Bij het Neon Museum in Las Vegas vind je een ruime collectie afgedankte Neon Signs. Sommige in verre staat van ontbinding, vandaar ook de bijnaam: The Boneyard, Het museum is populair onder toeristen en voor liefhebbers van een stukje geschiedenisles over Las Vegas.

Neon Museum Las Vegas

 


Neon Museum Las Vegas

Het Neon Museum, opgericht in 1996, is een non-profit organisatie die zich bezighoudt met het verzamelen, behouden, bestuderen en tentoonstellen van iconische borden in Las Vegas.Het doel van het behoudt is voor educatieve, historische, kunst- en culturele verrijking. De campus van het Neon Museum omvat een tentoonstellingsruimte die bekend staat als de Neon Boneyard; Een bezoekerscentrum, dat is gehuisvest in de voormalige lobby van het La Concha Motel, de Neon Boneyard North Gallery, met extra bewaarde borden. Bovendien deze is beschikbaar voor bruiloften, speciale evenementen, fotoshoots en educatieve programma’s. Je kunt de collectie bekijken via een rondleiding van een uur of een rondleiding met een gids. Rondleidingen zijn zeven dagen per week beschikbaar en de rondetijden variëren afhankelijk van het seizoen.

Collectie

Toegewijde personen uit de particuliere sector, maar ook uit bedrijven en overheden, werkten samen om het behoud van deze nationale schatten te promoten als belangrijke stukken van artistiek en historisch belang. Elk bord in de collectie van het Neon Museum biedt een uniek verhaal; waar en wanneer is het gemaakt en welke rol speelde het in de onderscheidende geschiedenis van Las Vegas. Bovendien toont de collectie van het Neon Museum de veranderingen en trends op het gebied van ontwerp en technologie van borden die variëren van de jaren 1930 tot heden. Openbaar onderwijs, hulpverlening, onderzoek, archivering en een gesubsidieerd neonbord-onderzoek vormen een selectie van de lopende projecten van het museum.

Brilliant is een show die de manier waarop we de geschiedenis van Las Vegas verkennen opnieuw definieert. Men zegt een magische ervaring die is gecreëerd kunstenaar Craig Winslow. Brilliant vervoert bezoekers door het licht en geluid in de geschiedenis van Las Vegas. Briljant vindt plaats in de Noord-galerij.

 

Opnames

The Killers hebben hier een groot gedeelte van hun muziekvideo “All These Things That I’ve Done” opgenomen (vanaf 3 minuut 18 goed te zien), ook was het Neon museum Las Vegas figurant in films als Mars Attacks! 

 

Fotogalerij

USA4ALL bezocht het Neon Museum Las Vegas en maakte een fotoserie welke u hieronder kunt bekijken. Veel plezier!

 Neon Museum Las Vegas – The Boneyard!

Leestijd: 3 min