Een vertrouwd plekje om te slapen, speelgoed binnen handbereik en spelenderwijs nieuwe dingen leren: een camperreis door Amerika met kinderen is fantastisch. Overdag genieten jullie van quality time met het gezin en wanneer de kids in bed liggen, drinken papa en mama samen een drankje. Geen slapeloze nachten door luidruchtige buren of vieze toiletten: met een camper kies je zelf waar je wilt overnachten en beschik je over je eigen sanitair. Bovendien heb je in je huis op wielen altijd alles bij de hand!

een camperreis met kinderen


Vijf redenen waarom een camperreis met kinderen ideaal is

 

  1. Je hebt altijd alles bij de hand

Geen gezeul met zware bagage: op dag 1 van je camperreis verdeel je jullie kleding en speelgoed over de kastjes en lades van de camper. Je koffer komt pas aan het eind van de reis weer tevoorschijn, want tot die tijd reis jij rond in een heus huis op wielen! Even op de tablet tijdens een lange rit, spontaan een duik nemen in een mooi meer of zoon- of dochterlief een schoon shirt aantrekken? Al jullie spulletjes zijn in de buurt!

  1. Een camperreis is educatief verantwoord

Unieke landschappen en andere gebruiken: tijdens jullie camperreis door Amerika maakt jouw zoon of dochter van dichtbij kennis met een andere cultuur. Reuzenbomen, een hertje of misschien zelfs wel een beer: de camper is net een bewegend klaslokaal! In de Amerikaanse nationale parken worden de kids opgeleid tot  Junior Ranger. Na het afronden van enkele spelletjes en opdrachten, ontvangen ze in het Visitor Center een heus Junior Ranger-certificaat. Een blijvende herinnering aan jullie campervakantie!

  1. Tijdens een camperreis geniet je van vrijheid en flexibiliteit

Wanneer je met kinderen reist, is het fijn om je niet te hoeven houden aan strakke schema’s of vastgelegde routes. Mooie plek ontdekt tijdens de reis of begint de energie van de kleintjes af te nemen? Stop gewoon en geniet ervan. Terwijl jouw zoon of dochter een slaapje doet, bladeren je partner en jij door een tijdschrift onder het genot van een kopje koffie. Als dat geen vakantie is!

  1. Je kunt zelf koken in je huurcamper

Met een peuter uit eten gaan, kan een uitdaging zijn. Zeker in een vreemd land! Met een huurcamper hoef jij niet buiten de deur te eten, maar bereid jij binnen een mum van tijd het lievelingskostje van jouw zoon of dochter. Of grill samen een worstje: vrijwel alle campings beschikken over een barbecue-plaats. Die kun je trouwens ook gebruiken om marshmallows in te roosteren! Leuk én lekker voor het hele gezin.

  1. Blije kinderen, blije ouders

Lang rit achter de rug? Op de camping kunnen de kids al hun energie kwijt. En terwijl jullie kroost zich vermaakt men potje voetbal, hutten bouwen en het maken van nieuwe vrienden, komen papa en mama ook tot rust. Elke ouder weet: het is pas echt vakantie als de kinderen het naar hun zin hebben!

Overweeg jij een camperreis met kinderen, bijvoorbeeld in West-Amerika? Velen van de reisexperts van camperspecialist Travelhome gingen je voor. Bekijk eens hun 23-daagse routesuggestie speciaal voor gezinnen met jonge kinderen en laat je inspireren!

Meer informatieVijf redenen waarom een camperreis met kinderen ideaal is!

Leestijd: 3 min