je geluk hebt, kun je ook bioluminescentie opvangen in de lagune aan de Treasure Coast in de provincies Martin, St. Lucie en Indian River, maar dat komt niet zo heel vaak voor. Wanneer dit toch gebeurt, zetten lokale kajak- en paddleboard-bedrijven nachtelijke trips op om het ook te kunnen zien.

Fruit halen bij, Robert is here ..

Er is een fruitkraam die eigendom is van een familie met een uniek achtergrondverhaal. Robert is Here, (19200 SW. 344th St. in Homestead), begon in 1959 toen de vader van Robert, een boer, een koffietafel aan de kant van de weg zette en deze met komkommers bevoorraadde en een bord opstelde dat wees in de richting van een kleine jongen. “Robert Is Here”, stond erop. Robert is overigens Robert Moehling en hij werkt er nog steeds.

De fruitkraam, een kleine 70 kilometer ten zuidwesten van Miami, is gespecialiseerd in zeldzaam en exotisch fruit, meestal geteeld op zijn eigen boerderij. Je vind er guanabana, mamey sapote (het smaakt naar aardbeien-pompoen cheesecake) passievrucht, tamarinde, jaboticaba en andere exotische – en niet-zo-exotische – groenten.  Daarbij ook fruit, honing, dressings, hete saus, jam en andere goodies. Achterin is een dierenboerderij met papegaaien, geiten, emoes en koeien en varkens, een speeltuin en picknicktafels. Oh, en hebben we al gezegd dat er ook milkshakes en smoothies zijn? Ze zijn allen gemaakt met vers fruit, melk en ijs.

Bezoek het Florida Seafood Festival

Het Florida Seafood Festival – het oudste maritieme festival van de staat – trekt elk jaar duizenden bezoekers naar het historische Apalachicola. Het festival vindt plaats aan de monding van de Apalachicola-rivier, ongeveer 120 km ten zuidwesten van Tallahassee. Geniet van verse zeevruchten uit Florida en bezoek de lokale ambachtslieden.

Maak een fietstocht langs Alligators!

Shark Valley, het klinkt alsof het een hoofdkwartier is van de bad guy in een James Bond film. Niets is minder waar, het is in feite een stukje grond van de National Park Service. Bezaaid met informatieve borden en deskundige rangers . Er is geen haai te bekennen. Shark Valley ligt in een gedeelte van de Everglades en is  een 15-mile/24km geplaveid pad wat u voert langs kleine beekjes, tropisch bos en ‘lenen putten’ (door de mens veroorzaakte gaten die nu gekoesterde plekken zijn voor alligators, schildpadden en vogels). Het platte parcours is ideaal voor fietsen, die kunnen worden gehuurd bij de ingang voor $8,50 per uur.

Alligator crossing

Thru-hiking Florida

Love Hiking? Maak je borst maar nat en pak je spullen in! Ga naar de start langs de VS 41, halverwege Napels en Miami, en begin aan je 1770 kilometer lange reis langs de Florida Trail. Voorlopig ben je onder de pannen!

De Florida Trail is een van de elf schilderachtige wandelroutes in de Verenigde Staten. De Florida Trail begint aan de rand van de Everglades en strekt zich bijna uit over de lengte van de hele staat, eindigend bij een verlaten militair fort in de buurt van Pensacola Beach.

Natuurlijk kan dit een avontuur zijn wat je alleen als ervaren wandelaar moet proberen, maar er is geen betere manier om, diep in het hart van Florida, te wandelen en te kamperen.

Welke dingen kan jij al afstrepen van deze Florida bucket list?

 

Bron – Maureen Kenyon 

 

Florida bucket list: 20 dingen die je moet doen in de Sunshine State!

Leestijd: 10 min