Marieke van Burk (35 jaar) woont met Vincent (44) en Noah (16) en hun twee Siberische Husky’s in Tiel. Daar beheren zij een computerwinkel en een online reisbureau. Marieke kwam al op jonge leeftijd in aanmerking met de Verenigde Staten: “Mijn Vader heeft vroeger een tijdje in Chicago en Fort Lauderdale gewoond, hij vertelde mij altijd al over Amerika en ik denk dat hij in zijn hart een beetje een Amerikaan was. Door alle mooie verhalen begonnen ook mijn dromen over Amerika. Mijn kamer hing vroeger vol met posters van alle indrukwekkende dingen uit de Verenigde Staten zoals Mount Rushmore, Vrijheidsbeeld, Skyline van diverse steden enz. Boven mijn bed hing altijd de Amerikaanse vlag en hier viel ik dus mee in slaap.“

Waar ging je eerste Amerika reis naar toe?

“Zeven jaar geleden besloot Vincent mij te verassen met vliegtickets naar Miami. Dit was echt een droom die uitkwam. De eerste reis ging dan ook naar Miami, Florida.”

Marieke van Burk - Diep van binnen voel ik me Amerikaan!

“Tegenwoordig boeken wij alles zelf, wij gaan graag met een huurauto. Een camper is ook leuk maar een huurauto is soms wat handzamer.” zegt Marieke lachend. Dat het Amerika virus ook direct bij Marieke en Vincent heeft toegeslagen blijkt wel uit het feit dat na de eerste keer in Miami het gezin van Burk elk jaar hun vakantie in de USA viert. Er staan al zeven keer op de teller.

Heb je een reistip aan andere Amerika vakantiegangers?

“Zeker! Probeer tijdens het plannen van je vakantie niet te strak te zijn met je dagen, sommige plaatsen zijn zo indrukwekkend dat je daar gewoon wat extra tijd voor nodig hebt……verder alleen maar genieten!”  Er zijn zoveel leuke plaatsen! Ik vind Hollywood in Florida echt geweldig als je van rustige gezellige ultra Amerikaanse strandsteden houdt. San Francisco is ook echt een must! Alcatraz moet je een keer in je leven hebben gezien!”

Marieke vervolgt: “Weet je wat ook leuk is? Ga eens keer naar een grote Amerikaanse bioscoop met van die stoelen waar je in kan liggen, hahaha echt geweldig!”

Links nze zoon Noah en rechts zijn beste vriend Enzo

Links onze zoon Noah en rechts zijn beste vriend Enzo

 

Als ik in the US of A ben dan voel ik me thuis, als ik in Nederland ben mis ik iedere dag mijn geliefde Amerika! Diep van binnen voel ik me Amerikaan!

Wat vind je van de Amerikaanse politiek?

“Het verbaasd mij altijd hoe wij hier informatie krijgen via de media over de Verenigde Staten en hoe anders dat is als je daar bent. Ik ben niet zo van de politiek dat is meer iets voor Vincent. Hij vindt het wel leuk om met Amerikanen te praten over President Trump en andere politieke figuren.”

Marieke en Vincent volgen ook de Amerikaanse sporten: “Kijk, ik ben altijd voor Amerika. Ongeacht welke sport het is. Het is zo’n indrukwekkende show om naar een “game” in Amerika te gaan. Ook al ben je niet zo van de sport dan nog is het geweldig om een keer een wedstrijd te gaan bekijken in een gigantisch stadium met muziek, vuurwerk en natuurlijk hotdogs.”

Van haar vader kreeg Marieke ooit eens een halve Dollar: “Hij zei tegen mij dat als je een halve dollar krijgt je eigenlijk verplicht bent om een keer naar de States te gaan en er een hele dollar van te maken. Dit hebben we ook gedaan. Ik verzamel niet echt dingen maar als ik iets koop in Amerika dan koester ik het wel als ik terug ben.”

Heb je nog wensen? “Ik zou zo graag naar Nashville gaan, maar mijn man is echt een strand mens (ik ook hoor). Hoe zou ik een reis naar Nashville kunnen combineren met strand?”

Als je voor het eerst naar Amerika gaat, wat mag je dan niet vergeten? “Zorg dat je een credit of Debitcard hebt, dit is zo handig daar! Koop voor een klein bedrag een Tom Tom in de Walmart dan hoef je die niet voor belachelijke bedragen te huren bij je auto. En een routeplanner ( Tom Tom/ telefoon route planner ) is echt een MUST!”.

Marieke beheert zelf een reisbureau voor Nederlanders die naar Amerika reizen, The American Travel Company: “En daar ben ik erg trots op!” sluit Marieke af.


Marieke van Burk – Diep van binnen voel ik me Amerikaan!

Leestijd: 9 min