Op reis naar de Verenigde Staten is voor veel mensen een lang gekoesterde droom. En of je nou een roadtrip langs de westkust gaat maken, New York tot in de puntjes wilt verkennen of wilt gaat gokken in Las Vegas, het bekostigen van je reis naar de VS zal ongetwijfeld niet goedkoop worden. Overnachtingen, vervoer, eten en drinken en uitjes zijn verschillende kostenposten die je tijdens je reis tegen zal komen. Hoe kan je zo’n reis naar de VS eigenlijk bekostigen?

Het bekostigen van je reis naar de VS

Sparen

De meest voor de hand liggende optie is natuurlijk sparen. Als je nog studeert, kan je een bijbaan nemen om extra geld te verdienen. Ook tijdens een tussenjaar is het handig om een baantje te nemen en veel te werken. Hoe meer je werkt, hoe minder tijd je over hebt om geld uit te geven. En dat is natuurlijk mooi meegenomen. Als je al werkt, kan je kijken of het mogelijk is om meer uren te gaan werken of een extra baan te nemen. Dit is even bikkelen, maar het is uiteindelijk voor een goed doel: je droomreis. Om minder geld uit te geven, kan je ook een kasboek bijhouden en kijken waar het geld naartoe gaat. Kan je ergens op besparen? Zet dit geld dan opzij. Het is sowieso een goed idee om elke maand een vast bedrag over te maken naar een spaarrekening.

Geld lenen

Lukt het je niet om genoeg te sparen? Dan kan je altijd geld lenen. Er zijn verschillende manieren om geld te lenen. Snel geld lenen kan via ouders, familie, vrienden of kennissen. Misschien willen zij je wel een bedrag lenen om een tijdje mee vooruit te kunnen. Maar vooraf wel goede afspraken over het terugbetalen. Je kan ook snel geld lenen via verschillende instanties. Er zijn verschillende leningen mogelijk. Je kan bijvoorbeeld een doorlopend krediet aanvragen. Hier zit geen looptijd aan vast. Je kan afbetaalde bedragen ook weer opnieuw opnemen. De rente is variabel en je kan gratis tussentijds aflossen. Een andere optie is een persoonlijke lening. Hiervan staat de looptijd wel vast en kan je niet gratis tussentijds aflossen. Een persoonlijke lening is handig als je precies weet hoeveel geld je uit gaat geven. Hou er wel rekening mee dat je rente betaalt over een lening. Geld lenen kost geld.

Goed voorbereiden

Om goed te weten of je alles kan betalen, is het handig om te weten hoeveel de verschillende onderdelen van je reis gaan kosten. Zo weet je precies hoeveel geld je ongeveer nodig gaat hebben. Kijk ook waarop je kan besparen. Zo kan het lonen om uit te zoeken waar je zo goedkoop mogelijk een hotel kan boeken. Een goedkope vlucht kun je al snel vinden als je je reis doordeweeks boekt.

Extra geld

Heb je gespaard en/of geld geleend, maar wil je toch nog wat extra geld achter de hand hebben? Er zijn verschillende manieren om nog snel wat extra geld binnen te krijgen. Ga je bijvoorbeeld voor een lange tijd op reis, dan loont het om eens te kijken of je je woning voor die tijd kunt verhuren. Zo betaal je zelf geen huur, wat je weer honderden euro’s per maand kan opleveren. Hetzelfde geldt voor de kosten van je auto. Kijk ook of je abonnementen stop kunt zetten of pauzeren. Ga je echt lang? Dan kun je natuurlijk altijd een afscheidsfeestje houden waar je geld als cadeau vraagt. Fijne reis!Het bekostigen van je reis naar de VS

Leestijd: 3 min