Diep verborgen in de woestijn van Nevada, net buiten Las Vegas, ligt een mysterieuze plek die rechtstreeks uit een western-film lijkt te zijn gekomen: Nelson Ghost Town. Deze verlaten spookstad, eens bruisend van leven tijdens de goudkoorts, is nu een fascinerende toeristische bestemming die bezoekers uitnodigt om terug in de tijd te reizen en de geschiedenis van het Wilde Westen te ervaren. Verlies jezelf in de tijd terwijl je de verlaten straten van Nelson Ghost Town verkent en ontdek het mysterie en de charme van deze iconische spookstad in het hart van de Nevada-woestijn.

Nelson Ghost Town


De Geschiedenis van Nelson Ghost Town

Nelson, oorspronkelijk bekend als Eldorado, ontstond in de jaren 1850 als een mijnstadje tijdens de goudkoorts van Nevada. De stad groeide snel, met goudzoekers die afreisden naar de regio in de hoop hun fortuin te vinden. Maar naarmate de goudvoorraad slonk, verlieten de bewoners de stad en bleven de gebouwen achter als stille getuigen van een voorbije tijd. Nelson is een van de vele Ghosttowns in Amerika.

Wat te zien en te doen

Geschiedenis verkennen

Wandel door de verlaten straten van Nelson en bewonder de goed bewaard gebleven gebouwen uit het goudkoorts tijdperk. Van vervallen huizen tot verroeste voertuigen, elk stuk vertelt een verhaal over het harde leven in het Wilde Westen.

Fotograferen in Nelson Ghost Town

Een Ghost Town is vaak een paradijs voor fotografen. Zo ook Nelson; De schilderachtige achtergronden van verweerde gebouwen, vintage auto’s en het ruige landschap bieden eindeloze mogelijkheden voor prachtige foto’s.

Spookverhalen

Leer meer over de spookachtige legendes en verhalen die de stad omringen. Lokale gidsen delen graag enkele van de meest huiveringwekkende anekdotes over het bovennatuurlijke dat de regio schijnt te omhullen.

Nelson Ghost Town - Nevada - USA4ALL

Praktische Informatie

Deze spookstad ligt op ongeveer een uur rijden ten zuidoosten van Las Vegas, in de buurt van Searchlight, Nevada.

Toegang

Hoewel de meeste delen van de stad vrij toegankelijk zijn, kunnen bepaalde gebieden privé-eigendom zijn en toestemming vereisen om te betreden. Dit geldt ook voor fotograferen. Meld je altijd van te voren voordat je begint met het schieten van mooie plaatjes!

Beste tijd om te bezoeken

Vermijd de zinderende hitte van de zomer en bezoek Nelson Ghost Town bij voorkeur in het voor- of najaar, wanneer het weer milder is.

Dagtrip vanuit Las Vegas

Nelson Ghost Town is een ideale bestemming voor een dagtocht vanuit Las Vegas. Vanuit Las Vegas ga je eerst richting Boulder City, Interstate 15, I-215, I-11. Rijdt de US-95 South op en ga linksaf bij NV-165. De NV-165 blijf afrijden, totdat je aan de linkerkant Nelson Ghost Town ziet liggen.

 

Tip: Combineer het met andere attracties in de omgeving, zoals Hoover Dam of Lake Mead, voor een volledige ervaring.Verken de spookachtige pracht van Nelson Ghost Town

Leestijd: 3 min